Παραδοσιακή συνταγή για γλυκιά “Μαγεριά” από την Κω

Υλικά:

Νισεστές  ή κορν φλάουρ 100 γραμ.

Νερό 3 κούπες 

Μέλι 2 κούπες

Κανέλα λίγη

Καρύδια χοντροκομμένα

 
 
Εκτέλεση:

Σε  κατσαρόλα βάζουμε το νισεστέ ή το κορν φλάουρ, το νερό και το μέλι και ανακατεύουμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά όσο περισσότερο γίνεται.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά (όχι πολύ δυνατή), ανακατεύοντας συνεχώς .Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει για τα καλά, το αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη, και μόλις γίνει μια παχύρευστη κρέμα, το κατεβάζουμε και το μοιράζουμε σε 3-4 πιάτα.

Πασπαλίζουμε με κανέλα και  μπόλικα χοντροκομμένα καρύδια.

Όταν κρυώσει (έξω απο το ψυγείο)την κόβουμε σε κομμάτια.

Αν μας αρέσει προσθέτουμε όταν ανακατεύουμε λίγες σταγόνες ούζο ή ανθόνερο.Προσθέτει ωραία ανάλαφρη μυρωδιά και γεύση!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »