Οινογαστρονομική βραδιά στη Λέρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Λέρου, ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου διοργανώνει οινογαστρονομική βραδιά την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 στο εστιατόριο «Παράδεισος» στη Λέρο, στις 20:30.

Το AEGEAN CUISINE εμπνέει τους executive chefs Νίκο Κουλούσια και Νίκο Κουρούπη-Αγάλλου, που μαζί με τον Λεριό chef Γιάννη Χατζηγρηγορίου ετοιμάζουν ένα μενού γευσιγνωσίας, με προϊόντα τοπικών παραγωγών, αναδεικνύοντας τη χρήση τους στη σύγχρονη γαστρονομία. Οι συνταγές που θα δημιουργηθούν θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες της βραδιάς καθώς και στους επαγγελματίες της εστίασης, ενώ σε ειδικό χώρο θα λειτουργήσει και έκθεση γνωριμίας με τα πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα.

Η βραδιά θα αποτελέσει ένα γευστικό ταξίδι για τους παρευρισκόμενους και αποτελεί την αρχή για μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα νησιά μας, ενόψει του 2019, έτους όπου η Περιφέρειά μας είναι Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης.   Η εκδήλωση θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου του νησιού.

Πηγή : rodiaki.gr

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »