Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

 

 

Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά 

Υλικά

800 γρ ταλιατέλες

80 γρ ελαιόλαδο

100 γρ κολοκυθάκι

100 γρ μελιτζάνα

100 γρ καρότο

100 γρ πιπεριά Φλωρίνης

100 γρ κρεμμύδι

(ολα τα λαχανικά κομμένα μικρό καρέ )

30 γρ σκόρδο η σκορδόλαδο

4 γρ βασιλικό

αλάτι πιπέρι

θυμάρι

60 γρ βούτυρο

80 γρ κρασί

Τρόπος παρασκευής

Αφού κόψουμε τα λαχανικά σε μικρό καρέ,τα σοτάρουμε. (πρώτα αυτά που θέλουν περισσότερο χρόνο) 

Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και τα βράζουμε!

Ρίχνουμε τις ταλιατέλες  αφού τις έχουμε βράσει και ενσωματώνουμε!

Κατεβάζουμε από την φωτιά ,ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να δέσουν!

Σερβίρουμε ρίχνοντας  τριμμένο γροθοτύρι Σύρου Zωζεφίνος.(Το βρίσκουμε στα super market)

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ευαγγελία Φωτεινιά

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »