Νηστίσιμος χαλβάς με ινδική καρύδα (χωρίς λάδι)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή απο την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Υλικά

125γρμ ινδική καρύδα

250γρμ σιμιγδάλι χοντρό

400γρμ ζάχαρη

1100μλ νερό

Ένας αστεροειδής γλυκάνισος

Λίγη βανίλια

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Παρασκευή

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη τον αστεροειδή και την κανέλα,περνάμε  το σιμιγδάλι από ένα τηγάνι για λίγο να πάρει χρώμα και αφού έχει βράσει το σιρόπι, ρίχνουμε προσεκτικά το σιμιγδάλι την καρύδα και την βανίλια!

Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει και κατεβάζουμε!Ρίχνουμε και το ξύσμα από το λεμόνι και σερβίρουμε σε φόρμα η σε μπολάκια!

Καλή απόλαυση!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »