Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δια χειρός chef Ραφαήλ Ιωάννης Τσακίρης

Υλικά 

3 καρότα

1 πράσο

2 κρεμμύδια

4 πατάτες

3 μελιτζάνες

2 κολοκύθια

1 πιπέρια Φλωρίνης

1 πιπεριά κέρατο καυτερή

2 σκελίδες σκόρδο

2 μέτριες ντομάτες τριμμένες

2 κουταλιές της σούπας Πάστα ντομάτα

Φρέσκο μαϊντανό και κόλιανδρο

Καρυκεύματα

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι

2 φύλα δάφνης

Γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη 1 λίτρο

Αλεύρι 100 γρ

Ελαιόλαδο

Ηλιέλαιο 100 γρ

1 κουταλάκι του γλυκού Μπαχάρι

Εκτέλεση μπεσαμέλ

Bάζουμε το γάλα να μισoβράσει.
Σε άλλη κατσαρόλα περίπου 3 λίτρων, βάζουμε 100 γρ ηλιέλαιο το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία και ρίχνουμε 100 γρ αλεύρι μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου , σταδιακά ρίχνουμε το γάλα και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει μια όμορφη βελούδινη κρέμα αλλά  προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία.
Τέλος αφού δέσει αφαιρούμε από την φωτιά αλατίζουμε και αν θέλουμε βάζουμε μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση λαχανικά

Κόβουμε σε φέτες τις  πατάτες και τις μελιτζάνες ,τηγανίζουμε αφήνουμε σε χαρτί και στην συνέχεια κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας.

Σε  κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι ,το πράσο και τα καρότα και αφήνουμε να μαραθούν.

Στην συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά,τη πάστα ντομάτα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε ώστε να μας βγάλει τα έλαια της η πάστα αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες , ζωμό η νερό 500γρ και τα καρυκεύματα, αφήνοντας  να μαγειρευτούν και να μελώσουν τα λαχανικά μας .

Τέλος βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1- 4 κουταλιές σούπας πλιγούρι.

Σε πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες βάζουμε τα λαχανικά μας και καλύπτουμε με μελιτζάνες.

Τέλος στρώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για 25 30 λεπτά.

Καλή απόλαυση.

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »