Σαλάτα με κινόα , αγκιναράκι Τήνου και λακέρδα παστή!

Πεντανόστιμη, υγιεινή και πανεύκολη συνταγή για τα Κούλουμα, μας στέλνει
η chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Υλικά

150γρ κινόα τρίχρωμη
70γρ ελαιόλαδο
100γρ αγκιναράκι Τήνου
80γρ λακέρδα κομμένη σε μικρά κομματάκια
λίγο φρέσκο μάραθο ή αν δεν έχουμε,άνηθο
μαϊντανός
κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4-5 ντοματίνια
Αλάτι πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά το κινόα σε τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Σε κατσαρόλα βάζουμε 1l νερό και ρίχνουμε το κινόα  να βράσει για 15 περίπου λεπτά!

Παράλληλα κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και όταν το κινόα είναι έτοιμο σουρώνουμε και αφού κρυώσει το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά .

Επιτυγχάνουμε συνδυασμό σαλάτας με super food και ελληνικά παραδοσιακά υλικά τονίζοντας έτσι τις ιδιότητες του κινόα και το παραδοσιακό προϊόν που είναι το αγκιναράκι Τήνου!
Καλά κούλουμα σε όλους και καλή απόλαυση!
Spread the love
  • 51
    Shares