Συνταγή και κείμενο από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το Elpida’s little corner
Εύκολη νηστίσιμη σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ , αλλά πιστέψτε με δεν θα το καταλάβει κανείς, δεν της λείπει τίποτα απολύτως. Είναι τόσο ζουμερή και σοκολατένια και όσοι αγαπάτε την σοκολάτα, θα γίνει η αγαπημένη σας.
Είμαι σίγουρη ότι έχετε όλα τα υλικά στο σπίτι, ας δούμε πόσο εύκολα θα την φτιάξετε.
Υλικά για το κέικ
225 γρ αλεύρι
30 γρ κακάο
200 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
6 γρ σόδα φαγητού
240 γρ νερό
5 γρ λευκό ξύδι
40 γρ ηλιέλαιο
5 γρ υγρή βανίλια
60 γρ μαρμελάδα φράουλα (προαιρετικά)
Ταψί 20Χ20
Γλάσο
40 γρ κακάο
35 γρ ηλιέλαιο
90 γρ μέλι
5 γρ υγρή βανίλια
50 γρ νερό
Επάνω προαιρετικά
Φράουλες και ξηρούς καρπούς
Οδηγίες
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη κανέλα και τη σόδα και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το νερό, το ξύδι, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα, να καθαρίσει το μπολ και τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα, βάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Πρόσθεσε ένα σχόλιο