Σαλάτα με κινόα , αγκιναράκι Τήνου και λακέρδα παστή!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Πεντανόστιμη, υγιεινή και πανεύκολη συνταγή για τα Κούλουμα, μας στέλνει
η chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Υλικά

150γρ κινόα τρίχρωμη
70γρ ελαιόλαδο
100γρ αγκιναράκι Τήνου
80γρ λακέρδα κομμένη σε μικρά κομματάκια
λίγο φρέσκο μάραθο ή αν δεν έχουμε,άνηθο
μαϊντανός
κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4-5 ντοματίνια
Αλάτι πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά το κινόα σε τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Σε κατσαρόλα βάζουμε 1l νερό και ρίχνουμε το κινόα  να βράσει για 15 περίπου λεπτά!

Παράλληλα κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και όταν το κινόα είναι έτοιμο σουρώνουμε και αφού κρυώσει το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά .

Επιτυγχάνουμε συνδυασμό σαλάτας με super food και ελληνικά παραδοσιακά υλικά τονίζοντας έτσι τις ιδιότητες του κινόα και το παραδοσιακό προϊόν που είναι το αγκιναράκι Τήνου!
Καλά κούλουμα σε όλους και καλή απόλαυση!
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Αλλάζουμε τρόπο σκέψης και πετάμε τα κουκούτσια από τα φρούτα στη γη.Εκεί που ανήκουν

    Μια είδηση που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στο διαδίκτυο και μας βρίσκει θερμούς υποστηρικτές , μας παρακινεί  να μην πετάμε τα κουκούτσια και τους

    Περισσότερα »

    Ελλάδα σ’αγαπώ ποστάρει η Νία Βαρντάλος τρώγοντας λαχταριστή πίτα και διαφημίζει τη χώρα μας σε όλον τον κόσμο

    Τη χώρα μας επέλεξε για άλλη μια φορά για τις διακοπές της η ελληνικής καταγωγής σταρ του Χόλιγουντ, Νία Βαρντάλος. Δεν είναι όμως η μόνη

    Περισσότερα »

    Κασιώτικα ντολμαδάκια συνταγή

    Τα κασιώτικα ντολμαδάκια κερδίζουν τις εντυπώσεις λόγω μεγέθους: είναι τα μικρότερα ντολμαδάκια στον κόσμο. Όμως είναι ονομαστά όχι μόνο ως… μινιατούρες αλλά και για τη

    Περισσότερα »

    Τα κασιώτικα ντολμαδάκια είναι τα μικρότερα, αλλά και τα νοστιμότερα που έχετε δοκιμάσει

    Ο Γιώργος Καντέλης του εστιατορίου «Μπακαλόγατος» μαγειρεύει αυθεντικές συνταγές από το μικροσκοπικό νησί των Δωδεκανήσων  και μιλάει στη Νίκη Μηταρέα! Ενα μικρό νησί με άγρια

    Περισσότερα »

    Δροσερό πλιγούρι θαλασσινών με κόκκινο βασιλικό και δυόσμο

    Συνταγή απο τον chef Γιώργο Μαρκάκη με εξαιρετικά προιόντα Ρόδου. Πλιγούρι απο τον συνεταιρισμό “Οι Απολλωνιάτισσες” και κόκκινο βασιλικό φυσικής καλιέργειας του Μιχάλη Δραμουντανή Υλικά

    Περισσότερα »