Πιτιές ( ρεβυθοκεφτέδες ) και σκορδαλιά με αμύγδαλα απο την Νίσυρο

 

Παραδοσιακές πολύ νόστιμες και απλές συνταγές από την Νίσυρο! 

Πιτιές

Υλικά

Ρεβίθια 1/2 κιλό 

Κρεμμύδι 1 μεγάλο 

Σκόρδο 2 σκελίδες 

Ντομάτα 1

Ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνηθο

Αλάτι-πιπέρι

Αλεύρι όσο χρειαστεί.

Εκτέλεση 

Βάζουμε τα ρεβίθια που έχουμε μουσκέψει από το προηγούμενο βράδυ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την τομάτα και τα αλέθουμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε στον πολτό τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει  σφιχτός χυλός .

Με κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

 

Σκορδαλιά με αμύγδαλα 

Υλικά

Ψωμί χωρίς την κόρα μουσκεμένο σε νερό και στημένο  300 gr

Αμύγδαλα λευκά 80 gr

Χυμός λεμονιού 40  ml

Ξίδι της αρεσκείας μας 2 κουτ 

Ελαιόλαδο 200 ml

Σκόρδο 3 – 4 σκελίδες 

Εκτέλεση

Βάζουμε  τα αμύγδαλα και το σκόρδο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.

Προσθέτουμε το ψωμί, το λεμόνι, το ξίδι και συνεχίζουμε . Ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο, για ακόμα  2 – 3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Tips

Αν γίνει πιο σφιχτή προσθέτουμε  1 – 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό και χτυπάμε λίγο ακόμα  μέχρι να γίνει λεία.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »