Παραδοσιακή συνταγή για ρεβανί από την Σύμη από την Πόπη Τσαβαρή

Παραδοσιακή συνταγή για υπέροχο ρεβανί από την Σύμη δια χειρός Πόπης Τσαβαρή

 

 

Υλικά

5 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό

1 κούπα αλεύρι

1 κούπα σπορέλαιο

1 κούπα γιαούρτι

1 φακελάκι μπέϊκιν

ξύσμα λεμονιού πορτοκαλιού και λίγο μαστίχα Χίου.

Σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη

3 κούπες νερό

λίγο φλούδα λεμόνι

2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι.

Από την ώρα που θα πάρει βράση μετράμε 4-5 λεπτά.

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τη ζάχαρη με το σπορέλαιο περίπου 5 λεπτά ,προσθέτουμε το αυγά ένα ένα και χτυπάμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε λίγο ακόμα. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα ταψί ,πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι χοντρό και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.Μόλις ψηθεί το σιροπιάζουμε. Καυτό γλυκό χλιαρό σιρόπι.

Μπορούμε αφού το σιροπιάσουμε να το βάλουμε ξανά στο σβηστό φούρνο που είναι ακόμα ζεστός για 5 λεπτά ,του δίνει πιο ωραία υφή!

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Πόπη Τσαβαρή

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »