Παραδοσιακή Λέρικη τυρόπιτα απο τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

“Κρατάμε τις παραδόσεις της Λέρου και ετοιμάζουμε για το Πάσχα την πιο νόστιμη και αφράτη Λέρικη τυρόπιτα”
Χρήστος Μπούτσης Μάγειρας

Υλικά

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του  1 πακέτο

Γιαούρτι  1

Σπορέλαιο  λίγο 

Σουσάμι λίγο

Κανέλα λίγη

Βούτυρο 1 πακέτο

Τυρί Λέρου 1 πακέτο (1200 gr)

Μυζήθρα Λέρου 1 πακέτο (1200 gr)

Αβγά 8-10

 

Διαδικασία

Γέμιση

Από τη προηγούμενη ημέρα τρίβουμε τα τυριά σε λεκάνη. Ρίχνουμε 5 αβγά και  ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο και την επόμενη συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα αυγά.

Ζύμη 

Σε λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο το γιαούρτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη. Λαδώνουμε τη φόρμα  και καλύπτουμε τα τοιχώματα  με το ζυμάρι. Στη μέση ρίχνουμε τη γέμιση σουσάμι και κανέλα. Ψήνουμε στους 150-170 βαθμούς για  60′ περίπου.Μόλις κρυώσει λίγο σερβίρουμε.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση 

Χρήστος Μπούτσης

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »