Πένες με κοτόπουλο και κοπανιστή Καλύμνου

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Λαχταριστή καλοκαιρινή συνταγή που αγαπάμε όλοι !

Γιώργος Φραντζής chef

ΥΛΙΚΑ

320 γρμ πένες 
200 γρμ φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
100 γρμ κοπανιστή Καλύμνου
40 γρμ βούτυρο αγελάδος
Αλάτι
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα(μόνο το πράσινο )
1 κουταλιά σούπας σπασμένοι κόκκοι κόκκινο πιπέρι
16  φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
80 γρμ μυζήθρα Νάξου τριμμένη( και για το σερβίρισμα)
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού (απο ακέρωτο λεμόνι)
20 γρμ ελαιόλαδο
4 φούντες μέντας


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τις πένες σε νερό που βράζει αφού έχουμε προσθέσει αλάτι και τις ανακατεύουμε για λίγο.Κρατάμε λίγο από το νερό τους, σουρώνουμε και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο να μη κολλήσουν.Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο να λιώσει-ζεσταθεί , ρίχνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το ροδίζουμε προσθέτοντας το πράσινο από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.Αφού μαραθούν ελαφρά βάζουμε τη κοπανιστή Καλύμνου και το νερό που κρατήσαμε.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις πένες , τη γραβιέρα, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και τα σπασμένα πιπέρια.Ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με φούντες μέντας και την υπόλοιπη γραβιέρα Νάξου τριμμένη.

Καλή απόλαυση στο μαγείρεμα και καλή όρεξη !

 
 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »

    Μένουμε Ελλάδα και στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς μας

    Όταν η επιδημία του Κορωνοϊού ηρεμήσει και ο κίνδυνος τελειώσει, ας κάνουμε κάτι για την Πατρίδα μας, αφού μας περιμένει ένας νέος οικονομικός γολγοθάς. Ας

    Περισσότερα »

    Ρόδος. Τα Εστιατόρια και.. τα μάτια μας. Ο Γιάννης Κλούβας μιλάει στο Foodme

    Ο αγαπητός Γιάννης Κλούβας τέσσερις φορές εκλεγμένος πρόεδρος των Εστιατόρων , σύμβουλος του Επιμελητηρίου και ΠΟΕΣΕ και αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕΔ – Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

    Περισσότερα »

    Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

        Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά  Υλικά 800 γρ ταλιατέλες 80 γρ ελαιόλαδο 100 γρ κολοκυθάκι 100 γρ μελιτζάνα 100 γρ καρότο 100

    Περισσότερα »

    Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

    Υλικά για ντολμαδάκια 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς 200 γρ. ρύζι γλασέ 100 γρ. ρύζι κίτρινο 300 γρ. κληματόφυλλα 4 τομάτες τριμμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Περισσότερα »