Νηστίσιμο κέικ με χαλβά και σοκολάτα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή και κείμενο από Ελπίδα Χαραλαμπίδου και Elpidas little corner

Εδώ είμαι πάλι με το πιο τέλειο νηστίσιμο κέικ, θα το λατρέψετε. Είναι πανεύκολο δεν χρειάζεται μίξερ και γίνεται σε πέντε λεπτά. Χαίρομαι που η σκέψη μου, έγινε πεντανόστιμη συνταγή. Έχω στο μυαλό μου και άλλες παρόμοιες συνταγές, ετοιμαστείτε.

 

Εσείς που με ξέρετε και φτιάχνετε τις συνταγές μου, θα το φτιάξετε αύριο. Θα γεμίσει το σπίτι σας αρώματα, πορτοκάλι σοκολάτα κανέλα απλά τέλειο. Ανυπομονώ όπως και εσείς να το μοιραστώ μαζί σας, γι αυτό πάμε κουζίνα.

Υλικά

1 κούπα καλαμποκέλαιο

½  κούπα ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 κ.σ κακάο

2 κ.σ νερό

1 κ.γ κανέλα

1 κ.γ μπεικιν

½  κ.γ σόδα

πρέζα αλάτι

100 γρ κουβερτούρα

100- 150 γρ χαλβά με κακάο

πρέζα γαρύφαλλο

ταψί Νο 24

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε μια κουμπωτή φόρμα-ταψί Νο 24. Βάζουμε και λαδόκολλα, για να βγει πιο εύκολα το κέικ. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπεικιν, το γαρύφαλλο, τη κανέλα, το αλάτι, το κακάο και το νερό. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη, συνεχίζουμε με τα υγρά.

 

Χτυπάμε με ένα σύρμα το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και τη σόδα, ανακατεύουμε καλά τέλος ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και επάνω βάζουμε κομμάτια τον χαλβά και την κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια.

 

Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς, περίπου 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

 

Μυστικά

Δοκιμάζετε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε το κέικ, να μην ψηθεί πολύ.

Αν θέλετε βάζετε και μέσα στο μείγμα, χαλβά και κουβερτούρα.

Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες και ξηρούς καρπούς, γλυκό πορτοκάλι, προαιρετικά να κάνετε γλάσο, με χυμό πορτοκάλι και άχνη ζάχαρη.

 
 
 

Καλή επιτυχία elpidas little corner !!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »