Ψαρόσουπα με τραγανά πιτάκια φάβας

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Γιώργος Φραντζής Chef
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

[lists layout=”half” style=”style4″]

  • 1 κιλό σκορπίνες
  • 200 γρμ χταπόδι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 1 πράσο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 1 καρότο κομμενο σε κύβους
  • 1 κοτσάνι σέλερυ κομμένο
  • 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 λίτρα νερό
  • Κόκκοι πιπέρι
  • Αλάτι πιπέρι
  • Χυμός απο 1 λεμόνι.

[/lists]

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το χταπόδι το πλένουμε και το κόβουμε κομμάτια.
Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί , τα προσθέτουμε   μαζί με το σκόρδο σωτάροντας ελαφρά, και συνεχίζουμε με τα κομμένα λαχανικά βγάζοντας τα αρώματα τους. Ρίχνουμε το νερό , την δάφνη και το πιπέρι και τα ξαναβάζουμε  στην σούπα που βράζει.Φτιάχνουμε την γεύση και προσθέτουμε χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με τα τραγανά πιτάκια φάβας.

Τραγανά Πιτάκια Φάβας

ΥΛΙΚΑ

[lists layout=”half” style=”style4″]

  • 35 ml ελαιόλαδο ραφινέ
  • 40 γρμ αλεύρι φάβας(κάνουμε σε μπλέντερ σκόνη τη φάβα οπως είναι ξερή και την κοσκινίζουμε)
  • 30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 ml γάλα
  • 15 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 γρμ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 12 γρμ γραβιέρα τριμμένη
  • 1 τεμ λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη(καλά στραγγισμένη)
  • 1 κ.γ μαιντανός ψιλοκομένος
  • Αλάτι  και πράσινο πιπέρι τριμμένο

[/lists]

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε σε κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το αλεύρι φάβας , το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπέικιν.Αφού ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το σκόρδο, την γραβιέρα, τη λιαστή ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πράσινο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και εν συνεχεία στρώνουμε σε ταψί λαδωμένη λαδόκολλα, όπου τοποθετούμε κομμένες κουταλιές από το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180c  για 18′

[notification type=”info”]Οι σκορπίνες θέλουν βράσιμο  10′.
Συνοδεύουμε με  κρασί SAUVIGNON BLANC (ποικιλία) που με την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του
συνδυάζεται άριστα με αυτό το πιάτο.[/notification]

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »