Παραδοσιακή γλυκιά τυρόπιτα Σύρου με μυζήθρα “Ζωζεφίνος”από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Απλή και υπέροχη γλυκιά τυρόπιτα έτσι όπως μας την έμαθαν οι νοικοκυρές της Σύρου και που περνάει από γενιά σε γενιά “

Ευαγγελία Φωτεινιά Chef 

Υλικά

Αβγά 8 -10

Ζάχαρη 800 gr

Μυζήθρα νωπή Ζωζεφίνος 1 κιλό 

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Κανέλα ένα κουτ.γλυκού

Σιμιγδάλι 80-100 γραμμάρια (για να τραβήξει τυχόν υγρά από το τυρί και  για να πασπαλίσουμε λίγο τον πάτο του ταψιού)


Διαδικασία

Ξεκινάμε βάζοντας σε μπολ το τυρί το οποίο λιώνουμε καλά με το χέρι .Συνεχίζουμε με τα αβγά και την ζάχαρη  ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε καλά .Εγώ προσθέτω  για περισσότερο άρωμα μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη!

Επίσης προτιμώ να την κάνω παραδοσιακά με το χέρι, εσείς αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ.

Καλύπτουμε το ταψί με λίγο σιμιγδάλι ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλα για να κάνει ωραία κρούστα . 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45′ .Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση !

Ευαγγελία Φωτεινιά

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »