Απο την chef Ευαγγελία Φωτεινιά
Υλικά
2τεμάχια ψαρονέφρι (400-500γρ)
Πράσο
160 γρ γραβιέρα Τήνου
40γρ φιστίκια Αιγίνης
λίγο λεμονοθύμαρο
Σάλτσα
50γρ φιστίκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι κόλιανδρο
2κ.γ ξύδι λευκό
1/2κγ κύμινο
50-60γρ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Διαδικασία
Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι αν υπάρχει λίπος και με κοφτερό μαχαίρι το ανοίγουμε στην μέση .Για περισσότερη ευκολία το έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη μας .
Κόβουμε και σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το πράσο σε μέτρια φωτιά να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα και αφήνουμε στην άκρη .Κόβουμε σε μπαστουνάκια την γραβιέρα και την μοιράζουμε στα δύο κομμάτια από το ψαρονέφρι μαζί με το πράσο και τα φιστίκια.
Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τυλίγουμε με την βοήθεια της μεμβράνης.
Βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει.Ετοιμάζουμε την σάλτσα ρίχνοντας τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε.
Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά βούτυρο φρέσκο και το βάζουμε στην φωτιά.
Ξετυλίγουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, το βάζουμε για 10-15 λεπτά στο φούρνο.
Το κόβουμε,ρίχνουμε την σάλτσα και το σερβίρουμε με πουρέ της αρεσκείας μας (γλυκοπατάτα,φινόκιο η αρακά)
Καλή απόλαυση !
Πρόσθεσε ένα σχόλιο