Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα.

Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η συνταγή είναι της  chef Γεωργία Κουτσούκου .

 

Υλικά

 

Ροφός 1 μεγάλος περίπου 1 με 1.5 κιλό

 

Κρεμμύδια 4 – 5 ξερά

Κοκκάρι 2 κιλά  (κρεμμυδάκι στιφάδου)

 

Σκόρδο 3 σκελίδες 

Κρασί λευκό 

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο 

 

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μεγάλα κρεμμύδια.Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σκόρδα

2. Ζεσταίνουμε ένα ποτήρι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα.

3. Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε τις ντομάτες από την χοντρή πλευρά του τρίφτη και τις προσθέτουμε στο φαγητό.

4. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και 3-4 δαφνόφυλλα καθώς και το δενδρολίβανο. Προσθέτουμε τον πελτέ αφού τον αραιώσουμε με λίγο νερό κατά προτίμηση χλιαρό.

5. Προσθέτουμε τα κοκάρια και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί

6. Βάζουμε τον ροφό, αφού έχουμε χαράξει μερίδες και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 με 40 λεπτά Δεν θα συμπληρώσουμε με νερό, γιατί θα βγάλει τα ζουμιά του. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και αν θέλουμε στολίζουμε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο ή θυμάρι

Σημείωση

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψάρια όπως σφυρίδα, βακαλάο φρέσκο, στείρα, γενικά μεγάλα ψάρια.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Γεωργία Κουτσούκου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »