Συνταγή και κείμενο από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το Elpida’s little corner

Εύκολη νηστίσιμη σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ , αλλά πιστέψτε με δεν θα το καταλάβει κανείς, δεν της λείπει τίποτα απολύτως. Είναι τόσο ζουμερή και σοκολατένια και όσοι αγαπάτε την σοκολάτα, θα γίνει η αγαπημένη σας.

Είμαι σίγουρη ότι έχετε όλα τα υλικά στο σπίτι, ας δούμε πόσο εύκολα θα την φτιάξετε.

Υλικά για το κέικ

225 γρ αλεύρι

30 γρ κακάο

200 γρ ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα κανέλα

6 γρ σόδα φαγητού

240 γρ νερό

5 γρ λευκό  ξύδι

40 γρ ηλιέλαιο

5 γρ υγρή βανίλια

60 γρ μαρμελάδα φράουλα (προαιρετικά)

Ταψί  20Χ20

Γλάσο

40 γρ κακάο

35 γρ ηλιέλαιο

90 γρ μέλι

5 γρ υγρή βανίλια

50 γρ νερό

Επάνω προαιρετικά

Φράουλες και ξηρούς καρπούς

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε σε  μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη κανέλα και τη σόδα και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ βάζουμε το νερό, το ξύδι, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά με σύρμα, να καθαρίσει το μπολ και τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα, βάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το γλάσο σε χαμηλή φωτιά, μόλις ψηθεί το κέικ κόβουμε και περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο, στολίζουμε αν θέλουμε με φράουλες και ξηρούς καρπούς.
 
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »