Νηστίσιμος χαλβάς με ινδική καρύδα (χωρίς λάδι)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή απο την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Υλικά

125γρμ ινδική καρύδα

250γρμ σιμιγδάλι χοντρό

400γρμ ζάχαρη

1100μλ νερό

Ένας αστεροειδής γλυκάνισος

Λίγη βανίλια

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Παρασκευή

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη τον αστεροειδή και την κανέλα,περνάμε  το σιμιγδάλι από ένα τηγάνι για λίγο να πάρει χρώμα και αφού έχει βράσει το σιρόπι, ρίχνουμε προσεκτικά το σιμιγδάλι την καρύδα και την βανίλια!

Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει και κατεβάζουμε!Ρίχνουμε και το ξύσμα από το λεμόνι και σερβίρουμε σε φόρμα η σε μπολάκια!

Καλή απόλαυση!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »