Πένες με κοτόπουλο και κοπανιστή Καλύμνου

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Λαχταριστή καλοκαιρινή συνταγή που αγαπάμε όλοι !

Γιώργος Φραντζής chef

ΥΛΙΚΑ

320 γρμ πένες 
200 γρμ φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
100 γρμ κοπανιστή Καλύμνου
40 γρμ βούτυρο αγελάδος
Αλάτι
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα(μόνο το πράσινο )
1 κουταλιά σούπας σπασμένοι κόκκοι κόκκινο πιπέρι
16  φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
80 γρμ μυζήθρα Νάξου τριμμένη( και για το σερβίρισμα)
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού (απο ακέρωτο λεμόνι)
20 γρμ ελαιόλαδο
4 φούντες μέντας


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τις πένες σε νερό που βράζει αφού έχουμε προσθέσει αλάτι και τις ανακατεύουμε για λίγο.Κρατάμε λίγο από το νερό τους, σουρώνουμε και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο να μη κολλήσουν.Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο να λιώσει-ζεσταθεί , ρίχνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το ροδίζουμε προσθέτοντας το πράσινο από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.Αφού μαραθούν ελαφρά βάζουμε τη κοπανιστή Καλύμνου και το νερό που κρατήσαμε.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις πένες , τη γραβιέρα, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και τα σπασμένα πιπέρια.Ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με φούντες μέντας και την υπόλοιπη γραβιέρα Νάξου τριμμένη.

Καλή απόλαυση στο μαγείρεμα και καλή όρεξη !

 
 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »