Οδηγός Michelin’19 για απολαυστικά γαστρονομικά ταξίδια στην Ευρώπη

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε ο οδηγός Michelin της Ευρώπης για το 2019. 7 νέα εστιατόρια διακρίθηκαν με 2 αστέρια, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των διάστερων εστιατορίων σε 92 ενώ τα τριάστερα εστιατόρια ανέρχονται πλέον σε 23 με την προσθήκη ενός μόνο νέου. Τέλος, 44 νέα εστιατόρια διακρίθηκαν με 1 αστέρι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των εστιατορίων με 1 αστέρι Michelin σε 382 για φέτος.

Στην Ελλάδα τα δύο αστέρια διατήρησε η Σπονδή με σεφ τον Άγγελο Λάντο, ενώ ένα αστέρι κέρδισαν για ακόμα μια χρονιά η Hytra με τον σεφ Τάσο Μαντή, το Botrini’s του σεφ Έκτορα Μποτρίνι και το Βαρούλκο Seaside του σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Τη διάκριση Bib Gourmand διατήρησαν το Αθήρι, το Nolan και το Οικείο, ενώ για πρώτη φορά προτείνεται με Bib Gourmand το 7 Food Sins. Με Michelin Plate προτείνονται και φέτος τα εστιατόρια: GB Roof Garden, Electra Roof Garden, Premiere, 2 Mazi, Cookoovaya, CTC, Sushimou, Vezene και Άνετον αλλά και για πρώτη φορά το Sense.

Ο οδηγός MICHELIN Main Cities of Europe 2019 κυκλοφορεί στα Αγγλικά και απευθύνεται κυρίως σε όσους ταξιδεύουν στην Ευρώπη για επαγγελματικούς λόγους, ενώ, παράλληλα, είναι ιδανικός και για τους απλούς επισκέπτες. Περιλαμβάνει πληροφορίες για κάθε εστιατόριο και ξενοδοχείο καθώς και χρηστικές πληροφορίες για την κάθε πόλη.

Απολαύστε τα ταξίδια σας συνδυάζοντας τις πιο νόστιμες στάσεις σε όλη την Ευρώπη!

Πηγή:www.gastronomos.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »