Ρόδος και Σύμη προτείνονται, ως κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Σύμφωνα με την έγκριτη ταξιδιωτική ιστοσελίδα lonelyplanet.com, η Ρόδος και η Σύμη συνιστούν δύο ιδανικές επιλογές για τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Όπως αναφέρεται στο  άρθρο που εξυψώνει την γαστρονομία σε αυτά τα δύο ελληνικά νησιά: «Η Ρόδος και η Σύμη επωφελούνται από τα πιο φρέσκα αλιεύματα θαλασσινών αλλά τα μέρη εστίασης ενέχουν ένα διαφορετικό τοπίο. Υπάρχει καινοτόμα γευσιγνωσία σε εξελιγμένα ξενοδοχεία, αλλά και σε απλές καθημερινές επιλογές».

Για τη Ρόδο λέγεται ότι:

«Μπορείτε να φάτε καλά σε όλο το νησί, γι ‘αυτό αξίζει να ενοικιάσετε αυτοκίνητο για να εξερευνήσετε διαφορετικές περιοχές. Προχωρήστε νότια στη Λίνδο και βρείτε το εστιατόριο Μαυρίκος, μια κλασική ταβέρνα με αμπέλια, ανοιχτή από το 1933. Βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στον κεντρικό κυκλικό κόμβο του χωριού. Κοιτάξτε τον David Gilmour, τον κιθαρίστα των Pink Floyd, που έχει σπίτι εκεί κοντά και αρνήθηκε να αφήσει το εστιατόριο να αλλάξει τη διακόσμησή του από τη δεκαετία του ’70.

Το πολυβραβευμένο Lindos Blu Στο εστιατόριο Five Senses, στο πολυτελές ξενοδοχείο Lindos Blu «μαγεύει» η μαγειρική καινοτομία του σεφ Manolis Platellas και του chef Lazaros Chatzisavvas. Το μενού γευσιγνωσίας ‘Art Kouzina’ γιορτάζει την ιδέα της γαστρονομίας ως τέχνη, με αναμνήσεις, ιστορίες, δημιουργική παρουσίαση και περίεργες περιστροφές στην ελληνική παράδοση.

Κατευθυνθείτε προς το χωριό Απόλλωνα, το οποίο είναι μικροσκοπικό, αλλά έχει δύο πολύτιμους λόγους για να το επισκεφθείτε. Ο πληθυσμός του είναι μόλις πάνω από 1000, αλλά ο αγροτουριστικός συνεταιρισμός γυναικών Apollonna εργάζεται σκληρά από το 2005 για να διατηρήσει τις μαγειρικές παραδόσεις του νησιού.

Είναι το τέλειο μέρος για να δοκιμάσετε το μελεκούνι το ροδίτικο ενεργειακό σνακ με σουσάμι και μέλι και να το δείτε χειροποίητο στις 11.30 κάθε μέρα (μείνετε για το φρέσκο ​​ψωμί το μεσημέρι).

Ο άλλος λόγος για να επισκεφθείτε τ’Απόλλωνα  είναι ο τοπικός θρύλος Γιάννης Ευθυμίου, σεφ στο εστιατόριο Paraga. Εδώ είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά της Ρόδου: ο Γιάννης έχει προσαρμόσει φούρνους με ξύλα για να αναβιώσει τεχνικές από τις προηγούμενες γενιές, καλύπτοντας τις δημιουργίες του με χειροποίητα κεραμικά από τους ντόπιους.

Για τη Σύμη λέγεται ότι:

Σας αρέσει να γίνετε «τακτικοί», αναγνωρισμένοι από τους ίδιους σερβιτόρους; Στη Σύμη, οι ταβέρνες βρίσκονται συγκεντρωμένες. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να δοκιμάσετε  στη Σύμη είναι το εστιατόριο Pantelis. Όσο για τα ποτά αναφέρεται, ότι θα μάθετε την ακριβή σημασία της λέξης Yamas!

Πηγή :MONEY-TOURISM.GR

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »