Νηστίσιμο κέικ με χαλβά και σοκολάτα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή και κείμενο από Ελπίδα Χαραλαμπίδου και Elpidas little corner

Εδώ είμαι πάλι με το πιο τέλειο νηστίσιμο κέικ, θα το λατρέψετε. Είναι πανεύκολο δεν χρειάζεται μίξερ και γίνεται σε πέντε λεπτά. Χαίρομαι που η σκέψη μου, έγινε πεντανόστιμη συνταγή. Έχω στο μυαλό μου και άλλες παρόμοιες συνταγές, ετοιμαστείτε.

Εσείς που με ξέρετε και φτιάχνετε τις συνταγές μου, θα το φτιάξετε αύριο. Θα γεμίσει το σπίτι σας αρώματα, πορτοκάλι σοκολάτα κανέλα απλά τέλειο. Ανυπομονώ όπως και εσείς να το μοιραστώ μαζί σας, γι αυτό πάμε κουζίνα.

Υλικά

1 κούπα καλαμποκέλαιο

½  κούπα ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 κ.σ κακάο

2 κ.σ νερό

1 κ.γ κανέλα

1 κ.γ μπεικιν

½  κ.γ σόδα

πρέζα αλάτι

100 γρ κουβερτούρα

100- 150 γρ χαλβά με κακάο

πρέζα γαρύφαλλο

ταψί Νο 24

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε μια κουμπωτή φόρμα-ταψί Νο 24. Βάζουμε και λαδόκολλα, για να βγει πιο εύκολα το κέικ. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπεικιν, το γαρύφαλλο, τη κανέλα, το αλάτι, το κακάο και το νερό. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη, συνεχίζουμε με τα υγρά.

Χτυπάμε με ένα σύρμα το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και τη σόδα, ανακατεύουμε καλά τέλος ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και επάνω βάζουμε κομμάτια τον χαλβά και την κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς, περίπου 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Μυστικά

Δοκιμάζετε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε το κέικ, να μην ψηθεί πολύ.

Αν θέλετε βάζετε και μέσα στο μείγμα, χαλβά και κουβερτούρα.

Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες και ξηρούς καρπούς, γλυκό πορτοκάλι, προαιρετικά να κάνετε γλάσο, με χυμό πορτοκάλι και άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία elpidas little corner !!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »