Πένες με κοτόπουλο και κοπανιστή Καλύμνου

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Λαχταριστή καλοκαιρινή συνταγή που αγαπάμε όλοι !

Γιώργος Φραντζής chef

ΥΛΙΚΑ

320 γρμ πένες 
200 γρμ φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
100 γρμ κοπανιστή Καλύμνου
40 γρμ βούτυρο αγελάδος
Αλάτι
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα(μόνο το πράσινο )
1 κουταλιά σούπας σπασμένοι κόκκοι κόκκινο πιπέρι
16  φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
80 γρμ μυζήθρα Νάξου τριμμένη( και για το σερβίρισμα)
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού (απο ακέρωτο λεμόνι)
20 γρμ ελαιόλαδο
4 φούντες μέντας


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τις πένες σε νερό που βράζει αφού έχουμε προσθέσει αλάτι και τις ανακατεύουμε για λίγο.Κρατάμε λίγο από το νερό τους, σουρώνουμε και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο να μη κολλήσουν.Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο να λιώσει-ζεσταθεί , ρίχνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το ροδίζουμε προσθέτοντας το πράσινο από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.Αφού μαραθούν ελαφρά βάζουμε τη κοπανιστή Καλύμνου και το νερό που κρατήσαμε.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις πένες , τη γραβιέρα, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και τα σπασμένα πιπέρια.Ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με φούντες μέντας και την υπόλοιπη γραβιέρα Νάξου τριμμένη.

Καλή απόλαυση στο μαγείρεμα και καλή όρεξη !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών: Δεκάδες εστιατόρια συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Al Dente”Video”

    Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών. Δεκάδες εστιατόρια σε όλον τον κόσμο γιορτάζουν τη μέρα αυτή, συμμετέχοντας στο φεστιβάλ «Al Dente» που διοργανώνουν

    Περισσότερα »