Πιτιές ( ρεβυθοκεφτέδες ) και σκορδαλιά με αμύγδαλα απο την Νίσυρο

 

Παραδοσιακές πολύ νόστιμες και απλές συνταγές από την Νίσυρο! 

Πιτιές

Υλικά

Ρεβίθια 1/2 κιλό 

Κρεμμύδι 1 μεγάλο 

Σκόρδο 2 σκελίδες 

Ντομάτα 1

Ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνηθο

Αλάτι-πιπέρι

Αλεύρι όσο χρειαστεί.

Εκτέλεση 

Βάζουμε τα ρεβίθια που έχουμε μουσκέψει από το προηγούμενο βράδυ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την τομάτα και τα αλέθουμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε στον πολτό τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει  σφιχτός χυλός .

Με κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

 

Σκορδαλιά με αμύγδαλα 

Υλικά

Ψωμί χωρίς την κόρα μουσκεμένο σε νερό και στημένο  300 gr

Αμύγδαλα λευκά 80 gr

Χυμός λεμονιού 40  ml

Ξίδι της αρεσκείας μας 2 κουτ 

Ελαιόλαδο 200 ml

Σκόρδο 3 – 4 σκελίδες 

Εκτέλεση

Βάζουμε  τα αμύγδαλα και το σκόρδο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.

Προσθέτουμε το ψωμί, το λεμόνι, το ξίδι και συνεχίζουμε . Ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο, για ακόμα  2 – 3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Tips

Αν γίνει πιο σφιχτή προσθέτουμε  1 – 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό και χτυπάμε λίγο ακόμα  μέχρι να γίνει λεία.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »