Συνταγή  απο την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Το μενού έχει πράσινη σαλάτα με εσπεριδοειδή!

Θα χρειαστούμε διάφορες πράσινες σαλάτες (λόλες, άισμπεργκ,ραντίτσιο )

Υλικά

1 πορτοκάλι

1 σαγκουινι

50γρ μουστάρδα Ντιζον

200γρ χυμό από πορτοκάλι

λεμόνι

σαγκουινι

170γρ ηλιέλαιο

170γρ ελαιόλαδο

αλάτι

λίγο ξύσμα από τα εσπεριδοειδή

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά τα στεγνώνουμε και τα μαδάμε σε μια μπασίνα (μπολ η λεκάνη).

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ βάζουμε το χυμό σε κατσαρολάκι και το βράζουμε να μειωθεί στο μισό.

Αφού κρυώσει λίγο το χτυπάμε στο μπλέντερ με την μουστάρδα και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι να βγει ενα συμπαγές υγρό. Ρίχνουμε και το τρίμμα από τα δύο πορτοκάλια και ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και παίρνουμε τα φιλέτα τους (Την ψύχα)

Ρίχνουμε στην μπασίνα με την σαλάτα όση από την βινεγκρέτ θέλουμε και ανακατεύουμε ελαφρά, στήνουμε σε ένα πιάτο βάζοντας από πάνω τα φιλέτα από το σαγκουίνι και το πορτοκάλι.

Ταιριάζει υπέροχα με ανθότυρο ,πέτρωμα Τήνου, η Νιώτικο τυράκι!

Καλή σας απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »