Νηστίσιμο κέικ με χαλβά και σοκολάτα

Συνταγή και κείμενο από Ελπίδα Χαραλαμπίδου και Elpidas little corner

Εδώ είμαι πάλι με το πιο τέλειο νηστίσιμο κέικ, θα το λατρέψετε. Είναι πανεύκολο δεν χρειάζεται μίξερ και γίνεται σε πέντε λεπτά. Χαίρομαι που η σκέψη μου, έγινε πεντανόστιμη συνταγή. Έχω στο μυαλό μου και άλλες παρόμοιες συνταγές, ετοιμαστείτε.

Εσείς που με ξέρετε και φτιάχνετε τις συνταγές μου, θα το φτιάξετε αύριο. Θα γεμίσει το σπίτι σας αρώματα, πορτοκάλι σοκολάτα κανέλα απλά τέλειο. Ανυπομονώ όπως και εσείς να το μοιραστώ μαζί σας, γι αυτό πάμε κουζίνα.

Υλικά

1 κούπα καλαμποκέλαιο

½  κούπα ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 κ.σ κακάο

2 κ.σ νερό

1 κ.γ κανέλα

1 κ.γ μπεικιν

½  κ.γ σόδα

πρέζα αλάτι

100 γρ κουβερτούρα

100- 150 γρ χαλβά με κακάο

πρέζα γαρύφαλλο

ταψί Νο 24

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε μια κουμπωτή φόρμα-ταψί Νο 24. Βάζουμε και λαδόκολλα, για να βγει πιο εύκολα το κέικ. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπεικιν, το γαρύφαλλο, τη κανέλα, το αλάτι, το κακάο και το νερό. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη, συνεχίζουμε με τα υγρά.

Χτυπάμε με ένα σύρμα το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και τη σόδα, ανακατεύουμε καλά τέλος ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και επάνω βάζουμε κομμάτια τον χαλβά και την κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς, περίπου 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Μυστικά

Δοκιμάζετε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε το κέικ, να μην ψηθεί πολύ.

Αν θέλετε βάζετε και μέσα στο μείγμα, χαλβά και κουβερτούρα.

Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες και ξηρούς καρπούς, γλυκό πορτοκάλι, προαιρετικά να κάνετε γλάσο, με χυμό πορτοκάλι και άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία elpidas little corner !!

Spread the love
  • 20
    Shares