Το Νότιο Αιγαίο, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, εντυπωσιάζει στη μεγάλη διεθνή έκθεση τροφίμων και γαστρονομίας, Tutto Food

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εκθέσεις τροφίμων στον κόσμο, την Tutto Food, που πραγματοποιείται από 8 έως 11 Μαΐου στο Μιλάνο, συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, όπου ήδη από την πρώτη μέρα των εγκαινίων προσέλκυσε το ενδιαφέρον επενδυτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Η δυναμική της έκθεσης Tutto Food, η οποία συνδυάζει ιδανικά την καινοτομία με την παράδοση στο χώρο των τροφίμων και της γαστρονομίας,  στηρίζεται στο γεγονός πως δίνει τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με αγοραστές και αγορές και να επικοινωνήσουν με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για όλους τους εμπλεκόμενους στην διεθνή αγορά των τροφίμων, για να συγκρίνουν εμπειρίες, να αναλύσουν τις τάσεις της αγοράς και να κατανοήσουν την εξέλιξη της κατανάλωσης και τα αγοραστικά πρότυπα μέσα από την οργάνωση εργαστηρίων, σεμιναρίων, συνεδρίων και συναντήσεων. Προϋπόθεση για την συμμετοχή των παραγωγών στην Tutto Food είναι η τυποποίηση και πιστοποίηση των προϊόντων τους, παράλληλα με την δυνατότητα εξαγωγών σε χώρες του εξωτερικού.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με πέντε (5) παραγωγούς από τη Ρόδο, τη Σαντορίνη και την Αστυπάλαια, τα προϊόντα των οποίων έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν τους ορίζοντες της επιχείρησής τους και να αποκτήσουν πρόσβαση  όχι μόνο στην μεγάλη ιταλική αγορά, αλλά και στη διεθνή αγορά αφού την επισκέπτονται αγοραστές από ολόκληρο τον κόσμο.

Επικεφαλής της συμμετοχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Tutto Food είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ενώ για μια ακόμη φορά η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων δίνει τον καλύτερό της εαυτό, δελεάζοντας τους επισκέπτες της έκθεσης με γαστρονομικούς πειρασμούς που αναδεικνύουν τη μοναδική ποικιλία, την ασύγκριτη ποιότητα και τη γεύση των τοπικών προϊόντων των νησιών, ανοίγοντας τον δρόμο για την διείσδυση της νησιώτικης  παραγωγής στο εξωτερικό.

Ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε σχετικά με την έκθεση: «Είναι η δεύτερη φορά που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει σε μεγάλη έκθεση τροφίμων στο εξωτερικό. Η προσπάθειά μας για εξωστρέφεια και στον τομέα της γαστρονομίας και των αυθεντικών, παραδοσιακών προϊόντων των νησιών μας στις αγορές του εξωτερικού, συνεχίζεται με συνέπεια και σοβαρότητα. Η μεθοδικότητα με την οποία λειτουργούμε, αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε με την ανάδειξη του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, μια σημαντική διάκριση που ανοίγει τον δρόμο στα νησιά μας για την κατάκτηση της θέσης που τους αξίζει, μεταξύ των μεγαλύτερων γαστρονομικών προορισμών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η συμμετοχή μας στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις, ανοίγει τον δρόμο για την επίτευξη του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την στήριξη και ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την παρουσία του Νοτίου Αιγαίου στο Μιλάνο, ενισχύει και η συμμετοχή στην Tutto Food του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, με ξεχωριστό περίπτερο δίπλα στο περίπτερο της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Νίκο Παπασταματίου.

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »

    Μένουμε Ελλάδα και στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς μας

    Όταν η επιδημία του Κορωνοϊού ηρεμήσει και ο κίνδυνος τελειώσει, ας κάνουμε κάτι για την Πατρίδα μας, αφού μας περιμένει ένας νέος οικονομικός γολγοθάς. Ας

    Περισσότερα »

    Ρόδος. Τα Εστιατόρια και.. τα μάτια μας. Ο Γιάννης Κλούβας μιλάει στο Foodme

    Ο αγαπητός Γιάννης Κλούβας τέσσερις φορές εκλεγμένος πρόεδρος των Εστιατόρων , σύμβουλος του Επιμελητηρίου και ΠΟΕΣΕ και αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕΔ – Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

    Περισσότερα »

    Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

        Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά  Υλικά 800 γρ ταλιατέλες 80 γρ ελαιόλαδο 100 γρ κολοκυθάκι 100 γρ μελιτζάνα 100 γρ καρότο 100

    Περισσότερα »

    Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

    Υλικά για ντολμαδάκια 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς 200 γρ. ρύζι γλασέ 100 γρ. ρύζι κίτρινο 300 γρ. κληματόφυλλα 4 τομάτες τριμμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Περισσότερα »