Νηστίσιμο κέικ με χαλβά και σοκολάτα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή και κείμενο από Ελπίδα Χαραλαμπίδου και Elpidas little corner

Εδώ είμαι πάλι με το πιο τέλειο νηστίσιμο κέικ, θα το λατρέψετε. Είναι πανεύκολο δεν χρειάζεται μίξερ και γίνεται σε πέντε λεπτά. Χαίρομαι που η σκέψη μου, έγινε πεντανόστιμη συνταγή. Έχω στο μυαλό μου και άλλες παρόμοιες συνταγές, ετοιμαστείτε.

 

Εσείς που με ξέρετε και φτιάχνετε τις συνταγές μου, θα το φτιάξετε αύριο. Θα γεμίσει το σπίτι σας αρώματα, πορτοκάλι σοκολάτα κανέλα απλά τέλειο. Ανυπομονώ όπως και εσείς να το μοιραστώ μαζί σας, γι αυτό πάμε κουζίνα.

Υλικά

1 κούπα καλαμποκέλαιο

½  κούπα ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 κ.σ κακάο

2 κ.σ νερό

1 κ.γ κανέλα

1 κ.γ μπεικιν

½  κ.γ σόδα

πρέζα αλάτι

100 γρ κουβερτούρα

100- 150 γρ χαλβά με κακάο

πρέζα γαρύφαλλο

ταψί Νο 24

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε μια κουμπωτή φόρμα-ταψί Νο 24. Βάζουμε και λαδόκολλα, για να βγει πιο εύκολα το κέικ. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπεικιν, το γαρύφαλλο, τη κανέλα, το αλάτι, το κακάο και το νερό. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη, συνεχίζουμε με τα υγρά.

 

Χτυπάμε με ένα σύρμα το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και τη σόδα, ανακατεύουμε καλά τέλος ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και επάνω βάζουμε κομμάτια τον χαλβά και την κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια.

 

Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς, περίπου 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

 

Μυστικά

Δοκιμάζετε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε το κέικ, να μην ψηθεί πολύ.

Αν θέλετε βάζετε και μέσα στο μείγμα, χαλβά και κουβερτούρα.

Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες και ξηρούς καρπούς, γλυκό πορτοκάλι, προαιρετικά να κάνετε γλάσο, με χυμό πορτοκάλι και άχνη ζάχαρη.

 
 
 

Καλή επιτυχία elpidas little corner !!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »