Μπακαλιάρος τηγανιτός, παντζάρια σκορδαλιά με γιαούρτι και καρύδια και παντζαρόφυλλα λαδολέμονο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Chef Γιώργος Φρατζής!

Υλικά για 4 άτομα

1 Κιλό μπακαλιάρος
60 ml ελαιόλαδο
80 γρμ καρύδια ψύχα
100 γρμ γιαούρτι στραγγιστό
4 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
45 ml ξίδι
Αλάτι
Λευκό πιπέρι

Κομμένος σε κομμάτια και ξαλμιρισμένος σε κρύο νερό το οποίο αλλάζουμε τακτικά για 24 ώρες,τον στραγγίζουμε και τον στεγνώνουμε για να τον τηγανίσουμε.

Για τον χυλό μπύραςΙ

250 γρμ αλεύρι
150 ml μπύρα
80 ml νερό

Τρόπος εκτέλεσης

Σε μπολ τοποθετούμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα υγρά στοιχεία και  ανακατεύοντας με σύρμα  να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά  και να μην έχει σβόλους.

Για το τηγάνισμα

700 ml ηλιέλαιο
Σε τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί,περνάμε τον μπακαλιάρο από το κουρκούτι και τηγανίζουμε
Τοποθετούμε σε  πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να αφαιρεθεί το περιττό λάδι πριν σερβίρουμε.

Παντζάρια σκορδαλιά

400 γρμ παντζάρια βολβούς που έχουμε πλύνει πολύ καλά , τυλιγμένοι σε αλουμινόχαρτο απλωμένοι πάνω σε στρώμα χονδρού  αλατιού και ψημένοι σε  180 c 45′ .
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις φλούδες .

Τρόπος εκτέλεσης

Πολτοποιούμε σε μπολ τα παντζάρια τα καρύδια και το σκόρδο, βάζουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι ανακατεύοντας να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτοντας  το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και αρτίζουμε με  αλάτι και  πιπέρι.

Παντζαρόφυλλα λαδολέμονο

Υλικά
600 γρμ παντζαρόφυλα καθαρισμένα που έχουμε πλύνει πολύ καλά.
Αλάτι

Τρόπος εκτέλεσης

Σε κατσαρόλα προσθέτουμε νερό με αλάτι να κοχλάσει .
Βάζουμε τα παντζαρόφυλα να βράσουν για 8′ τα σουρώνουμε και τοποθετούμε σε σαλατιέρα.

Για το λαδολέμονο
Υλικά

90 ml ελαιόλαδο
30 ml φρεσκοστιμένος χυμός λεμονιού, αλάτι.

Τρόπος εκτέλεσης

Χτυπάμε σε μίξερ όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε τα παντζαρόφυλα .

Σερβίρουμε σε πιάτα τον μπακαλιάρο  τα παντζάρια σκορδαλιά και τα πατζαρόφυλα αυγολέμονο !

Καλή απόλαυση σε όλους !

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »