Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός τόπος με γραφικά σπίτια  χτισμένα αμφιθεατρικά πάνω από την θάλασσα, μικρούς κόλπους με γαλαζοπράσινα νερά και φιλόξενους ανθρώπους που μας υποδέχονται  στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας.

Στο νησί του Mediteranneo -βραβευμένη με Οσκαρ ταινία- το Παλαιόκαστρο με τα Κυκλώπεια τείχη και την εκκλησία του Αι Γιώργη του βουνού, η υπόγεια κατακόμβη του Αγ.Χαράλαμπου, ο Λυκιακός Τάφος του 4ου αιώνα πΧ ,η εκκλησία των Αγ.Κωνσταντίνου και Ελένης, η Σαντραπεία Αστική Σχολή , το Αρχαιολογικό Μουσείο και φυσικά  το ομορφότερο σπήλαιο στη Μεσόγειο, όπως πολλοί χαρακτηρίζουν τη Γαλάζια Σπηλιά ή  «τρύπα του Παραστά» ή «Φώκιαλη» είναι κάποια από τα αξιοθέατα που θα απολαύσει ο επισκέπτης.

Η γαστρονομική του ιστορία πλούσια, βασίζεται σε γεύσεις από Ανατολή και Δύση και προϊόντα από την γη και την θάλασσα του όπου οι μαστόρισσες Καστελοριζιές παρασκεύαζαν φαγητά και γλυκά με μυρωδιές και αρώματα που γέμιζαν τα σπίτια, τα σοκάκια και τις γειτονιές.

 

Υλικά

Ρεβύθια αποφλοιωμένα 200 gr

Αβγό 1

Κρεμμύδια 2

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 gr

Μαϊντανός ένα ματσάκι

Δυόσμος ένα ματσάκι

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ελαιόλαδο

Σουσάμι

Λίγη μαγειρική  σόδα 

 

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 8 ώρες, σε ζεστό νερό, μέσα στο οποίο θα έχουμε διαλύσει την σόδα. Τα ξεπλένουμε καλά και τα χοντροκόβουμε στο multi .
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα, που θα πλάθεται σε κεφτέδες.

Πλάθουμε σχετικά μέτριους, στρογγυλούς κεφτέδες και τους “περνάμε” μέσα από το σουσάμι. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να κάψει.Τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μέχρι να αποκτήσουν ωραίο καστανό χρώμα.Τους σερβίρουμε  ζεστούς ή κρύους και μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με γιαούρτι!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Πηγή:https://funkycook.gr/sintagi-revithokeftedes/

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »