Σαλάτα ζυμαρικών με μεσογειακά αρώματα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Μια ελαφριά, ανοιξιάτικη σαλάτα, που μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα ή να μοιραστεί στο τραπέζι ως συνοδευτικό ετοίμασε για τη «Ραδιοτηλεόραση» ο σεφ Κώστας Κωβαίος. Τα μεσογειακά αρώματα κυριαρχούν, καθώς τα ζυμαρικά μπερδεύονται με τα λαχανικά και τα μυρωδικά, δημιουργώντας ένα γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 500 γρ. φαρφάλες βρασμένες ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό
  • 1 πιπεριά από κάθε χρώμα, κομμένες σε κυβάκια
  • 10 λιαστές ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. ελιές Καλαμών ροδέλες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • λίγο σχοινόπρασο και θυμάρι ψιλοκομμένα
  • λίγα φύλλα ρόκας

Για το ντρέσινγκ

1 κ.σ. πέστο βασιλικού

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο

αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους, σουρώνουμε και κρυώνουμε καλά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και διορθώνουμε τη γεύση.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά με το ντρέσινγκ, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

Σερβίρουμε σε μπολ σαλάτας, ραντίζοντας με ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με καπαρόμηλα, ραπανάκια και φρέσκα μυρωδικά.


Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο ενώ γράφει, παράλληλα, συνταγές για site και έντυπα. Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής-«Acropolis». Είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με πληθώρα σεμιναρίων στη γαστρονομία και στην Υγιεινή Τροφίμων. 

Τη συνταγή πήραμε από το www.ert.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    [categories orderby=count]