Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα.

Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η συνταγή είναι της  chef Γεωργία Κουτσούκου .

 

Υλικά

 

Ροφός 1 μεγάλος περίπου 1 με 1.5 κιλό

 

Κρεμμύδια 4 – 5 ξερά

Κοκκάρι 2 κιλά  (κρεμμυδάκι στιφάδου)

 

Σκόρδο 3 σκελίδες 

Κρασί λευκό 

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο 

 

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μεγάλα κρεμμύδια.Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σκόρδα

2. Ζεσταίνουμε ένα ποτήρι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα.

3. Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε τις ντομάτες από την χοντρή πλευρά του τρίφτη και τις προσθέτουμε στο φαγητό.

4. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και 3-4 δαφνόφυλλα καθώς και το δενδρολίβανο. Προσθέτουμε τον πελτέ αφού τον αραιώσουμε με λίγο νερό κατά προτίμηση χλιαρό.

5. Προσθέτουμε τα κοκάρια και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί

6. Βάζουμε τον ροφό, αφού έχουμε χαράξει μερίδες και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 με 40 λεπτά Δεν θα συμπληρώσουμε με νερό, γιατί θα βγάλει τα ζουμιά του. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και αν θέλουμε στολίζουμε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο ή θυμάρι

Σημείωση

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψάρια όπως σφυρίδα, βακαλάο φρέσκο, στείρα, γενικά μεγάλα ψάρια.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Γεωργία Κουτσούκου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »