Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα.

Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η συνταγή είναι της  chef Γεωργία Κουτσούκου .

 

Υλικά

 

Ροφός 1 μεγάλος περίπου 1 με 1.5 κιλό

 

Κρεμμύδια 4 – 5 ξερά

Κοκκάρι 2 κιλά  (κρεμμυδάκι στιφάδου)

 

Σκόρδο 3 σκελίδες 

Κρασί λευκό 

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο 

 

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μεγάλα κρεμμύδια.Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σκόρδα

2. Ζεσταίνουμε ένα ποτήρι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα.

3. Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε τις ντομάτες από την χοντρή πλευρά του τρίφτη και τις προσθέτουμε στο φαγητό.

4. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και 3-4 δαφνόφυλλα καθώς και το δενδρολίβανο. Προσθέτουμε τον πελτέ αφού τον αραιώσουμε με λίγο νερό κατά προτίμηση χλιαρό.

5. Προσθέτουμε τα κοκάρια και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί

6. Βάζουμε τον ροφό, αφού έχουμε χαράξει μερίδες και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 με 40 λεπτά Δεν θα συμπληρώσουμε με νερό, γιατί θα βγάλει τα ζουμιά του. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και αν θέλουμε στολίζουμε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο ή θυμάρι

Σημείωση

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψάρια όπως σφυρίδα, βακαλάο φρέσκο, στείρα, γενικά μεγάλα ψάρια.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Γεωργία Κουτσούκου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »