Παραδοσιακή πατατόπιτα Τήνου από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

 

Παραδοσιακή συνταγή  Τήνου από την chef  Ευαγγελία Φωτεινιά 

“Ευχαριστώ πολύ την συνεργάτιδα μου και φίλη Μανταλένα Αμοίραλη που μου την έμαθε”  . Ευαγγελία Φωτεινιά .

Υλικά

Πατάτες 1200 γρ

Τυρί  γραβιέρα 1 κούπα

1 ματσάκι μαϊντανό

4 αβγά

Αλάτι (λίγο λόγω τυριού)

Πιπέρι (Αρκετό)

100 γρ βούτυρο λιωμένο

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Αφού βράσουν και έχουν κρυώσει καλό είναι να τις αφήσουμε στο ψυγείο μια ημέρα  πριν τη συνταγή.

Την επόμενη μέρα τις ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε.Προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί, τον μαϊντανό, το βούτυρο, πιπέρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο  και απλώνουμε  το μείγμα της πατατόπιτας σε ταψί. Ψήνουμε στους 170 C για 30′ περίπου  .

Μόλις κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

Ευαγγελία Φωτεινιά 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »