Σαρδέλες με σούμα και μουστάρδα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δημήτρης Πλουμιστός Chef

YΛΙΚΑ

Για την μαρινάδα:

1/2 κιλό φρέσκες σαρδέλες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι σούμα
2 κ.σ. μουστάρδα (πικάντικη)
2 κ.γ. πολτός σκόρδου
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μπούκοβο
Θυμάρι
Δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και αν θέλουμε αφαιρούμε  το κεφάλι.
Βάζουμε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.

Τακτοποιούμε σε ταψί  τις σαρδέλες στρωμένες και τις περιχύνουμε με την μαρινάδα μας.
Τις αφήνουμε για 1 1/2 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη.

Εν συνεχεία τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω
για περίπου 25 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »