Ρόδος και Σύμη προτείνονται, ως κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Σύμφωνα με την έγκριτη ταξιδιωτική ιστοσελίδα lonelyplanet.com, η Ρόδος και η Σύμη συνιστούν δύο ιδανικές επιλογές για τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Όπως αναφέρεται στο  άρθρο που εξυψώνει την γαστρονομία σε αυτά τα δύο ελληνικά νησιά: «Η Ρόδος και η Σύμη επωφελούνται από τα πιο φρέσκα αλιεύματα θαλασσινών αλλά τα μέρη εστίασης ενέχουν ένα διαφορετικό τοπίο. Υπάρχει καινοτόμα γευσιγνωσία σε εξελιγμένα ξενοδοχεία, αλλά και σε απλές καθημερινές επιλογές».

Για τη Ρόδο λέγεται ότι:

«Μπορείτε να φάτε καλά σε όλο το νησί, γι ‘αυτό αξίζει να ενοικιάσετε αυτοκίνητο για να εξερευνήσετε διαφορετικές περιοχές. Προχωρήστε νότια στη Λίνδο και βρείτε το εστιατόριο Μαυρίκος, μια κλασική ταβέρνα με αμπέλια, ανοιχτή από το 1933. Βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στον κεντρικό κυκλικό κόμβο του χωριού. Κοιτάξτε τον David Gilmour, τον κιθαρίστα των Pink Floyd, που έχει σπίτι εκεί κοντά και αρνήθηκε να αφήσει το εστιατόριο να αλλάξει τη διακόσμησή του από τη δεκαετία του ’70.

Το πολυβραβευμένο Lindos Blu Στο εστιατόριο Five Senses, στο πολυτελές ξενοδοχείο Lindos Blu «μαγεύει» η μαγειρική καινοτομία του σεφ Manolis Platellas και του chef Lazaros Chatzisavvas. Το μενού γευσιγνωσίας ‘Art Kouzina’ γιορτάζει την ιδέα της γαστρονομίας ως τέχνη, με αναμνήσεις, ιστορίες, δημιουργική παρουσίαση και περίεργες περιστροφές στην ελληνική παράδοση.

Κατευθυνθείτε προς το χωριό Απόλλωνα, το οποίο είναι μικροσκοπικό, αλλά έχει δύο πολύτιμους λόγους για να το επισκεφθείτε. Ο πληθυσμός του είναι μόλις πάνω από 1000, αλλά ο αγροτουριστικός συνεταιρισμός γυναικών Apollonna εργάζεται σκληρά από το 2005 για να διατηρήσει τις μαγειρικές παραδόσεις του νησιού.

Είναι το τέλειο μέρος για να δοκιμάσετε το μελεκούνι το ροδίτικο ενεργειακό σνακ με σουσάμι και μέλι και να το δείτε χειροποίητο στις 11.30 κάθε μέρα (μείνετε για το φρέσκο ​​ψωμί το μεσημέρι).

Ο άλλος λόγος για να επισκεφθείτε τ’Απόλλωνα  είναι ο τοπικός θρύλος Γιάννης Ευθυμίου, σεφ στο εστιατόριο Paraga. Εδώ είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά της Ρόδου: ο Γιάννης έχει προσαρμόσει φούρνους με ξύλα για να αναβιώσει τεχνικές από τις προηγούμενες γενιές, καλύπτοντας τις δημιουργίες του με χειροποίητα κεραμικά από τους ντόπιους.

Για τη Σύμη λέγεται ότι:

Σας αρέσει να γίνετε «τακτικοί», αναγνωρισμένοι από τους ίδιους σερβιτόρους; Στη Σύμη, οι ταβέρνες βρίσκονται συγκεντρωμένες. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να δοκιμάσετε  στη Σύμη είναι το εστιατόριο Pantelis. Όσο για τα ποτά αναφέρεται, ότι θα μάθετε την ακριβή σημασία της λέξης Yamas!

Πηγή :MONEY-TOURISM.GR

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Από τα προσφυγικά camps στο δικό τους καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

    Μια ωραία ιστορία ανοίγει τις πόρτες της από αυτή την Κυριακή στη γειτονιά της Ολύμπου. Ο Αλή και ο Μαχμούντ, μετανάστης από την Αλγερία και πρόσφυγας από τη Συρία αντίστοιχα, ένωσαν

    Περισσότερα »

    Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες(video)

    Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις

    Περισσότερα »

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!   ΥΛΙΚΑ 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι

    Περισσότερα »