Ψαρονέφρι με σάλτσα από φιστίκι Αιγίνης  γεμιστό με γραβιέρα Τήνου και πράσο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Απο την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

 Υλικά

2τεμάχια ψαρονέφρι (400-500γρ)

Πράσο

160 γρ γραβιέρα Τήνου

40γρ φιστίκια Αιγίνης

λίγο λεμονοθύμαρο

 Σάλτσα

50γρ φιστίκια

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι κόλιανδρο

2κ.γ ξύδι λευκό

1/2κγ κύμινο

50-60γρ ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

  Διαδικασία

Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι αν υπάρχει λίπος και με  κοφτερό μαχαίρι το ανοίγουμε στην μέση .Για περισσότερη ευκολία το έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη μας .

Κόβουμε και σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το πράσο σε μέτρια φωτιά να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα και  αφήνουμε στην άκρη .Κόβουμε σε μπαστουνάκια την γραβιέρα και την μοιράζουμε στα δύο κομμάτια από το ψαρονέφρι μαζί με το πράσο και τα φιστίκια.

Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τυλίγουμε  με την βοήθεια της μεμβράνης.

Βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει.Ετοιμάζουμε την σάλτσα ρίχνοντας τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε.

Σε  τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά βούτυρο φρέσκο και το βάζουμε στην φωτιά.
Ξετυλίγουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, το βάζουμε για 10-15 λεπτά στο φούρνο.
Το κόβουμε,ρίχνουμε την σάλτσα και το σερβίρουμε με πουρέ της αρεσκείας μας (γλυκοπατάτα,φινόκιο η αρακά)
 
Καλή απόλαυση !
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »