“Πισπιλί” Απο τον chef Σταμάτη Μισομικέ !

Πισπιλί….
ντομάτα, ξυλάγγουρο, φέτα, ελιά, κρίταμο, ζέα !

Το ‘Πισπιλί’ ήταν ένα γρήγορο κολατσιό που έτρωγαν στα χωριά ανάμεσα στο διάλειμμα της εργασίας τους. Έκοβαν μια γωνιά από χωριάτικο ψωμί ζέας, την άδειαζαν και έβαζαν μέσα ντοματίνια, ελιές, τυρί φέτα και ότι άλλο είχαν. Η ζειά ή ζειά ή ζέα είναι δημητριακό που αναφέρεται κυρίως σε αρχαία κείμενα, και καλλιεργήθηκε στην αρχαία Ελλάδα.

Pispili…
tomato, yard long cucumber, feta cheese, olive, rock samphire, spelt

The plate is actually made using a bread us a mold by Lidia Boševski

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »

    Σεφουκλωτή από την Νάξο

    Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που θα

    Περισσότερα »