Πρώτη «Γιορτή ρεβιθιού» στην Ψίνθο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

1η Γιορτή Ρεβιθιού
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 19:00

H Ψίνθος, το χωριό με τις φυσικές ομορφιές και την πλούσια παράδοση, διοργανώνει για πρώτη φορά τη γιορτή ρεβιθιού και σας περιμένει όλους για να γευτείτε τον πλούτο της παράδοσης και τη φιλοξενία των κατοίκων του.

Ο Πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος Ψίνθου «Τέρψις» με συλλογική δουλειά και αρκετές επιτυχημένες εκδηλώσεις στα 3 χρόνια από την ίδρυσή του, θέλει για ακόμα μια φορά να συμβάλει στην ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας του χωριού αλλά και της τοπικής παραγωγής μας. Πολιτιστικοί σύλλογοι, χορευτές και χορεύτριες, εκθέσεις με παραδοσιακά προϊόντα και γλυκίσματα περιμένουν τους επισκέπτες της «Γιορτής ρεβιθιού».

Τα κιόσκια μας θα είναι εφοδιασμένα με τοπικές γεύσεις, όπως ρεβίθια με γίδα μαγειρεμένα στον ξυλόφουρνο και θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από κοντά τον τρόπο παρασκευής του παραδοσιακού πιταρουδιού.

Την ψυχαγωγία της γιορτής θα αναλάβει ο Στράτος Τσιρακάκης με την ορχήστρα του, ένας από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες του νησιού μας που υπόσχεται να απογειώσει το κέφι και την διάθεση της γιορτής.

Σας περιμένουμε όλους στο όμορφο χωριό μας όπου η παράδοση αναβιώνει, να γευτούμε τους καρπούς και τα προϊόντα αυτού του ευλογημένου τόπου.
Καλή μας διασκέδαση !

Ώρα: 19:00
Ψίνθος

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »

    Μένουμε Ελλάδα και στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς μας

    Όταν η επιδημία του Κορωνοϊού ηρεμήσει και ο κίνδυνος τελειώσει, ας κάνουμε κάτι για την Πατρίδα μας, αφού μας περιμένει ένας νέος οικονομικός γολγοθάς. Ας

    Περισσότερα »

    Ρόδος. Τα Εστιατόρια και.. τα μάτια μας. Ο Γιάννης Κλούβας μιλάει στο Foodme

    Ο αγαπητός Γιάννης Κλούβας τέσσερις φορές εκλεγμένος πρόεδρος των Εστιατόρων , σύμβουλος του Επιμελητηρίου και ΠΟΕΣΕ και αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕΔ – Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

    Περισσότερα »

    Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

        Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά  Υλικά 800 γρ ταλιατέλες 80 γρ ελαιόλαδο 100 γρ κολοκυθάκι 100 γρ μελιτζάνα 100 γρ καρότο 100

    Περισσότερα »

    Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

    Υλικά για ντολμαδάκια 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς 200 γρ. ρύζι γλασέ 100 γρ. ρύζι κίτρινο 300 γρ. κληματόφυλλα 4 τομάτες τριμμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Περισσότερα »