Παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Υλικά

1/2 φύλλο κρούστας

150-200 γρ βούτυρο για τα φύλλα

Σιρόπι

450 νερό

750 ζάχαρη

1 ξύλο κανέλα

1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

φλούδα από 1 λεμόνι

Κρέμα

2 λίτρα γάλα

180 ζάχαρη

3 αυγά και 3 κρόκοι

50 γρ βούτυρο

1 βανίλια

ξύσμα από 1 λεμόνι

100 γρ σιμιγδάλι ψιλό

100 γρ σιμιγδάλι χοντρό

 

Εκτέλεση

Βάζουμε  σε κατσαρόλα να βράσει , το γάλα με την ζάχαρη .

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το σιμιγδάλι, και μόλις βράσει το γάλα αποσύρουμε από την φωτιά και τα  ρίχνουμε μέσα.

Το βάζουμε ξανά στην φωτιά μέχρι να πήξει και εν συνεχεία  ρίχνουμε το βούτυρο και την βανίλια με το ξύσμα από το λεμόνι.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα σε ταψί αφού τα βουτυρώσουμε πρώτα.

Ρίχνουμε την κρέμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα .

Αν περισσεύουν φύλλα έξω από το ταψί τα διπλώνουμε προς τα μέσα.

Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε από πάνω όσο βούτυρο έχει περισσέψει και χαράζουμε με 4 κάθετες γραμμές.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και ρίχνουμε το σιρόπι σταδιακά με μια κουτάλα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

Ευαγγελία Φωτεινιά

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβιθάδα χυλωμένη σαν από σιφνέικο τσικάλι. Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Την συνταγή μας στέλνει η chef Γεωργία Κουτσούκου  που είχε δημοσιευθεί στο http://www.bostanistas.gr/ “Είμαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνω την ταξιδιωτική διαδρομή. Μου αρέσει να

    Περισσότερα »

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »