Μπακαλιάρος τηγανιτός, παντζάρια σκορδαλιά με γιαούρτι και καρύδια και παντζαρόφυλλα λαδολέμονο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Chef Γιώργος Φρατζής!

Υλικά για 4 άτομα

1 Κιλό μπακαλιάρος
60 ml ελαιόλαδο
80 γρμ καρύδια ψύχα
100 γρμ γιαούρτι στραγγιστό
4 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
45 ml ξίδι
Αλάτι
Λευκό πιπέρι

Κομμένος σε κομμάτια και ξαλμιρισμένος σε κρύο νερό το οποίο αλλάζουμε τακτικά για 24 ώρες,τον στραγγίζουμε και τον στεγνώνουμε για να τον τηγανίσουμε.

Για τον χυλό μπύραςΙ

250 γρμ αλεύρι
150 ml μπύρα
80 ml νερό

Τρόπος εκτέλεσης

Σε μπολ τοποθετούμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα υγρά στοιχεία και  ανακατεύοντας με σύρμα  να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά  και να μην έχει σβόλους.

Για το τηγάνισμα

700 ml ηλιέλαιο
Σε τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί,περνάμε τον μπακαλιάρο από το κουρκούτι και τηγανίζουμε
Τοποθετούμε σε  πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να αφαιρεθεί το περιττό λάδι πριν σερβίρουμε.

Παντζάρια σκορδαλιά

400 γρμ παντζάρια βολβούς που έχουμε πλύνει πολύ καλά , τυλιγμένοι σε αλουμινόχαρτο απλωμένοι πάνω σε στρώμα χονδρού  αλατιού και ψημένοι σε  180 c 45′ .
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις φλούδες .

Τρόπος εκτέλεσης

Πολτοποιούμε σε μπολ τα παντζάρια τα καρύδια και το σκόρδο, βάζουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι ανακατεύοντας να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτοντας  το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και αρτίζουμε με  αλάτι και  πιπέρι.

Παντζαρόφυλλα λαδολέμονο

Υλικά
600 γρμ παντζαρόφυλα καθαρισμένα που έχουμε πλύνει πολύ καλά.
Αλάτι

Τρόπος εκτέλεσης

Σε κατσαρόλα προσθέτουμε νερό με αλάτι να κοχλάσει .
Βάζουμε τα παντζαρόφυλα να βράσουν για 8′ τα σουρώνουμε και τοποθετούμε σε σαλατιέρα.

Για το λαδολέμονο
Υλικά

90 ml ελαιόλαδο
30 ml φρεσκοστιμένος χυμός λεμονιού, αλάτι.

Τρόπος εκτέλεσης

Χτυπάμε σε μίξερ όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε τα παντζαρόφυλα .

Σερβίρουμε σε πιάτα τον μπακαλιάρο  τα παντζάρια σκορδαλιά και τα πατζαρόφυλα αυγολέμονο !

Καλή απόλαυση σε όλους !

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »