Ρόδος και Σύμη προτείνονται, ως κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Σύμφωνα με την έγκριτη ταξιδιωτική ιστοσελίδα lonelyplanet.com, η Ρόδος και η Σύμη συνιστούν δύο ιδανικές επιλογές για τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Όπως αναφέρεται στο  άρθρο που εξυψώνει την γαστρονομία σε αυτά τα δύο ελληνικά νησιά: «Η Ρόδος και η Σύμη επωφελούνται από τα πιο φρέσκα αλιεύματα θαλασσινών αλλά τα μέρη εστίασης ενέχουν ένα διαφορετικό τοπίο. Υπάρχει καινοτόμα γευσιγνωσία σε εξελιγμένα ξενοδοχεία, αλλά και σε απλές καθημερινές επιλογές».

Για τη Ρόδο λέγεται ότι:

«Μπορείτε να φάτε καλά σε όλο το νησί, γι ‘αυτό αξίζει να ενοικιάσετε αυτοκίνητο για να εξερευνήσετε διαφορετικές περιοχές. Προχωρήστε νότια στη Λίνδο και βρείτε το εστιατόριο Μαυρίκος, μια κλασική ταβέρνα με αμπέλια, ανοιχτή από το 1933. Βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στον κεντρικό κυκλικό κόμβο του χωριού. Κοιτάξτε τον David Gilmour, τον κιθαρίστα των Pink Floyd, που έχει σπίτι εκεί κοντά και αρνήθηκε να αφήσει το εστιατόριο να αλλάξει τη διακόσμησή του από τη δεκαετία του ’70.

Το πολυβραβευμένο Lindos Blu Στο εστιατόριο Five Senses, στο πολυτελές ξενοδοχείο Lindos Blu «μαγεύει» η μαγειρική καινοτομία του σεφ Manolis Platellas και του chef Lazaros Chatzisavvas. Το μενού γευσιγνωσίας ‘Art Kouzina’ γιορτάζει την ιδέα της γαστρονομίας ως τέχνη, με αναμνήσεις, ιστορίες, δημιουργική παρουσίαση και περίεργες περιστροφές στην ελληνική παράδοση.

Κατευθυνθείτε προς το χωριό Απόλλωνα, το οποίο είναι μικροσκοπικό, αλλά έχει δύο πολύτιμους λόγους για να το επισκεφθείτε. Ο πληθυσμός του είναι μόλις πάνω από 1000, αλλά ο αγροτουριστικός συνεταιρισμός γυναικών Apollonna εργάζεται σκληρά από το 2005 για να διατηρήσει τις μαγειρικές παραδόσεις του νησιού.

Είναι το τέλειο μέρος για να δοκιμάσετε το μελεκούνι το ροδίτικο ενεργειακό σνακ με σουσάμι και μέλι και να το δείτε χειροποίητο στις 11.30 κάθε μέρα (μείνετε για το φρέσκο ​​ψωμί το μεσημέρι).

Ο άλλος λόγος για να επισκεφθείτε τ’Απόλλωνα  είναι ο τοπικός θρύλος Γιάννης Ευθυμίου, σεφ στο εστιατόριο Paraga. Εδώ είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά της Ρόδου: ο Γιάννης έχει προσαρμόσει φούρνους με ξύλα για να αναβιώσει τεχνικές από τις προηγούμενες γενιές, καλύπτοντας τις δημιουργίες του με χειροποίητα κεραμικά από τους ντόπιους.

Για τη Σύμη λέγεται ότι:

Σας αρέσει να γίνετε «τακτικοί», αναγνωρισμένοι από τους ίδιους σερβιτόρους; Στη Σύμη, οι ταβέρνες βρίσκονται συγκεντρωμένες. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να δοκιμάσετε  στη Σύμη είναι το εστιατόριο Pantelis. Όσο για τα ποτά αναφέρεται, ότι θα μάθετε την ακριβή σημασία της λέξης Yamas!

Πηγή :MONEY-TOURISM.GR

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Αλλάζουμε τρόπο σκέψης και πετάμε τα κουκούτσια από τα φρούτα στη γη.Εκεί που ανήκουν

    Μια είδηση που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στο διαδίκτυο και μας βρίσκει θερμούς υποστηρικτές , μας παρακινεί  να μην πετάμε τα κουκούτσια και τους

    Περισσότερα »

    Ελλάδα σ’αγαπώ ποστάρει η Νία Βαρντάλος τρώγοντας λαχταριστή πίτα και διαφημίζει τη χώρα μας σε όλον τον κόσμο

    Τη χώρα μας επέλεξε για άλλη μια φορά για τις διακοπές της η ελληνικής καταγωγής σταρ του Χόλιγουντ, Νία Βαρντάλος. Δεν είναι όμως η μόνη

    Περισσότερα »

    Κασιώτικα ντολμαδάκια συνταγή

    Τα κασιώτικα ντολμαδάκια κερδίζουν τις εντυπώσεις λόγω μεγέθους: είναι τα μικρότερα ντολμαδάκια στον κόσμο. Όμως είναι ονομαστά όχι μόνο ως… μινιατούρες αλλά και για τη

    Περισσότερα »

    Τα κασιώτικα ντολμαδάκια είναι τα μικρότερα, αλλά και τα νοστιμότερα που έχετε δοκιμάσει

    Ο Γιώργος Καντέλης του εστιατορίου «Μπακαλόγατος» μαγειρεύει αυθεντικές συνταγές από το μικροσκοπικό νησί των Δωδεκανήσων  και μιλάει στη Νίκη Μηταρέα! Ενα μικρό νησί με άγρια

    Περισσότερα »

    Δροσερό πλιγούρι θαλασσινών με κόκκινο βασιλικό και δυόσμο

    Συνταγή απο τον chef Γιώργο Μαρκάκη με εξαιρετικά προιόντα Ρόδου. Πλιγούρι απο τον συνεταιρισμό “Οι Απολλωνιάτισσες” και κόκκινο βασιλικό φυσικής καλιέργειας του Μιχάλη Δραμουντανή Υλικά

    Περισσότερα »