Ψαρόσουπα με τραγανά πιτάκια φάβας

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Γιώργος Φραντζής Chef
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

[lists layout=”half” style=”style4″]

  • 1 κιλό σκορπίνες
  • 200 γρμ χταπόδι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 1 πράσο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 1 καρότο κομμενο σε κύβους
  • 1 κοτσάνι σέλερυ κομμένο
  • 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 λίτρα νερό
  • Κόκκοι πιπέρι
  • Αλάτι πιπέρι
  • Χυμός απο 1 λεμόνι.

[/lists]

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το χταπόδι το πλένουμε και το κόβουμε κομμάτια.
Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί , τα προσθέτουμε   μαζί με το σκόρδο σωτάροντας ελαφρά, και συνεχίζουμε με τα κομμένα λαχανικά βγάζοντας τα αρώματα τους. Ρίχνουμε το νερό , την δάφνη και το πιπέρι και τα ξαναβάζουμε  στην σούπα που βράζει.Φτιάχνουμε την γεύση και προσθέτουμε χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με τα τραγανά πιτάκια φάβας.

Τραγανά Πιτάκια Φάβας

ΥΛΙΚΑ

[lists layout=”half” style=”style4″]

  • 35 ml ελαιόλαδο ραφινέ
  • 40 γρμ αλεύρι φάβας(κάνουμε σε μπλέντερ σκόνη τη φάβα οπως είναι ξερή και την κοσκινίζουμε)
  • 30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 ml γάλα
  • 15 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 γρμ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 12 γρμ γραβιέρα τριμμένη
  • 1 τεμ λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη(καλά στραγγισμένη)
  • 1 κ.γ μαιντανός ψιλοκομένος
  • Αλάτι  και πράσινο πιπέρι τριμμένο

[/lists]

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε σε κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το αλεύρι φάβας , το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπέικιν.Αφού ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το σκόρδο, την γραβιέρα, τη λιαστή ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πράσινο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και εν συνεχεία στρώνουμε σε ταψί λαδωμένη λαδόκολλα, όπου τοποθετούμε κομμένες κουταλιές από το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180c  για 18′

[notification type=”info”]Οι σκορπίνες θέλουν βράσιμο  10′.
Συνοδεύουμε με  κρασί SAUVIGNON BLANC (ποικιλία) που με την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του
συνδυάζεται άριστα με αυτό το πιάτο.[/notification]

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Από τα προσφυγικά camps στο δικό τους καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

    Μια ωραία ιστορία ανοίγει τις πόρτες της από αυτή την Κυριακή στη γειτονιά της Ολύμπου. Ο Αλή και ο Μαχμούντ, μετανάστης από την Αλγερία και πρόσφυγας από τη Συρία αντίστοιχα, ένωσαν

    Περισσότερα »

    Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες(video)

    Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις

    Περισσότερα »

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!   ΥΛΙΚΑ 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι

    Περισσότερα »