Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι του κόσμου στην Κατερίνη

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Το ελάφι έχει ύψος 4 μέτρα και 10 εκατοστά και χρειάστηκε 120 κιλά κουβερτούρας!

Το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι του κόσμου, με ύψος 4 μέτρα και 10 εκατοστά, έφτιαξαν στην Κατερίνη και τώρα περιμένουν την απόφαση της επιτροπής των ρεκόρ Γκίνες για να το εντάξουν στο ομώνυμο βιβλίο. Μάλιστα, για την κατασκευή του χρειάστηκαν 120 κιλά κουβερτούρας!

Το ελάφι σχεδιάστηκε από τον δημιουργό πολύμορφων κατασκευών Βασίλη Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει τιμηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για τις εντυπωσιακές του δημιουργίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και ο δήμος Κατερίνης μαζί με την κατασκευαστική εταιρίες ProkArts παρουσίασαν το… γιγαντιαίο σοκολατένιο ελάφι στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εορτασμών.

Ο δημιουργός του γλυπτού από σοκολάτα, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε πως περιμένει με αγωνία να γίνει η βράβευση από την επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες, προσθέτοντας ότι χρειάστηκε περίπου ένα μήνας για να κατασκευαστεί το σοκολατένιο ελάφι σε ρεαλιστική μορφή. «Ήταν ένα δύσκολο στοίχημα και χρειάστηκαν περίπου 120 κιλά σοκολάτας κουβερτούρας» εξήγησε.

«Αρχικά δημιούργησα έναν μεταλλικό σκελετό, στη συνέχεια έγινε μια επένδυση με πολυστερίνη και στο τέλος έγινε η επικάλυψη με τη σοκολάτα. Το καλό ήταν ότι αντί για χρώμα τα χέρια μου γέμιζαν με σοκολάτα, την οποία -δεν σας κρύβω- πολλές φορές δοκίμαζα για να πάρω μια γλυκιά γεύση» εκμυστηρεύτηκε ο κ. Μιχαηλίδης.

Μερικά από τα έργα του κ. Μιχαηλίδη είναι το Πάρκο των Δεινοσαύρων του Ωραιοκάστρου, το Μουσείο ανθρωπίνου σώματος, το Αρχαιοελληνικό αγρόκτημα της Οδύσσειας στην Κεφαλλονιά, το Natura Dino Park της Ρουμανίας, ενώ επίσης έργα του διακοσμούν το Magic Park, την Waterland, αλλά και κατά την περίοδο των εορτών το Χριστουγεννιάτικο χωριό των Τρικάλων, της Δράμας, του δήμου Παύλου Μελά κ.α.

 
Πηγή : protothema.gr
 
mood_bad
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φαλάφελ σε ροδίτικη λαδόπιτα με “τζατζίκι” από ταχίνι από τον chef Γιώργο Φραντζή

    Αυθεντικά, αρωματικά φαλάφελ από τον chef Γιώργο Φραντζή Υλικά 300 γρμ ρεβύθια τα οποία έχουμε βάλει σε νερό όλη νύχτα 80 γρμ κρεμμύδι ψιλοκομμένο σοταρισμένο

    Περισσότερα »

    Τα καλάθια αλληλεγγύης γεμίζουν στην Ιταλία με φαγητό για όσους έχουν ανάγκη

    Η  Ιταλία μετρά τις πληγές της με τόσους ανθρώπους που χάνονται! Κι’όμως η αλληλεγγύη ειναι εδώ! Το αποδεικνύουν οι πρώτες εικόνες που συγκινούν και καταμαρτυρούν

    Περισσότερα »

    Παραδοσιακή πατατόπιτα Τήνου από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

      Παραδοσιακή συνταγή  Τήνου από την chef  Ευαγγελία Φωτεινιά  “Ευχαριστώ πολύ την συνεργάτιδα μου και φίλη Μανταλένα Αμοίραλη που μου την έμαθε”  . Ευαγγελία Φωτεινιά

    Περισσότερα »

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »