Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.
Αλεύρι 1 ½ κ. για όλες τις χρήσεις
Βούτυρο 150 gr
Ελαιόλαδο ½ ποτήρι
Ζάχαρη 1 φλιτζανάκι του καφέ
Γάλα χλιαρό 300 gr
Ξηρή μαγιά 1 φακελάκι
Ανθόνερο 1 κ.σούπας
Κανέλα -λίγη –
Για τη γέμιση
Πατινιώτικη φέτα 800 gr
Πατινιώτικη μυζήθρα 800 gr
Πατινιώτικο φρέσκο τυρί 800 gr
Αβγά 16
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι, το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και στη συνέχεια το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους μισού πόντου.Κόβουμε δίσκους που το τοποθετούμε σε ειδικές στρογγυλές φόρμες (ταρτιέρες).
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε τον μπατούδο, τη γέμιση, ανακατεύοντας τα τυριά, τα αβγά, το ανθόνερο και την κανέλα.
Γεμίζουμε τη ζύμη των βάσεων και ψήνουμε στους 200C μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Πρόσθεσε ένα σχόλιο