Παραδοσιακές πολύ νόστιμες και απλές συνταγές από την Νίσυρο!
Πιτιές
Υλικά
Ρεβίθια 1/2 κιλό
Κρεμμύδι 1 μεγάλο
Σκόρδο 2 σκελίδες
Ντομάτα 1
Ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνηθο
Αλάτι-πιπέρι
Αλεύρι όσο χρειαστεί.
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια που έχουμε μουσκέψει από το προηγούμενο βράδυ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την τομάτα και τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε στον πολτό τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει σφιχτός χυλός .
Με κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Υλικά
Ψωμί χωρίς την κόρα μουσκεμένο σε νερό και στημένο 300 gr
Αμύγδαλα λευκά 80 gr
Χυμός λεμονιού 40 ml
Ξίδι της αρεσκείας μας 2 κουτ
Ελαιόλαδο 200 ml
Σκόρδο 3 – 4 σκελίδες
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αμύγδαλα και το σκόρδο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε το ψωμί, το λεμόνι, το ξίδι και συνεχίζουμε . Ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο, για ακόμα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Tips
Αν γίνει πιο σφιχτή προσθέτουμε 1 – 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει λεία.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Πρόσθεσε ένα σχόλιο