Παραδοσιακή συνταγή για γλυκιά “Μαγεριά” από την Κω

Υλικά:

Νισεστές  ή κορν φλάουρ 100 γραμ.

Νερό 3 κούπες 

Μέλι 2 κούπες

Κανέλα λίγη

Καρύδια χοντροκομμένα

 
 
Εκτέλεση:

Σε  κατσαρόλα βάζουμε το νισεστέ ή το κορν φλάουρ, το νερό και το μέλι και ανακατεύουμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά όσο περισσότερο γίνεται.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά (όχι πολύ δυνατή), ανακατεύοντας συνεχώς .Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει για τα καλά, το αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη, και μόλις γίνει μια παχύρευστη κρέμα, το κατεβάζουμε και το μοιράζουμε σε 3-4 πιάτα.

Πασπαλίζουμε με κανέλα και  μπόλικα χοντροκομμένα καρύδια.

Όταν κρυώσει (έξω απο το ψυγείο)την κόβουμε σε κομμάτια.

Αν μας αρέσει προσθέτουμε όταν ανακατεύουμε λίγες σταγόνες ούζο ή ανθόνερο.Προσθέτει ωραία ανάλαφρη μυρωδιά και γεύση!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »