Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δια χειρός chef Ραφαήλ Ιωάννης Τσακίρης

Υλικά 

3 καρότα

1 πράσο

2 κρεμμύδια

4 πατάτες

3 μελιτζάνες

2 κολοκύθια

1 πιπέρια Φλωρίνης

1 πιπεριά κέρατο καυτερή

2 σκελίδες σκόρδο

2 μέτριες ντομάτες τριμμένες

2 κουταλιές της σούπας Πάστα ντομάτα

Φρέσκο μαϊντανό και κόλιανδρο

Καρυκεύματα

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι

2 φύλα δάφνης

Γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη 1 λίτρο

Αλεύρι 100 γρ

Ελαιόλαδο

Ηλιέλαιο 100 γρ

1 κουταλάκι του γλυκού Μπαχάρι

Εκτέλεση μπεσαμέλ

Bάζουμε το γάλα να μισoβράσει.
Σε άλλη κατσαρόλα περίπου 3 λίτρων, βάζουμε 100 γρ ηλιέλαιο το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία και ρίχνουμε 100 γρ αλεύρι μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου , σταδιακά ρίχνουμε το γάλα και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει μια όμορφη βελούδινη κρέμα αλλά  προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία.
Τέλος αφού δέσει αφαιρούμε από την φωτιά αλατίζουμε και αν θέλουμε βάζουμε μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση λαχανικά

Κόβουμε σε φέτες τις  πατάτες και τις μελιτζάνες ,τηγανίζουμε αφήνουμε σε χαρτί και στην συνέχεια κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας.

Σε  κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι ,το πράσο και τα καρότα και αφήνουμε να μαραθούν.

Στην συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά,τη πάστα ντομάτα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε ώστε να μας βγάλει τα έλαια της η πάστα αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες , ζωμό η νερό 500γρ και τα καρυκεύματα, αφήνοντας  να μαγειρευτούν και να μελώσουν τα λαχανικά μας .

Τέλος βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1- 4 κουταλιές σούπας πλιγούρι.

Σε πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες βάζουμε τα λαχανικά μας και καλύπτουμε με μελιτζάνες.

Τέλος στρώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για 25 30 λεπτά.

Καλή απόλαυση.

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »