Πεντανόστιμο πρωτοχρονιάτικο οσομπούκο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Αλλάξτε το χρόνο με το πιο γιορτινό φαγητό !
Ανασκουμπωθείτε, αγοράστε όλα τα υλικά για να μην σας λείπει τίποτα και μαγειρέψτε το πιο νόστιμο οσομπούκο  για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και όλοι θα “γλείφουν” τα δάχτυλα τους !

Υλικά

1 μεγάλο οσομπούκο (1,5-2 κιλά)
3 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
36-7 κλωναράκια θυμάρι
350ml ξηρό κρασί
700-800 ml σπιτικό ζωμό κοτόπουλου
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
6-8 κόκκους πιπεριού
800γρμ αποφλοιωμένα ντοματάκια
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 κ.τ.γ Γουέστερ σος
1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλευρώστε το οσομπούκο.
Ζεστάνετε καλά το λάδι σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέστε το κρέας. Σωτάρετε το για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώστε το όταν το γυρίσετε.
Σωτάρετε  και το υπόλοιπο κρέας και προσθέστε κι άλλο λάδι αν χρειαστεί. Κρατήστε το σωταρισμένο κρέας στην άκρη.
Προσθέστε το κρεμμύδι στο σκεύος μαζί και το σκόρδο. Ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
Ρίξτε το κρασί και μαγειρέψτε για 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ και 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο.Ρίξτε τα μυρωδικά, αλατοπιπερώστε ξανά και αφήστε να πάρουν βράση.
Ξαναβάλτε το οσομπούκο στο σκεύος και σκεπάστε το (αν δεν έχετε κατσαρόλα που μπαίνει στην κουζίνα, τοποθετήστε το τούμπα σε  γάστρα). Ψήστε το για 2 ώρες στο φούρνο. Ανοίξτε έπειτα το καπάκι και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά τη σάλτσα μέχρι να χυλώσει. (αν το κρέας σας είναι έτοιμο, απλά αφαιρέστε το για να μην αρπάξει και συνεχίστε το μαγείρεμα της σάλτσας).
Αλατοπιπερώστε ξανά τη σάλτσα αν χρειάζεται (το επαναλαμβάνουμε γιατί το αλάτι είναι θέμα πάντα γούστου) και ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το μοσχάρι. Σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά ή ακόμη και ψητά λαχανικά όπως πατάτα με τη φλούδα της και πιπεριές.

Καλή απόλαυση και καλή  Πρωτοχρονιά!

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »

    Δροσερό cheese cake ψυγείου με μαρμελάδα κεράσι και βύσσινα.Η συνταγή και η ιστορία του!

    Οι λάτρεις των γλυκών θα ξετρελαθούν με αυτό το απίστευτα δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο.Ποιος μπορεί  άλλωστε να αρνηθεί  σε ένα κομμάτι cheese cake  Σίγουρα όχι

    Περισσότερα »