Συνταγή  απο την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Το μενού έχει πράσινη σαλάτα με εσπεριδοειδή!

Θα χρειαστούμε διάφορες πράσινες σαλάτες (λόλες, άισμπεργκ,ραντίτσιο )

Υλικά

1 πορτοκάλι

1 σαγκουινι

50γρ μουστάρδα Ντιζον

200γρ χυμό από πορτοκάλι

λεμόνι

σαγκουινι

170γρ ηλιέλαιο

170γρ ελαιόλαδο

αλάτι

λίγο ξύσμα από τα εσπεριδοειδή

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά τα στεγνώνουμε και τα μαδάμε σε μια μπασίνα (μπολ η λεκάνη).

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ βάζουμε το χυμό σε κατσαρολάκι και το βράζουμε να μειωθεί στο μισό.

Αφού κρυώσει λίγο το χτυπάμε στο μπλέντερ με την μουστάρδα και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι να βγει ενα συμπαγές υγρό. Ρίχνουμε και το τρίμμα από τα δύο πορτοκάλια και ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και παίρνουμε τα φιλέτα τους (Την ψύχα)

Ρίχνουμε στην μπασίνα με την σαλάτα όση από την βινεγκρέτ θέλουμε και ανακατεύουμε ελαφρά, στήνουμε σε ένα πιάτο βάζοντας από πάνω τα φιλέτα από το σαγκουίνι και το πορτοκάλι.

Ταιριάζει υπέροχα με ανθότυρο ,πέτρωμα Τήνου, η Νιώτικο τυράκι!

Καλή σας απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »