Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δια χειρός chef Ραφαήλ Ιωάννης Τσακίρης

Υλικά 

3 καρότα

1 πράσο

2 κρεμμύδια

4 πατάτες

3 μελιτζάνες

2 κολοκύθια

1 πιπέρια Φλωρίνης

1 πιπεριά κέρατο καυτερή

2 σκελίδες σκόρδο

2 μέτριες ντομάτες τριμμένες

2 κουταλιές της σούπας Πάστα ντομάτα

Φρέσκο μαϊντανό και κόλιανδρο

Καρυκεύματα

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι

2 φύλα δάφνης

Γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη 1 λίτρο

Αλεύρι 100 γρ

Ελαιόλαδο

Ηλιέλαιο 100 γρ

1 κουταλάκι του γλυκού Μπαχάρι

Εκτέλεση μπεσαμέλ

Bάζουμε το γάλα να μισoβράσει.
Σε άλλη κατσαρόλα περίπου 3 λίτρων, βάζουμε 100 γρ ηλιέλαιο το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία και ρίχνουμε 100 γρ αλεύρι μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου , σταδιακά ρίχνουμε το γάλα και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει μια όμορφη βελούδινη κρέμα αλλά  προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία.
Τέλος αφού δέσει αφαιρούμε από την φωτιά αλατίζουμε και αν θέλουμε βάζουμε μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση λαχανικά

Κόβουμε σε φέτες τις  πατάτες και τις μελιτζάνες ,τηγανίζουμε αφήνουμε σε χαρτί και στην συνέχεια κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας.

Σε  κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι ,το πράσο και τα καρότα και αφήνουμε να μαραθούν.

Στην συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά,τη πάστα ντομάτα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε ώστε να μας βγάλει τα έλαια της η πάστα αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες , ζωμό η νερό 500γρ και τα καρυκεύματα, αφήνοντας  να μαγειρευτούν και να μελώσουν τα λαχανικά μας .

Τέλος βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1- 4 κουταλιές σούπας πλιγούρι.

Σε πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες βάζουμε τα λαχανικά μας και καλύπτουμε με μελιτζάνες.

Τέλος στρώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για 25 30 λεπτά.

Καλή απόλαυση.

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »