Πιστοποίηση για το Ροδίτικο μελεκούνι

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Το Ροδίτικο μελεκούνι  αναμένεται να αποκτήσει πιστοποίηση, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μελεκούνι, έχει ήδη χαρακτηριστεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται -με πρωτοβουλία της Περιφέρειας – οι αντίστοιχες διαδικασίες πιστοποίησης για τα λόπια της Κατταβιάς και το κρασοτύρι της Κω, για τα οποία όμως έχουν υποβληθεί ενστάσεις.

«Υπάρχουν ενστάσεις, έχουν ζητηθεί παρατηρήσεις από την Περιφέρεια, αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό σημείο» δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Πηγή : ert.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »

    Δροσερό cheese cake ψυγείου με μαρμελάδα κεράσι και βύσσινα.Η συνταγή και η ιστορία του!

    Οι λάτρεις των γλυκών θα ξετρελαθούν με αυτό το απίστευτα δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο.Ποιος μπορεί  άλλωστε να αρνηθεί  σε ένα κομμάτι cheese cake  Σίγουρα όχι

    Περισσότερα »