“Πισπιλί” Απο τον chef Σταμάτη Μισομικέ !

Πισπιλί….
ντομάτα, ξυλάγγουρο, φέτα, ελιά, κρίταμο, ζέα !

Το ‘Πισπιλί’ ήταν ένα γρήγορο κολατσιό που έτρωγαν στα χωριά ανάμεσα στο διάλειμμα της εργασίας τους. Έκοβαν μια γωνιά από χωριάτικο ψωμί ζέας, την άδειαζαν και έβαζαν μέσα ντοματίνια, ελιές, τυρί φέτα και ότι άλλο είχαν. Η ζειά ή ζειά ή ζέα είναι δημητριακό που αναφέρεται κυρίως σε αρχαία κείμενα, και καλλιεργήθηκε στην αρχαία Ελλάδα.

Pispili…
tomato, yard long cucumber, feta cheese, olive, rock samphire, spelt

The plate is actually made using a bread us a mold by Lidia Boševski

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Από τα προσφυγικά camps στο δικό τους καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

    Μια ωραία ιστορία ανοίγει τις πόρτες της από αυτή την Κυριακή στη γειτονιά της Ολύμπου. Ο Αλή και ο Μαχμούντ, μετανάστης από την Αλγερία και πρόσφυγας από τη Συρία αντίστοιχα, ένωσαν

    Περισσότερα »

    Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες(video)

    Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις

    Περισσότερα »

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!   ΥΛΙΚΑ 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι

    Περισσότερα »