Μυρωδάτοι τυροκεφτέδες Πάρου με τουλουμοτύρι “Το Πάριον”

 
Πάρος, όμορφη και φωτεινή να ακτινοβολεί το φως του ήλιου στο λευκό μάρμαρο της!
Ενας τόπος μαγικός με πλακόστρωτα στενά, σπιτάκια με βουκαμβίλιες και χρυσές παραλίες !
Η κουζίνα του νησιού απλή βασίζεται στις αγνές πρώτες ύλες, με πίτες πολλών ειδών, την «γούνα»- κολιός που στεγνώνει στον ήλιο και ψήνεται στα κάρβουνα – λιαστό χταπόδι στα κάρβουνα ρεβιθάδα,ντοματοσαλάτα με ξινομυζήθρα και κάππαρη Πάρου, καραβόλους (σαλιγκάρια) φρικασέ, και  εξαιρετικά κρασιά!
Η συνταγή για μυρωδάτους τυροκεφτέδες με το παραδοσιακό τουλουμοτύρι είναι από το τυροκομείο “Το Πάριον”

Υλικά

Τουλουμοτύρι 750 gr χοντροτριμμένο”Το Πάριον”

Ψωμί 4 φέτες –  προτιμότερο μπαγιάτικο, με την κόρα, μουλιασμένο και πολύ καλά στυμμένο –

Αβγά 3 

Ανηθος 8 κλωνάρια  ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

Μαϊντανός 8 κλωνάρια ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

Φρυγανιά 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη 

Κοκκκινοπίπερο  κουτ. σούπας ή γλυκιά πάπρικα

Πιπέρι μαύρο

Αλεύρι για το πανάρισμα

Λάδι για το τηγάνισμα

 
Διαδικασία
 
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι  να ενωθούν.
Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε δόσεις σε βαθιά κατσαρόλα σε καυτό λάδι,
έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
 
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »