Ο Γιώργος Διακουράκης από την Pie Pantou μας μιλάει για τη Λεπτή Πίτα Ρόδου της γιαγιάς Τσαμπίκας

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνέντευξη στην Rodos Food News

Ο Γιώργος Διακουράκης, είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Pie Pantou, που με οδηγό την παράδοση και τις αγνές πρώτες ύλες, προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα ζύμης!

Πώς γεννήθηκε η ιδέα, και η ανάγκη, για μια τέτοια επιχείρηση;

Συζητώντας με φίλους και νοσταλγώντας τις παραδοσιακές συνταγές των γιαγιάδων μας –η καταγωγή μου είναι από την Κρητηνία της Ρόδου-μου γεννήθηκε η ιδέα να ξεκινήσω μια βιοτεχνία που θα φέρνει ένα κομμάτι από την γαστρονομική παράδοση μας σε κάθε σπίτι.  Έτσι ξεκίνησε η εταιρεία μας Pie Pantou. Με στόχο μας να διατηρήσουμε την παραδοσιακή συνταγή και να την φέρουμε στο σήμερα, με μόνο αγνά και ποιοτικά υλικά χωρίς συντηρητικά, ώστε να ξυπνάει την γεύση που θυμόμαστε από την γιαγιά μας. Η ιστορία της συνταγής μας έχει τις ρίζες της στα Βυζαντινά χρόνια όπου υπάρχουν αναφορές για τα κατμέρ ή όπως είναι ευρέως γνωστά στην Ρόδο κατημέρια ή ξεροτήγανα σε όλη την Ελλάδα.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισες όταν ξεκίνησες το εγχείρημα σου; Πως είναι να έχεις μια επιχείρηση στη Ρόδο σήμερα;

Ξεπερνώντας τις αντιξοότητες που υπάρχουν στην σημερινή Ελλάδα, είμαστε υπερήφανοι που δημιουργήσαμε μια αξιόπιστη βιοτεχνία. Η πρόκληση ήταν να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού κάτι που επιτύχαμε επενδύοντας στην ποιότητα και καλύπτοντας όλες τις σημερινές διατροφικές συνήθειες με καινοτόμα προϊόντα όπως η πίτα ολικής άλεσης. Επενδύσαμε στον τόπο μας δημιουργώντας μια μονάδα με ευρωπαϊκά πρότυπα και η προτίμηση του αγοραστικού κοινού ανταπέδωσε τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει μια επιχειρηματική κίνηση σήμερα.

Κατά την γνώμη σου το αγοραστικό κοινό είναι εκπαιδευμένο;

Σαφώς και είναι εκπαιδευμένο και έχει υψηλές απαιτήσεις, τόσο στη γεύση όσο και στην ποιότητα. Για αυτό τον λόγο επενδύσαμε σε σύγχρονο εξοπλισμό παραγωγής και συσκευασίας –έχουμε την πιστοποίηση HACCP από τον διεθνή οργανισμό aCert- αλλά και στην άρτια εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού μας. Παρόλα αυτά δεν επαναπαυόμαστε και για αυτό παρασκευάσαμε την μοναδική λεπτή  πίτα Ρόδου με άλευρα ολικής άλεσης χωρίς συντηρητικά για να καλύψουμε ακόμα μια αγοραστική επιθυμία και συνεχίζουμε…

Είσαι ικανοποιημένος από τις συνεργασίες σου μέχρι τώρα;

Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί οι επαγγελματίες του χώρου μας στηρίζουν εκτιμώντας την ποιότητα και την άριστη εξυπηρέτηση που τους προσφέρουμε. Με γνώμονα την  συνέπεια και το χαμόγελο ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε τους ανάγκη. Πιστεύω πως εκεί βρίσκεται και το μυστικό της επιτυχίας μας.

Πρόσφατα συμμετείχατε και στην πανελληνιά έκθεση τροφίμων Εξποτροφ, πως ήταν η  εμπειρία και η ανταπόκριση των επισκεπτών;

Με την συμμετοχή μας στην Εξποτροφ μας δόθηκε η ευκαιρία να προβάλουμε το παραδοσιακό προϊόν μας στους επισκέπτες της έκθεσης που αποτελούνταν από  το αγοραστικό κοινό και επαγγελματίες της εστίασης. Όλοι έφευγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και αποσπάσαμε τα καλύτερα σχόλια από πολλούς σέφ και επαγγελματίες του χώρου από όλη την Ελλάδα. Επίσης πετύχαμε συνεργασίες με άλλες περιοχές της χώρας προωθώντας έτσι την υπέροχη παραδοσιακή πίτα του τόπου μας. Παράλληλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την στήριξη της στη διοργάνωση αυτή.

Πού βρίσκουμε την παραδοσιακή πίτα της γιαγιάς στη ρόδο;

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχουμε καταφέρει να βρισκόμαστε στα ράφια σχεδόν όλων των σούπερ μάρκετ, κρεοπωλείων και παντοπωλείων του νησιού και φυσικά να προτιμούμαστε από τα περισσότερα μαγαζιά εστίασης. Επίσης έχουμε αναπτύξει συνεργασίες με την πλειοψηφία των ξενοδοχείων που επιθυμούν να αναδείξουν την παραδοσιακή κουζίνα της Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το ολοκαίνουριο site της εταιρίας www.piepantou.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »