Ψαρονέφρι με σάλτσα από φιστίκι Αιγίνης  γεμιστό με γραβιέρα Τήνου και πράσο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Απο την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

 Υλικά

2τεμάχια ψαρονέφρι (400-500γρ)

Πράσο

160 γρ γραβιέρα Τήνου

40γρ φιστίκια Αιγίνης

λίγο λεμονοθύμαρο

 Σάλτσα

50γρ φιστίκια

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι κόλιανδρο

2κ.γ ξύδι λευκό

1/2κγ κύμινο

50-60γρ ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

  Διαδικασία

Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι αν υπάρχει λίπος και με  κοφτερό μαχαίρι το ανοίγουμε στην μέση .Για περισσότερη ευκολία το έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη μας .

Κόβουμε και σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το πράσο σε μέτρια φωτιά να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα και  αφήνουμε στην άκρη .Κόβουμε σε μπαστουνάκια την γραβιέρα και την μοιράζουμε στα δύο κομμάτια από το ψαρονέφρι μαζί με το πράσο και τα φιστίκια.

Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τυλίγουμε  με την βοήθεια της μεμβράνης.

Βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει.Ετοιμάζουμε την σάλτσα ρίχνοντας τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε.

Σε  τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά βούτυρο φρέσκο και το βάζουμε στην φωτιά.
Ξετυλίγουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, το βάζουμε για 10-15 λεπτά στο φούρνο.
Το κόβουμε,ρίχνουμε την σάλτσα και το σερβίρουμε με πουρέ της αρεσκείας μας (γλυκοπατάτα,φινόκιο η αρακά)
 
Καλή απόλαυση !
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »

    Δροσερό cheese cake ψυγείου με μαρμελάδα κεράσι και βύσσινα.Η συνταγή και η ιστορία του!

    Οι λάτρεις των γλυκών θα ξετρελαθούν με αυτό το απίστευτα δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο.Ποιος μπορεί  άλλωστε να αρνηθεί  σε ένα κομμάτι cheese cake  Σίγουρα όχι

    Περισσότερα »