“Ο δύτης και η Καλυμνιά” που διαφημίζουν την καλύμνικη γαστρονομία στην Αλόννησο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Μερμιζέλι, καλύμνικα φύλλα και ρεβίθια φούρνου σερβίρονται καθημερινά στην ταβέρνα της Καλυμνιάς Αφροδίτης Ατσά και του Αλλονησιώτη Γιώργου Δροσάκη στη Στενή Βάλα, στο παλαιότερο τουριστικό θέρετρο της Αλοννήσου.

Η ταμπέλα του εστιατορίου «Ο δύτης και η Καλυμνιά» προϊδεάζουν τον πελάτη για το μενού του καταστήματος και συγκεκριμένα για τα ολόφρεσκα θαλασσινά που ψαρεύει ο δύτης και για τον τρόπο που τα αναδεικνύει στα πιάτα της η μαγείρισσα από την Κάλυμνο.

Ο Γιώργος και η Αφροδίτη γνωρίστηκαν πριν από 27 χρόνια στην Κάλυμνο, όταν ο πρώτος είχε έρθει στο νησί για να επισκεφθεί ένα φίλο του με τον οποίο είχαν κάνει μαζί στους ΟΥΚάδες (βατραχάνθρωποι). Στην Κάλυμνο γνώρισε τη γυναίκα του, παντρεύτηκαν και ο Γιώργος για δεκαπέντε χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά μ’ αυτό που ήξερε να κάνει καλά: να βουτά στα νερά της Καλύμνου και να βγάζει σφουγγάρια και ψάρια.

Ώσπου πριν από 11 χρόνια, όταν τα πράγματα με το σφουγγάρι δυσκόλεψαν, έφυγαν οικογενειακώς για το δικό του νησί την Αλόννησο. Εκεί σε ένα οικόπεδο που ο Γιώργος διέθετε σε ένα από τα πιο όμορφα ψαροχώρια, άνοιξαν την ταβέρνα «Ο δύτης και η Καλυμνιά». Με την Αφροδίτη (φωτο) να μεταφέρει στην κουζίνα του μαγαζιού τις γεύσεις και τις συνταγές της Καλύμνου. Γιατί αυτά τα πιάτα ήξερε να κάνει καλά, γιατί ήθελε να διαφημίζει το νησί της με κάθε ευκαιρία και γιατί έτσι νιώθει πιο κοντά στην πατρίδα και στους ανθρώπους της.

Αν λοιπόν σας φέρει ο δρόμος στο πανέμορφο νησί των Βόρειων Σποράδων, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το εστιατόριο «Ο δύτης και η Καλυμνιά» σε μια απίστευτη τοποθεσία με βεράντες κρεμασμένες πάνω από τη θάλασσα και γλάστρες με γεράνια, για να γευτείτε εκτός από τα καλύμνικα πιάτα της Αφροδίτης και εξαιρετική κακαβιά, αστακομακαρονάδα και μοναδικούς ψαρομεζέδες.

Πηγή : Kalymnosola

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »