“Ο δύτης και η Καλυμνιά” που διαφημίζουν την καλύμνικη γαστρονομία στην Αλόννησο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Μερμιζέλι, καλύμνικα φύλλα και ρεβίθια φούρνου σερβίρονται καθημερινά στην ταβέρνα της Καλυμνιάς Αφροδίτης Ατσά και του Αλλονησιώτη Γιώργου Δροσάκη στη Στενή Βάλα, στο παλαιότερο τουριστικό θέρετρο της Αλοννήσου. Η ταμπέλα του εστιατορίου «Ο δύτης και η Καλυμνιά» προϊδεάζουν τον πελάτη για το μενού του καταστήματος και συγκεκριμένα για τα ολόφρεσκα θαλασσινά που ψαρεύει ο δύτης και για τον τρόπο που τα αναδεικνύει στα πιάτα της η μαγείρισσα από την Κάλυμνο. Ο Γιώργος και η Αφροδίτη γνωρίστηκαν πριν από 27 χρόνια στην Κάλυμνο, όταν ο πρώτος είχε έρθει στο νησί για να επισκεφθεί ένα φίλο του με τον οποίο είχαν κάνει μαζί στους ΟΥΚάδες (βατραχάνθρωποι). Στην Κάλυμνο γνώρισε τη γυναίκα του, παντρεύτηκαν και ο Γιώργος για δεκαπέντε χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά μ’ αυτό που ήξερε να κάνει καλά: να βουτά στα νερά της Καλύμνου και να βγάζει σφουγγάρια και ψάρια. Ώσπου πριν από 11 χρόνια, όταν τα πράγματα με το σφουγγάρι δυσκόλεψαν, έφυγαν οικογενειακώς για το δικό του νησί την Αλόννησο. Εκεί σε ένα οικόπεδο που ο Γιώργος διέθετε σε ένα από τα πιο όμορφα ψαροχώρια, άνοιξαν την ταβέρνα «Ο δύτης και η Καλυμνιά». Με την Αφροδίτη (φωτο) να μεταφέρει στην κουζίνα του μαγαζιού τις γεύσεις και τις συνταγές της Καλύμνου. Γιατί αυτά τα πιάτα ήξερε να κάνει καλά, γιατί ήθελε να διαφημίζει το νησί της με κάθε ευκαιρία και γιατί έτσι νιώθει πιο κοντά στην πατρίδα και στους ανθρώπους της. Αν λοιπόν σας φέρει ο δρόμος στο πανέμορφο νησί των Βόρειων Σποράδων, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το εστιατόριο «Ο δύτης και η Καλυμνιά» σε μια απίστευτη τοποθεσία με βεράντες κρεμασμένες πάνω από τη θάλασσα και γλάστρες με γεράνια, για να γευτείτε εκτός από τα καλύμνικα πιάτα της Αφροδίτης και εξαιρετική κακαβιά, αστακομακαρονάδα και μοναδικούς ψαρομεζέδες. Πηγή : Kalymnosola  
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φαλάφελ σε ροδίτικη λαδόπιτα με “τζατζίκι” από ταχίνι από τον chef Γιώργο Φραντζή

    Αυθεντικά, αρωματικά φαλάφελ από τον chef Γιώργο Φραντζή Υλικά 300 γρμ ρεβύθια τα οποία έχουμε βάλει σε νερό όλη νύχτα 80 γρμ κρεμμύδι ψιλοκομμένο σοταρισμένο

    Περισσότερα »

    Τα καλάθια αλληλεγγύης γεμίζουν στην Ιταλία με φαγητό για όσους έχουν ανάγκη

    Η  Ιταλία μετρά τις πληγές της με τόσους ανθρώπους που χάνονται! Κι’όμως η αλληλεγγύη ειναι εδώ! Το αποδεικνύουν οι πρώτες εικόνες που συγκινούν και καταμαρτυρούν

    Περισσότερα »

    Παραδοσιακή πατατόπιτα Τήνου από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

      Παραδοσιακή συνταγή  Τήνου από την chef  Ευαγγελία Φωτεινιά  “Ευχαριστώ πολύ την συνεργάτιδα μου και φίλη Μανταλένα Αμοίραλη που μου την έμαθε”  . Ευαγγελία Φωτεινιά

    Περισσότερα »

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »