Πουρές γλυκοπατάτας με καρύδια πεκάν και δεντρολίβανο, δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

Αγαπάμε γλυκοπατάτες  αυτό το τόσο γευστικό αλλά και θρεπτικό λαχανικό.
Πλούσιες σε καροτενοειδή ,βιταμίνη Β5 και βιταμίνη Α που αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό  και σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου, την αντιγήρανση και τη διατήρηση της καλής όρασης.
Στα χέρια της Chef Γεωργίας Κουτσούκου μεταμορφώνονται σε πεντανόστιμη συνταγή που θα φτιάχνουμε ξανά και ξανά!

 

Υλικά 

 

Γλυκοπατάτες 4 μικρές 

Καρύδια 1,5 φλιτζάνι χοντροκομμένα  – προτιμώ τα πεκάν για τη συνταγή –

Ελαιόλαδο 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο 

Κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα 1/4 τριμμένο

Πιπέρι καγιέν 1 κουτ. γλυκού

Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο 3 κουτ. γλυκού

Αλάτι και λίγο πιπέρι

Μέλι 3 κουτ. γλυκού
 
 
 
Εκτέλεση
 
Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 200 C 
Πλένουμε  και τρυπάμε με πιρούνι τις πατάτες σε αρκετές μεριές.Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο όταν είναι έτοιμες . Αφήνουμε να κρυώσουν, τις ανοίγουμε και παίρνουμε όσο πιο πολύ από την ψημένη τους σάρκα.

Παράλληλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Κρατάμε μόνο λίγο τυρί κ λίγο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο για να ρίξουμε στο ταψί στο τέλος.

Αφού ανακατέψουμε καλά τις πατάτες με το υπόλοιπα υλικά στρώνουμε τον πουρέ σε ένα ταψί ή σε ανάλογο σκεύος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Αν θέλουμε βάζουμε  για 5 λεπτά ακόμα στο φούρνο.
 
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !
 
Γεωργία Κουτσούκου Chef
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »