Οδηγός Michelin’19 για απολαυστικά γαστρονομικά ταξίδια στην Ευρώπη

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε ο οδηγός Michelin της Ευρώπης για το 2019. 7 νέα εστιατόρια διακρίθηκαν με 2 αστέρια, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των διάστερων εστιατορίων σε 92 ενώ τα τριάστερα εστιατόρια ανέρχονται πλέον σε 23 με την προσθήκη ενός μόνο νέου. Τέλος, 44 νέα εστιατόρια διακρίθηκαν με 1 αστέρι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των εστιατορίων με 1 αστέρι Michelin σε 382 για φέτος.

Στην Ελλάδα τα δύο αστέρια διατήρησε η Σπονδή με σεφ τον Άγγελο Λάντο, ενώ ένα αστέρι κέρδισαν για ακόμα μια χρονιά η Hytra με τον σεφ Τάσο Μαντή, το Botrini’s του σεφ Έκτορα Μποτρίνι και το Βαρούλκο Seaside του σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Τη διάκριση Bib Gourmand διατήρησαν το Αθήρι, το Nolan και το Οικείο, ενώ για πρώτη φορά προτείνεται με Bib Gourmand το 7 Food Sins. Με Michelin Plate προτείνονται και φέτος τα εστιατόρια: GB Roof Garden, Electra Roof Garden, Premiere, 2 Mazi, Cookoovaya, CTC, Sushimou, Vezene και Άνετον αλλά και για πρώτη φορά το Sense.

Ο οδηγός MICHELIN Main Cities of Europe 2019 κυκλοφορεί στα Αγγλικά και απευθύνεται κυρίως σε όσους ταξιδεύουν στην Ευρώπη για επαγγελματικούς λόγους, ενώ, παράλληλα, είναι ιδανικός και για τους απλούς επισκέπτες. Περιλαμβάνει πληροφορίες για κάθε εστιατόριο και ξενοδοχείο καθώς και χρηστικές πληροφορίες για την κάθε πόλη.

Απολαύστε τα ταξίδια σας συνδυάζοντας τις πιο νόστιμες στάσεις σε όλη την Ευρώπη!

Πηγή:www.gastronomos.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »