Παραδοσιακή συνταγή για ρεβανί από την Σύμη από την Πόπη Τσαβαρή

Παραδοσιακή συνταγή για υπέροχο ρεβανί από την Σύμη δια χειρός Πόπης Τσαβαρή

 

 

Υλικά

5 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό

1 κούπα αλεύρι

1 κούπα σπορέλαιο

1 κούπα γιαούρτι

1 φακελάκι μπέϊκιν

ξύσμα λεμονιού πορτοκαλιού και λίγο μαστίχα Χίου.

Σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη

3 κούπες νερό

λίγο φλούδα λεμόνι

2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι.

Από την ώρα που θα πάρει βράση μετράμε 4-5 λεπτά.

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τη ζάχαρη με το σπορέλαιο περίπου 5 λεπτά ,προσθέτουμε το αυγά ένα ένα και χτυπάμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε λίγο ακόμα. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα ταψί ,πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι χοντρό και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.Μόλις ψηθεί το σιροπιάζουμε. Καυτό γλυκό χλιαρό σιρόπι.

Μπορούμε αφού το σιροπιάσουμε να το βάλουμε ξανά στο σβηστό φούρνο που είναι ακόμα ζεστός για 5 λεπτά ,του δίνει πιο ωραία υφή!

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Πόπη Τσαβαρή

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »