Ριζότο με αρακά ,γαρίδες και πέστο κόκκινου βασιλικού(Dm Natural Farming Rhodes)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Υλικά για 4 άτομα

400 γρμ ρύζι Carnaroli
120 γρμ αρακά ζεματιστό
50 γρμ βούτυρο φρέσκο
3 τεμ φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
50 ml κρασί λευκό
1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
Αλάτι-πιπέρι λευκό
25 ml ελαιόλαδο
8 γαρίδες Νο 1 καθαρισμένες

Για το πέστο

40 γρμ φύλλα κόκκινου βασιλικού
40 γρμ παρμεζάνα τριμμένη
20 γρμ κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδου
70 ml ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε το πέστο στο μπλέντερ, χτυπάμε τα φύλλα του κόκκινου βασιλικού, το κουκουνάρι, σκόρδο,παρμεζάνα και το ελαιόλαδο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και σωτάρουμε.Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί,προσθέτοντας τον ζωμό λαχανικών σταδιακά και αλάτι πιπέρι λευκό.Μαγειρεύουμε 16′.Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2′.Ρίχνουμε στο ριζότο το πέστο, τον αρακά, τις γαρίδες.Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση !

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »