Παραδοσιακά Συμιακά ακούμια με ζάχαρη και κανέλα

Παραδοσιακή συνταγή απο τον chef  Γιώργο Μαρκάκη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΚΟΥΜΙΑ

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 200 γρ βρασμένο ρύζι γλασέ
  • 8 γρ μαγιά
  • 20 γρ baking powder
  • 125  ml Σούμα
  • 125 ml χυμό πορτοκάλι
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • Κανέλα για πασπάλισμα

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα. Αφού βράσουμε το ρύζι πρέπει να το λιώσουμε. Συμπληρώνουμε λίγο νερό στο μείγμα (όσο τραβήξει) για να γίνει χυλός και αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι μας και με ένα κουτάλι ξεκινάμε το τηγάνισμα όπως τις δίπλες. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Καλή απόλαυση!

Rodos Private Chef

Markakis Georgios

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »