Σαλάτα με κινόα , αγκιναράκι Τήνου και λακέρδα παστή!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Πεντανόστιμη, υγιεινή και πανεύκολη συνταγή για τα Κούλουμα, μας στέλνει
η chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Υλικά

150γρ κινόα τρίχρωμη
70γρ ελαιόλαδο
100γρ αγκιναράκι Τήνου
80γρ λακέρδα κομμένη σε μικρά κομματάκια
λίγο φρέσκο μάραθο ή αν δεν έχουμε,άνηθο
μαϊντανός
κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4-5 ντοματίνια
Αλάτι πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά το κινόα σε τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Σε κατσαρόλα βάζουμε 1l νερό και ρίχνουμε το κινόα  να βράσει για 15 περίπου λεπτά!

Παράλληλα κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και όταν το κινόα είναι έτοιμο σουρώνουμε και αφού κρυώσει το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά .

Επιτυγχάνουμε συνδυασμό σαλάτας με super food και ελληνικά παραδοσιακά υλικά τονίζοντας έτσι τις ιδιότητες του κινόα και το παραδοσιακό προϊόν που είναι το αγκιναράκι Τήνου!
Καλά κούλουμα σε όλους και καλή απόλαυση!
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Από τα προσφυγικά camps στο δικό τους καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

    Μια ωραία ιστορία ανοίγει τις πόρτες της από αυτή την Κυριακή στη γειτονιά της Ολύμπου. Ο Αλή και ο Μαχμούντ, μετανάστης από την Αλγερία και πρόσφυγας από τη Συρία αντίστοιχα, ένωσαν

    Περισσότερα »

    Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες(video)

    Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις

    Περισσότερα »

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!   ΥΛΙΚΑ 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι

    Περισσότερα »