Νηστίσιμος χαλβάς με ινδική καρύδα (χωρίς λάδι)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή απο την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Υλικά

125γρμ ινδική καρύδα

250γρμ σιμιγδάλι χοντρό

400γρμ ζάχαρη

1100μλ νερό

Ένας αστεροειδής γλυκάνισος

Λίγη βανίλια

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Παρασκευή

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη τον αστεροειδή και την κανέλα,περνάμε  το σιμιγδάλι από ένα τηγάνι για λίγο να πάρει χρώμα και αφού έχει βράσει το σιρόπι, ρίχνουμε προσεκτικά το σιμιγδάλι την καρύδα και την βανίλια!

Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει και κατεβάζουμε!Ρίχνουμε και το ξύσμα από το λεμόνι και σερβίρουμε σε φόρμα η σε μπολάκια!

Καλή απόλαυση!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »