Μπακαλιάρος τηγανιτός, παντζάρια σκορδαλιά με γιαούρτι και καρύδια και παντζαρόφυλλα λαδολέμονο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Chef Γιώργος Φρατζής!

Υλικά για 4 άτομα

1 Κιλό μπακαλιάρος
60 ml ελαιόλαδο
80 γρμ καρύδια ψύχα
100 γρμ γιαούρτι στραγγιστό
4 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
45 ml ξίδι
Αλάτι
Λευκό πιπέρι

Κομμένος σε κομμάτια και ξαλμιρισμένος σε κρύο νερό το οποίο αλλάζουμε τακτικά για 24 ώρες,τον στραγγίζουμε και τον στεγνώνουμε για να τον τηγανίσουμε.

Για τον χυλό μπύραςΙ

250 γρμ αλεύρι
150 ml μπύρα
80 ml νερό

Τρόπος εκτέλεσης

Σε μπολ τοποθετούμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα υγρά στοιχεία και  ανακατεύοντας με σύρμα  να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά  και να μην έχει σβόλους.

Για το τηγάνισμα

700 ml ηλιέλαιο
Σε τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί,περνάμε τον μπακαλιάρο από το κουρκούτι και τηγανίζουμε
Τοποθετούμε σε  πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να αφαιρεθεί το περιττό λάδι πριν σερβίρουμε.

Παντζάρια σκορδαλιά

400 γρμ παντζάρια βολβούς που έχουμε πλύνει πολύ καλά , τυλιγμένοι σε αλουμινόχαρτο απλωμένοι πάνω σε στρώμα χονδρού  αλατιού και ψημένοι σε  180 c 45′ .
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις φλούδες .

Τρόπος εκτέλεσης

Πολτοποιούμε σε μπολ τα παντζάρια τα καρύδια και το σκόρδο, βάζουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι ανακατεύοντας να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτοντας  το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και αρτίζουμε με  αλάτι και  πιπέρι.

Παντζαρόφυλλα λαδολέμονο

Υλικά
600 γρμ παντζαρόφυλα καθαρισμένα που έχουμε πλύνει πολύ καλά.
Αλάτι

Τρόπος εκτέλεσης

Σε κατσαρόλα προσθέτουμε νερό με αλάτι να κοχλάσει .
Βάζουμε τα παντζαρόφυλα να βράσουν για 8′ τα σουρώνουμε και τοποθετούμε σε σαλατιέρα.

Για το λαδολέμονο
Υλικά

90 ml ελαιόλαδο
30 ml φρεσκοστιμένος χυμός λεμονιού, αλάτι.

Τρόπος εκτέλεσης

Χτυπάμε σε μίξερ όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε τα παντζαρόφυλα .

Σερβίρουμε σε πιάτα τον μπακαλιάρο  τα παντζάρια σκορδαλιά και τα πατζαρόφυλα αυγολέμονο !

Καλή απόλαυση σε όλους !

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »

    Σεφουκλωτή από την Νάξο

    Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που θα

    Περισσότερα »