Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

 

 

Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά 

Υλικά

800 γρ ταλιατέλες

80 γρ ελαιόλαδο

100 γρ κολοκυθάκι

100 γρ μελιτζάνα

100 γρ καρότο

100 γρ πιπεριά Φλωρίνης

100 γρ κρεμμύδι

(ολα τα λαχανικά κομμένα μικρό καρέ )

30 γρ σκόρδο η σκορδόλαδο

4 γρ βασιλικό

αλάτι πιπέρι

θυμάρι

60 γρ βούτυρο

80 γρ κρασί

Τρόπος παρασκευής

Αφού κόψουμε τα λαχανικά σε μικρό καρέ,τα σοτάρουμε. (πρώτα αυτά που θέλουν περισσότερο χρόνο) 

Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και τα βράζουμε!

Ρίχνουμε τις ταλιατέλες  αφού τις έχουμε βράσει και ενσωματώνουμε!

Κατεβάζουμε από την φωτιά ,ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να δέσουν!

Σερβίρουμε ρίχνοντας  τριμμένο γροθοτύρι Σύρου Zωζεφίνος.(Το βρίσκουμε στα super market)

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ευαγγελία Φωτεινιά

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »