Παραδοσιακά πιταρούδια με μελιτζανοσαλάτα

Απο τον chef  Γιώργο Μαρκάκη

Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις “τσίκνα” (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και “Πέμπτη”.Απολαύστε τα αγαπημένα σας κρεατικά παρέα με ένα παραδοσιακό έδεσμα που θα απογειώσει το τραπέζι.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΙΤΑΡΟΥΔΙΑ

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 2 αυγά
  • 50 γρ αλεύρι
  • 100 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 150 γρ τομάτα τριμμένη
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Λίγο κύμινο
  • Αλάτι,πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό.Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε.Τοποθετούμε τα ρεβίθια λίγα λίγα μέσα στο γουδί και τα σπάμε.Βάζουμε τα σπασμένα ρεβίθια μέσα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε.Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει.Κόβουμε με το κουτάλι τα πιταρούδια και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

  • 4 μελιτζάνες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 150 γρ ελαιόλαδο
  • 20 ml ξύδι
  • Λίγο λεμόνι
  • Αλάτι,πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι έτσι ώστε να ψηθούν καλά μέχρι μέσα.Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και ζάχαρη.Τις τοποθετούμε μαζί με τις πιπεριές σε δυνατό φούρνο ή στη σχάρα.Κόβουμε τις ψημένες μελιτζάνες στη μέση και αφαιρούμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι.Κόβουμε τη σάρκα σταυρωτά χοντροκομμένα με ένα μαχαίρι και βάζουμε να στραγγίσουν.Τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Rodos Private Chef

Markakis Georgios

Καλή απόλαυση!

Foodme.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »