Παραδοσιακά Συμιακά ακούμια με ζάχαρη και κανέλα

Παραδοσιακή συνταγή απο τον chef  Γιώργο Μαρκάκη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΚΟΥΜΙΑ

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 200 γρ βρασμένο ρύζι γλασέ
  • 8 γρ μαγιά
  • 20 γρ baking powder
  • 125  ml Σούμα
  • 125 ml χυμό πορτοκάλι
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • Κανέλα για πασπάλισμ

 

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα. Αφού βράσουμε το ρύζι πρέπει να το λιώσουμε. Συμπληρώνουμε λίγο νερό στο μείγμα (όσο τραβήξει) για να γίνει χυλός και αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι μας και με ένα κουτάλι ξεκινάμε το τηγάνισμα όπως τις δίπλες. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Καλή απόλαυση!

Rodos Private Chef

Markakis Georgios

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »