Ριζότο με αρακά ,γαρίδες και πέστο κόκκινου βασιλικού(Dm Natural Farming Rhodes)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Υλικά για 4 άτομα

400 γρμ ρύζι Carnaroli
120 γρμ αρακά ζεματιστό
50 γρμ βούτυρο φρέσκο
3 τεμ φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
50 ml κρασί λευκό
1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
Αλάτι-πιπέρι λευκό
25 ml ελαιόλαδο
8 γαρίδες Νο 1 καθαρισμένες

Για το πέστο

40 γρμ φύλλα κόκκινου βασιλικού
40 γρμ παρμεζάνα τριμμένη
20 γρμ κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδου
70 ml ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε το πέστο στο μπλέντερ, χτυπάμε τα φύλλα του κόκκινου βασιλικού, το κουκουνάρι, σκόρδο,παρμεζάνα και το ελαιόλαδο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και σωτάρουμε.Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί,προσθέτοντας τον ζωμό λαχανικών σταδιακά και αλάτι πιπέρι λευκό.Μαγειρεύουμε 16′.Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2′.Ρίχνουμε στο ριζότο το πέστο, τον αρακά, τις γαρίδες.Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση !

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »