Ψαρόσουπα με τραγανά πιτάκια φάβας

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Γιώργος Φραντζής Chef
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

[lists layout=”half” style=”style4″]

  • 1 κιλό σκορπίνες
  • 200 γρμ χταπόδι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 1 πράσο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 1 καρότο κομμενο σε κύβους
  • 1 κοτσάνι σέλερυ κομμένο
  • 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 λίτρα νερό
  • Κόκκοι πιπέρι
  • Αλάτι πιπέρι
  • Χυμός απο 1 λεμόνι.

[/lists]

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το χταπόδι το πλένουμε και το κόβουμε κομμάτια.
Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί , τα προσθέτουμε   μαζί με το σκόρδο σωτάροντας ελαφρά, και συνεχίζουμε με τα κομμένα λαχανικά βγάζοντας τα αρώματα τους. Ρίχνουμε το νερό , την δάφνη και το πιπέρι και τα ξαναβάζουμε  στην σούπα που βράζει.Φτιάχνουμε την γεύση και προσθέτουμε χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με τα τραγανά πιτάκια φάβας.

Τραγανά Πιτάκια Φάβας

ΥΛΙΚΑ

[lists layout=”half” style=”style4″]

  • 35 ml ελαιόλαδο ραφινέ
  • 40 γρμ αλεύρι φάβας(κάνουμε σε μπλέντερ σκόνη τη φάβα οπως είναι ξερή και την κοσκινίζουμε)
  • 30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 ml γάλα
  • 15 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 γρμ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 12 γρμ γραβιέρα τριμμένη
  • 1 τεμ λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη(καλά στραγγισμένη)
  • 1 κ.γ μαιντανός ψιλοκομένος
  • Αλάτι  και πράσινο πιπέρι τριμμένο

[/lists]

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε σε κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το αλεύρι φάβας , το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπέικιν.Αφού ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το σκόρδο, την γραβιέρα, τη λιαστή ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πράσινο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και εν συνεχεία στρώνουμε σε ταψί λαδωμένη λαδόκολλα, όπου τοποθετούμε κομμένες κουταλιές από το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180c  για 18′

[notification type=”info”]Οι σκορπίνες θέλουν βράσιμο  10′.
Συνοδεύουμε με  κρασί SAUVIGNON BLANC (ποικιλία) που με την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του
συνδυάζεται άριστα με αυτό το πιάτο.[/notification]

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »