Ψαρόσουπα με τραγανά πιτάκια φάβας

Γιώργος Φραντζής Chef
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
  • 1 κιλό σκορπίνες
  • 200 γρμ χταπόδι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 1 πράσο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 1 καρότο κομμενο σε κύβους
  • 1 κοτσάνι σέλερυ κομμένο
  • 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 λίτρα νερό
  • Κόκκοι πιπέρι
  • Αλάτι πιπέρι
  • Χυμός απο 1 λεμόνι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το χταπόδι το πλένουμε και το κόβουμε κομμάτια.
Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί , τα προσθέτουμε   μαζί με το σκόρδο σωτάροντας ελαφρά, και συνεχίζουμε με τα κομμένα λαχανικά βγάζοντας τα αρώματα τους. Ρίχνουμε το νερό , την δάφνη και το πιπέρι και τα ξαναβάζουμε  στην σούπα που βράζει.Φτιάχνουμε την γεύση και προσθέτουμε χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με τα τραγανά πιτάκια φάβας.

Τραγανά Πιτάκια Φάβας

ΥΛΙΚΑ

  • 35 ml ελαιόλαδο ραφινέ
  • 40 γρμ αλεύρι φάβας(κάνουμε σε μπλέντερ σκόνη τη φάβα οπως είναι ξερή και την κοσκινίζουμε)
  • 30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 ml γάλα
  • 15 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 γρμ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 12 γρμ γραβιέρα τριμμένη
  • 1 τεμ λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη(καλά στραγγισμένη)
  • 1 κ.γ μαιντανός ψιλοκομένος
  • Αλάτι  και πράσινο πιπέρι τριμμένο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε σε κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το αλεύρι φάβας , το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπέικιν.Αφού ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το σκόρδο, την γραβιέρα, τη λιαστή ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πράσινο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και εν συνεχεία στρώνουμε σε ταψί λαδωμένη λαδόκολλα, όπου τοποθετούμε κομμένες κουταλιές από το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180c  για 18′

Κλείσιμο

Οι σκορπίνες θέλουν βράσιμο  10′.
Συνοδεύουμε με  κρασί SAUVIGNON BLANC (ποικιλία) που με την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του
συνδυάζεται άριστα με αυτό το πιάτο.


Spread the love
  • 2
    Shares