Παραδοσιακή συνταγή απο τον chef Γιώργο Μαρκάκη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΚΟΥΜΙΑ
- 1 κιλό αλεύρι
- 200 γρ βρασμένο ρύζι γλασέ
- 8 γρ μαγιά
- 20 γρ baking powder
- 125 ml Σούμα
- 125 ml χυμό πορτοκάλι
- 125 ml ελαιόλαδο
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- Λάδι για τηγάνισμα
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
- Κανέλα για πασπάλισμ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα. Αφού βράσουμε το ρύζι πρέπει να το λιώσουμε. Συμπληρώνουμε λίγο νερό στο μείγμα (όσο τραβήξει) για να γίνει χυλός και αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι μας και με ένα κουτάλι ξεκινάμε το τηγάνισμα όπως τις δίπλες. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Καλή απόλαυση!
Rodos Private Chef
Markakis Georgios
Πρόσθεσε ένα σχόλιο