Συνταγή  απο την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Το μενού έχει πράσινη σαλάτα με εσπεριδοειδή!

Θα χρειαστούμε διάφορες πράσινες σαλάτες (λόλες, άισμπεργκ,ραντίτσιο )

Υλικά

1 πορτοκάλι

1 σαγκουινι

50γρ μουστάρδα Ντιζον

200γρ χυμό από πορτοκάλι

λεμόνι

σαγκουινι

170γρ ηλιέλαιο

170γρ ελαιόλαδο

αλάτι

λίγο ξύσμα από τα εσπεριδοειδή

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά τα στεγνώνουμε και τα μαδάμε σε μια μπασίνα (μπολ η λεκάνη).

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ βάζουμε το χυμό σε κατσαρολάκι και το βράζουμε να μειωθεί στο μισό.

Αφού κρυώσει λίγο το χτυπάμε στο μπλέντερ με την μουστάρδα και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι να βγει ενα συμπαγές υγρό. Ρίχνουμε και το τρίμμα από τα δύο πορτοκάλια και ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και παίρνουμε τα φιλέτα τους (Την ψύχα)

Ρίχνουμε στην μπασίνα με την σαλάτα όση από την βινεγκρέτ θέλουμε και ανακατεύουμε ελαφρά, στήνουμε σε ένα πιάτο βάζοντας από πάνω τα φιλέτα από το σαγκουίνι και το πορτοκάλι.

Ταιριάζει υπέροχα με ανθότυρο ,πέτρωμα Τήνου, η Νιώτικο τυράκι!

Καλή σας απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών: Δεκάδες εστιατόρια συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Al Dente”Video”

    Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών. Δεκάδες εστιατόρια σε όλον τον κόσμο γιορτάζουν τη μέρα αυτή, συμμετέχοντας στο φεστιβάλ «Al Dente» που διοργανώνουν

    Περισσότερα »