Οι “Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν” στη Ρόδο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Αύριο Σάββατο 1 Ιουνίου, ο Στέλιος Παρλιάρος και “Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν” στο νησί των Ιπποτών, τη Ρόδο.

Στην καταπράσινη Ρόδο, παλιοί φίλοι και νέοι γνώριμοι ξεναγούν τον Στέλιο στον τόπο τους.
Εξερευνά άγνωστες και δημοφιλείς διαδρομές από την Κοιλάδα με τις Πεταλούδες και τη Λίνδο, μέχρι μικρά χωριά.
Φτάνει στην παραλία που έγινε διάσημη από τον Άντονι Κουίν, αλλά και στην πόλη με το ιστορικό κάστρο και τα σοκάκια που κρύβουν γαστρονομικά μυστικά.
Επισκέπτεται τη μεγάλη μονάδα παραγωγής του τοπικού οίνου, μαθαίνει για την ιστορία της και δοκιμάζει φίνα αφρώδη κρασιά.

Στο χωριό Αφάντου, μια νοικοκυρά τού φτιάχνει τηγανίτες, ένα παραδοσιακό κέρασμα του αρραβώνα.
Με το τοπικό παραδοσιακό “energy bar”, το μελεκούνι, από ντόπιο εξαιρετικό μέλι και σουσάμι, γλυκαίνεται και γεμίζει τις τσέπες του.
Ο διάσημος αφρώδης οίνος της Ρόδου και το μελεκούνι αποτελούν τα υλικά για δυο νέες συνταγές.

Επιστρέφει στο εργαστήριο και εμπνευσμένος από την κοσμοπολίτικη διάθεση της Ρόδου φτιάχνει μια ανάλαφρη, δροσερή και απαλή μους σαμπάνιας με μέλι.
Τη γαρνίρει με μικρά μαρεγκάκια που δίνουν την αίσθηση του αφρού σε αυτό το ξεχωριστό γλυκό. Το τοπικό μελεκούνι τού δίνει την ιδέα να το κάνει γεμιστό.
Δημιουργεί ένα λεπτό φύλλο από μελεκούνι που το γεμίζει με μια πεντανόστιμη και πανεύκολη κρέμα σοκολάτας με γιαούρτι.

Το πιο γλυκό πρόσωπο της Ρόδου σε δύο νέες λαχταριστές συνταγές εμπνευσμένες από τον Στέλιο Παρλιάρο και βασισμένες σε τοπικά προϊόντα.

 

 

Οι “Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν” κάθε Σάββατο στις 15.00 στον ΣΚΑΪ
Παρουσίαση: Στέλιος Παρλιάρος
Επιμέλεια-Οργάνωση: Τίνα Παπαδέλλη
Μουσική τίτλων: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Πηγή: www.rodiaki.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »