Παραδοσιακή Λέρικη τυρόπιτα απο τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

“Κρατάμε τις παραδόσεις της Λέρου και ετοιμάζουμε για το Πάσχα την πιο νόστιμη και αφράτη Λέρικη τυρόπιτα”
Χρήστος Μπούτσης Μάγειρας

Υλικά

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του  1 πακέτο

Γιαούρτι  1

Σπορέλαιο  λίγο 

Σουσάμι λίγο

Κανέλα λίγη

Βούτυρο 1 πακέτο

Τυρί Λέρου 1 πακέτο (1200 gr)

Μυζήθρα Λέρου 1 πακέτο (1200 gr)

Αβγά 8-10

 

Διαδικασία

Γέμιση

Από τη προηγούμενη ημέρα τρίβουμε τα τυριά σε λεκάνη. Ρίχνουμε 5 αβγά και  ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο και την επόμενη συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα αυγά.

Ζύμη 

Σε λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο το γιαούρτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη. Λαδώνουμε τη φόρμα  και καλύπτουμε τα τοιχώματα  με το ζυμάρι. Στη μέση ρίχνουμε τη γέμιση σουσάμι και κανέλα. Ψήνουμε στους 150-170 βαθμούς για  60′ περίπου.Μόλις κρυώσει λίγο σερβίρουμε.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση 

Χρήστος Μπούτσης

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »