Παραδοσιακά Συμιακά ακούμια με ζάχαρη και κανέλα

Παραδοσιακή συνταγή απο τον chef  Γιώργο Μαρκάκη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΚΟΥΜΙΑ

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 200 γρ βρασμένο ρύζι γλασέ
  • 8 γρ μαγιά
  • 20 γρ baking powder
  • 125  ml Σούμα
  • 125 ml χυμό πορτοκάλι
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • Κανέλα για πασπάλισμ

 

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα. Αφού βράσουμε το ρύζι πρέπει να το λιώσουμε. Συμπληρώνουμε λίγο νερό στο μείγμα (όσο τραβήξει) για να γίνει χυλός και αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι μας και με ένα κουτάλι ξεκινάμε το τηγάνισμα όπως τις δίπλες. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Καλή απόλαυση!

Rodos Private Chef

Markakis Georgios

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »