Συνταγή και κείμενο από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το Elpida’s little corner

Εύκολη νηστίσιμη σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ , αλλά πιστέψτε με δεν θα το καταλάβει κανείς, δεν της λείπει τίποτα απολύτως. Είναι τόσο ζουμερή και σοκολατένια και όσοι αγαπάτε την σοκολάτα, θα γίνει η αγαπημένη σας.

Είμαι σίγουρη ότι έχετε όλα τα υλικά στο σπίτι, ας δούμε πόσο εύκολα θα την φτιάξετε.

Υλικά για το κέικ

225 γρ αλεύρι

30 γρ κακάο

200 γρ ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα κανέλα

6 γρ σόδα φαγητού

240 γρ νερό

5 γρ λευκό  ξύδι

40 γρ ηλιέλαιο

5 γρ υγρή βανίλια

60 γρ μαρμελάδα φράουλα (προαιρετικά)

Ταψί  20Χ20

Γλάσο

40 γρ κακάο

35 γρ ηλιέλαιο

90 γρ μέλι

5 γρ υγρή βανίλια

50 γρ νερό

Επάνω προαιρετικά

Φράουλες και ξηρούς καρπούς

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε σε  μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη κανέλα και τη σόδα και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ βάζουμε το νερό, το ξύδι, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά με σύρμα, να καθαρίσει το μπολ και τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα, βάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το γλάσο σε χαμηλή φωτιά, μόλις ψηθεί το κέικ κόβουμε και περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο, στολίζουμε αν θέλουμε με φράουλες και ξηρούς καρπούς.
 
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »