Ριζότο με αρακά ,γαρίδες και πέστο κόκκινου βασιλικού(Dm Natural Farming Rhodes)

Υλικά για 4 άτομα

400 γρμ ρύζι Carnaroli
120 γρμ αρακά ζεματιστό
50 γρμ βούτυρο φρέσκο
3 τεμ φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
50 ml κρασί λευκό
1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
Αλάτι-πιπέρι λευκό
25 ml ελαιόλαδο
8 γαρίδες Νο 1 καθαρισμένες

Για το πέστο

40 γρμ φύλλα κόκκινου βασιλικού
40 γρμ παρμεζάνα τριμμένη
20 γρμ κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδου
70 ml ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε το πέστο στο μπλέντερ, χτυπάμε τα φύλλα του κόκκινου βασιλικού, το κουκουνάρι, σκόρδο,παρμεζάνα και το ελαιόλαδο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και σωτάρουμε.Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί,προσθέτοντας τον ζωμό λαχανικών σταδιακά και αλάτι πιπέρι λευκό.Μαγειρεύουμε 16′.Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2′.Ρίχνουμε στο ριζότο το πέστο, τον αρακά, τις γαρίδες.Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση !

 

 

Spread the love
  • 1
    Share