“Ο δύτης και η Καλυμνιά” που διαφημίζουν την καλύμνικη γαστρονομία στην Αλόννησο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Μερμιζέλι, καλύμνικα φύλλα και ρεβίθια φούρνου σερβίρονται καθημερινά στην ταβέρνα της Καλυμνιάς Αφροδίτης Ατσά και του Αλλονησιώτη Γιώργου Δροσάκη στη Στενή Βάλα, στο παλαιότερο τουριστικό θέρετρο της Αλοννήσου.

Η ταμπέλα του εστιατορίου «Ο δύτης και η Καλυμνιά» προϊδεάζουν τον πελάτη για το μενού του καταστήματος και συγκεκριμένα για τα ολόφρεσκα θαλασσινά που ψαρεύει ο δύτης και για τον τρόπο που τα αναδεικνύει στα πιάτα της η μαγείρισσα από την Κάλυμνο.

Ο Γιώργος και η Αφροδίτη γνωρίστηκαν πριν από 27 χρόνια στην Κάλυμνο, όταν ο πρώτος είχε έρθει στο νησί για να επισκεφθεί ένα φίλο του με τον οποίο είχαν κάνει μαζί στους ΟΥΚάδες (βατραχάνθρωποι). Στην Κάλυμνο γνώρισε τη γυναίκα του, παντρεύτηκαν και ο Γιώργος για δεκαπέντε χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά μ’ αυτό που ήξερε να κάνει καλά: να βουτά στα νερά της Καλύμνου και να βγάζει σφουγγάρια και ψάρια.

Ώσπου πριν από 11 χρόνια, όταν τα πράγματα με το σφουγγάρι δυσκόλεψαν, έφυγαν οικογενειακώς για το δικό του νησί την Αλόννησο. Εκεί σε ένα οικόπεδο που ο Γιώργος διέθετε σε ένα από τα πιο όμορφα ψαροχώρια, άνοιξαν την ταβέρνα «Ο δύτης και η Καλυμνιά». Με την Αφροδίτη (φωτο) να μεταφέρει στην κουζίνα του μαγαζιού τις γεύσεις και τις συνταγές της Καλύμνου. Γιατί αυτά τα πιάτα ήξερε να κάνει καλά, γιατί ήθελε να διαφημίζει το νησί της με κάθε ευκαιρία και γιατί έτσι νιώθει πιο κοντά στην πατρίδα και στους ανθρώπους της.

Αν λοιπόν σας φέρει ο δρόμος στο πανέμορφο νησί των Βόρειων Σποράδων, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το εστιατόριο «Ο δύτης και η Καλυμνιά» σε μια απίστευτη τοποθεσία με βεράντες κρεμασμένες πάνω από τη θάλασσα και γλάστρες με γεράνια, για να γευτείτε εκτός από τα καλύμνικα πιάτα της Αφροδίτης και εξαιρετική κακαβιά, αστακομακαρονάδα και μοναδικούς ψαρομεζέδες.

Πηγή : Kalymnosola

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »