Συνταγή απο την chef Ευαγγελία Φωτεινιά
Το μενού έχει πράσινη σαλάτα με εσπεριδοειδή!
Θα χρειαστούμε διάφορες πράσινες σαλάτες (λόλες, άισμπεργκ,ραντίτσιο )
Υλικά
1 πορτοκάλι
1 σαγκουινι
50γρ μουστάρδα Ντιζον
200γρ χυμό από πορτοκάλι
λεμόνι
σαγκουινι
170γρ ηλιέλαιο
170γρ ελαιόλαδο
αλάτι
λίγο ξύσμα από τα εσπεριδοειδή
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λαχανικά τα στεγνώνουμε και τα μαδάμε σε μια μπασίνα (μπολ η λεκάνη).
Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ βάζουμε το χυμό σε κατσαρολάκι και το βράζουμε να μειωθεί στο μισό.
Αφού κρυώσει λίγο το χτυπάμε στο μπλέντερ με την μουστάρδα και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι να βγει ενα συμπαγές υγρό. Ρίχνουμε και το τρίμμα από τα δύο πορτοκάλια και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και παίρνουμε τα φιλέτα τους (Την ψύχα)
Ρίχνουμε στην μπασίνα με την σαλάτα όση από την βινεγκρέτ θέλουμε και ανακατεύουμε ελαφρά, στήνουμε σε ένα πιάτο βάζοντας από πάνω τα φιλέτα από το σαγκουίνι και το πορτοκάλι.
Ταιριάζει υπέροχα με ανθότυρο ,πέτρωμα Τήνου, η Νιώτικο τυράκι!
Καλή σας απόλαυση !
Πρόσθεσε ένα σχόλιο