Παραδοσιακά πιταρούδια με μελιτζανοσαλάτα

Απο τον chef  Γιώργο Μαρκάκη

Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις “τσίκνα” (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και “Πέμπτη”.Απολαύστε τα αγαπημένα σας κρεατικά παρέα με ένα παραδοσιακό έδεσμα που θα απογειώσει το τραπέζι.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΙΤΑΡΟΥΔΙΑ

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 2 αυγά
  • 50 γρ αλεύρι
  • 100 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 150 γρ τομάτα τριμμένη
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Λίγο κύμινο
  • Αλάτι,πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό.Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε.Τοποθετούμε τα ρεβίθια λίγα λίγα μέσα στο γουδί και τα σπάμε.Βάζουμε τα σπασμένα ρεβίθια μέσα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε.Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει.Κόβουμε με το κουτάλι τα πιταρούδια και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

  • 4 μελιτζάνες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 150 γρ ελαιόλαδο
  • 20 ml ξύδι
  • Λίγο λεμόνι
  • Αλάτι,πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι έτσι ώστε να ψηθούν καλά μέχρι μέσα.Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και ζάχαρη.Τις τοποθετούμε μαζί με τις πιπεριές σε δυνατό φούρνο ή στη σχάρα.Κόβουμε τις ψημένες μελιτζάνες στη μέση και αφαιρούμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι.Κόβουμε τη σάρκα σταυρωτά χοντροκομμένα με ένα μαχαίρι και βάζουμε να στραγγίσουν.Τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Rodos Private Chef

Markakis Georgios

Καλή απόλαυση!

Foodme.gr

Spread the love
  • 39
    Shares