Πεντανόστιμο πρωτοχρονιάτικο οσομπούκο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Αλλάξτε το χρόνο με το πιο γιορτινό φαγητό !
Ανασκουμπωθείτε, αγοράστε όλα τα υλικά για να μην σας λείπει τίποτα και μαγειρέψτε το πιο νόστιμο οσομπούκο  για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και όλοι θα “γλείφουν” τα δάχτυλα τους !

Υλικά

1 μεγάλο οσομπούκο (1,5-2 κιλά)
3 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
36-7 κλωναράκια θυμάρι
350ml ξηρό κρασί
700-800 ml σπιτικό ζωμό κοτόπουλου
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
6-8 κόκκους πιπεριού
800γρμ αποφλοιωμένα ντοματάκια
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 κ.τ.γ Γουέστερ σος
1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλευρώστε το οσομπούκο.
Ζεστάνετε καλά το λάδι σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέστε το κρέας. Σωτάρετε το για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώστε το όταν το γυρίσετε.
Σωτάρετε  και το υπόλοιπο κρέας και προσθέστε κι άλλο λάδι αν χρειαστεί. Κρατήστε το σωταρισμένο κρέας στην άκρη.
Προσθέστε το κρεμμύδι στο σκεύος μαζί και το σκόρδο. Ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
Ρίξτε το κρασί και μαγειρέψτε για 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ και 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο.Ρίξτε τα μυρωδικά, αλατοπιπερώστε ξανά και αφήστε να πάρουν βράση.
Ξαναβάλτε το οσομπούκο στο σκεύος και σκεπάστε το (αν δεν έχετε κατσαρόλα που μπαίνει στην κουζίνα, τοποθετήστε το τούμπα σε  γάστρα). Ψήστε το για 2 ώρες στο φούρνο. Ανοίξτε έπειτα το καπάκι και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά τη σάλτσα μέχρι να χυλώσει. (αν το κρέας σας είναι έτοιμο, απλά αφαιρέστε το για να μην αρπάξει και συνεχίστε το μαγείρεμα της σάλτσας).
Αλατοπιπερώστε ξανά τη σάλτσα αν χρειάζεται (το επαναλαμβάνουμε γιατί το αλάτι είναι θέμα πάντα γούστου) και ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το μοσχάρι. Σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά ή ακόμη και ψητά λαχανικά όπως πατάτα με τη φλούδα της και πιπεριές.

Καλή απόλαυση και καλή  Πρωτοχρονιά!

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Από τα προσφυγικά camps στο δικό τους καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

    Μια ωραία ιστορία ανοίγει τις πόρτες της από αυτή την Κυριακή στη γειτονιά της Ολύμπου. Ο Αλή και ο Μαχμούντ, μετανάστης από την Αλγερία και πρόσφυγας από τη Συρία αντίστοιχα, ένωσαν

    Περισσότερα »

    Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες(video)

    Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις

    Περισσότερα »

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!   ΥΛΙΚΑ 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι

    Περισσότερα »