“Πισπιλί” Απο τον chef Σταμάτη Μισομικέ !

Πισπιλί….
ντομάτα, ξυλάγγουρο, φέτα, ελιά, κρίταμο, ζέα !

Το ‘Πισπιλί’ ήταν ένα γρήγορο κολατσιό που έτρωγαν στα χωριά ανάμεσα στο διάλειμμα της εργασίας τους. Έκοβαν μια γωνιά από χωριάτικο ψωμί ζέας, την άδειαζαν και έβαζαν μέσα ντοματίνια, ελιές, τυρί φέτα και ότι άλλο είχαν. Η ζειά ή ζειά ή ζέα είναι δημητριακό που αναφέρεται κυρίως σε αρχαία κείμενα, και καλλιεργήθηκε στην αρχαία Ελλάδα.

Pispili…
tomato, yard long cucumber, feta cheese, olive, rock samphire, spelt

The plate is actually made using a bread us a mold by Lidia Boševski

 

Spread the love
  • 11
    Shares