Οινογαστρονομική βραδιά στη Λέρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Λέρου, ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου διοργανώνει οινογαστρονομική βραδιά την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 στο εστιατόριο «Παράδεισος» στη Λέρο, στις 20:30. Το AEGEAN CUISINE εμπνέει τους executive chefs Νίκο Κουλούσια και Νίκο Κουρούπη-Αγάλλου, που μαζί με τον Λεριό chef Γιάννη Χατζηγρηγορίου ετοιμάζουν ένα μενού γευσιγνωσίας, με προϊόντα τοπικών παραγωγών, αναδεικνύοντας τη χρήση τους στη σύγχρονη γαστρονομία. Οι συνταγές που θα δημιουργηθούν θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες της βραδιάς καθώς και στους επαγγελματίες της εστίασης, ενώ σε ειδικό χώρο θα λειτουργήσει και έκθεση γνωριμίας με τα πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα. Η βραδιά θα αποτελέσει ένα γευστικό ταξίδι για τους παρευρισκόμενους και αποτελεί την αρχή για μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα νησιά μας, ενόψει του 2019, έτους όπου η Περιφέρειά μας είναι Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης.   Η εκδήλωση θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου του νησιού. Πηγή : rodiaki.gr  
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »

    Μένουμε Ελλάδα και στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς μας

    Όταν η επιδημία του Κορωνοϊού ηρεμήσει και ο κίνδυνος τελειώσει, ας κάνουμε κάτι για την Πατρίδα μας, αφού μας περιμένει ένας νέος οικονομικός γολγοθάς. Ας

    Περισσότερα »

    Ρόδος. Τα Εστιατόρια και.. τα μάτια μας. Ο Γιάννης Κλούβας μιλάει στο Foodme

    Ο αγαπητός Γιάννης Κλούβας τέσσερις φορές εκλεγμένος πρόεδρος των Εστιατόρων , σύμβουλος του Επιμελητηρίου και ΠΟΕΣΕ και αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕΔ – Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

    Περισσότερα »

    Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

        Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά  Υλικά 800 γρ ταλιατέλες 80 γρ ελαιόλαδο 100 γρ κολοκυθάκι 100 γρ μελιτζάνα 100 γρ καρότο 100

    Περισσότερα »

    Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

    Υλικά για ντολμαδάκια 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς 200 γρ. ρύζι γλασέ 100 γρ. ρύζι κίτρινο 300 γρ. κληματόφυλλα 4 τομάτες τριμμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Περισσότερα »