Μπουγάτσα με κρέμα και Κρόκο Κοζάνης

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δια χειρός chef  Νίκου Κουλούσια

Υλικά

1 λίτρο γάλα
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. ζάχαρη
10 φύλλα κρούστας
3-4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

4-5 κλωστές Κρόκο Κοζάνης
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και όταν σχηματιστεί η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και τον κρόκο Κοζάνης  και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος λίγο μικρότερο από τις διαστάσεις του φύλλου σφολιάτας που θα χρησιμοποιήσουμε. Τοποθετούμε στη βάση ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (θα χρησιμοποιήσουμε πέντε για τη βάση), ραντίζοντας κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος. Επαναλαμβάνουμε το στρώσιμο των υπόλοιπων φύλλων, ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Από τα προσφυγικά camps στο δικό τους καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

    Μια ωραία ιστορία ανοίγει τις πόρτες της από αυτή την Κυριακή στη γειτονιά της Ολύμπου. Ο Αλή και ο Μαχμούντ, μετανάστης από την Αλγερία και πρόσφυγας από τη Συρία αντίστοιχα, ένωσαν

    Περισσότερα »

    Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες(video)

    Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις

    Περισσότερα »

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!   ΥΛΙΚΑ 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι

    Περισσότερα »