“Κρατάμε τις παραδόσεις της Λέρου και ετοιμάζουμε για το Πάσχα την πιο νόστιμη και αφράτη Λέρικη τυρόπιτα”
Χρήστος Μπούτσης Μάγειρας
Υλικά
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 πακέτο
Γιαούρτι 1
Σπορέλαιο λίγο
Σουσάμι λίγο
Κανέλα λίγη
Βούτυρο 1 πακέτο
Τυρί Λέρου 1 πακέτο (1200 gr)
Μυζήθρα Λέρου 1 πακέτο (1200 gr)
Αβγά 8-10
Διαδικασία
Γέμιση
Από τη προηγούμενη ημέρα τρίβουμε τα τυριά σε λεκάνη. Ρίχνουμε 5 αβγά και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο και την επόμενη συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα αυγά.
Ζύμη
Σε λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο το γιαούρτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη. Λαδώνουμε τη φόρμα και καλύπτουμε τα τοιχώματα με το ζυμάρι. Στη μέση ρίχνουμε τη γέμιση σουσάμι και κανέλα. Ψήνουμε στους 150-170 βαθμούς για 60′ περίπου.Μόλις κρυώσει λίγο σερβίρουμε.
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση
Χρήστος Μπούτσης
Πρόσθεσε ένα σχόλιο