Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δια χειρός chef Ραφαήλ Ιωάννης Τσακίρης

Υλικά 

3 καρότα

1 πράσο

2 κρεμμύδια

4 πατάτες

3 μελιτζάνες

2 κολοκύθια

1 πιπέρια Φλωρίνης

1 πιπεριά κέρατο καυτερή

2 σκελίδες σκόρδο

2 μέτριες ντομάτες τριμμένες

2 κουταλιές της σούπας Πάστα ντομάτα

Φρέσκο μαϊντανό και κόλιανδρο

Καρυκεύματα

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι

2 φύλα δάφνης

Γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη 1 λίτρο

Αλεύρι 100 γρ

Ελαιόλαδο

Ηλιέλαιο 100 γρ

1 κουταλάκι του γλυκού Μπαχάρι

Εκτέλεση μπεσαμέλ

Bάζουμε το γάλα να μισoβράσει.
Σε άλλη κατσαρόλα περίπου 3 λίτρων, βάζουμε 100 γρ ηλιέλαιο το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία και ρίχνουμε 100 γρ αλεύρι μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου , σταδιακά ρίχνουμε το γάλα και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει μια όμορφη βελούδινη κρέμα αλλά  προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία.
Τέλος αφού δέσει αφαιρούμε από την φωτιά αλατίζουμε και αν θέλουμε βάζουμε μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση λαχανικά

Κόβουμε σε φέτες τις  πατάτες και τις μελιτζάνες ,τηγανίζουμε αφήνουμε σε χαρτί και στην συνέχεια κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας.

Σε  κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι ,το πράσο και τα καρότα και αφήνουμε να μαραθούν.

Στην συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά,τη πάστα ντομάτα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε ώστε να μας βγάλει τα έλαια της η πάστα αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες , ζωμό η νερό 500γρ και τα καρυκεύματα, αφήνοντας  να μαγειρευτούν και να μελώσουν τα λαχανικά μας .

Τέλος βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1- 4 κουταλιές σούπας πλιγούρι.

Σε πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες βάζουμε τα λαχανικά μας και καλύπτουμε με μελιτζάνες.

Τέλος στρώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για 25 30 λεπτά.

Καλή απόλαυση.

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο Γιάννης Χ/Γρηγορίου Πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών μιλάει στο Foodme

    Η συνάντηση μου με τον Γιάννη Χατζηγρηγορίου τον Ιανουάριο στην Expotrof  ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και η συνέντευξη μας ξαφνική αυτό που λέμε “στο πόδι”.Δεν

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

    Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου Λαλάς δια χειρός μάγειρα Χρήστου Μπούτση Υλικά 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι της αρεσκείας σας 200gr. παστό κολιό #Λαλας

    Περισσότερα »

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »