“Ο δύτης και η Καλυμνιά” που διαφημίζουν την καλύμνικη γαστρονομία στην Αλόννησο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Μερμιζέλι, καλύμνικα φύλλα και ρεβίθια φούρνου σερβίρονται καθημερινά στην ταβέρνα της Καλυμνιάς Αφροδίτης Ατσά και του Αλλονησιώτη Γιώργου Δροσάκη στη Στενή Βάλα, στο παλαιότερο τουριστικό θέρετρο της Αλοννήσου.

Η ταμπέλα του εστιατορίου «Ο δύτης και η Καλυμνιά» προϊδεάζουν τον πελάτη για το μενού του καταστήματος και συγκεκριμένα για τα ολόφρεσκα θαλασσινά που ψαρεύει ο δύτης και για τον τρόπο που τα αναδεικνύει στα πιάτα της η μαγείρισσα από την Κάλυμνο.

Ο Γιώργος και η Αφροδίτη γνωρίστηκαν πριν από 27 χρόνια στην Κάλυμνο, όταν ο πρώτος είχε έρθει στο νησί για να επισκεφθεί ένα φίλο του με τον οποίο είχαν κάνει μαζί στους ΟΥΚάδες (βατραχάνθρωποι). Στην Κάλυμνο γνώρισε τη γυναίκα του, παντρεύτηκαν και ο Γιώργος για δεκαπέντε χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά μ’ αυτό που ήξερε να κάνει καλά: να βουτά στα νερά της Καλύμνου και να βγάζει σφουγγάρια και ψάρια.

Ώσπου πριν από 11 χρόνια, όταν τα πράγματα με το σφουγγάρι δυσκόλεψαν, έφυγαν οικογενειακώς για το δικό του νησί την Αλόννησο. Εκεί σε ένα οικόπεδο που ο Γιώργος διέθετε σε ένα από τα πιο όμορφα ψαροχώρια, άνοιξαν την ταβέρνα «Ο δύτης και η Καλυμνιά». Με την Αφροδίτη (φωτο) να μεταφέρει στην κουζίνα του μαγαζιού τις γεύσεις και τις συνταγές της Καλύμνου. Γιατί αυτά τα πιάτα ήξερε να κάνει καλά, γιατί ήθελε να διαφημίζει το νησί της με κάθε ευκαιρία και γιατί έτσι νιώθει πιο κοντά στην πατρίδα και στους ανθρώπους της.

Αν λοιπόν σας φέρει ο δρόμος στο πανέμορφο νησί των Βόρειων Σποράδων, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το εστιατόριο «Ο δύτης και η Καλυμνιά» σε μια απίστευτη τοποθεσία με βεράντες κρεμασμένες πάνω από τη θάλασσα και γλάστρες με γεράνια, για να γευτείτε εκτός από τα καλύμνικα πιάτα της Αφροδίτης και εξαιρετική κακαβιά, αστακομακαρονάδα και μοναδικούς ψαρομεζέδες.

Πηγή : Kalymnosola

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »