Σαρδέλες με σούμα και μουστάρδα

Δημήτρης Πλουμιστός Chef

YΛΙΚΑ

Για την μαρινάδα:

1/2 κιλό φρέσκες σαρδέλες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι σούμα
2 κ.σ. μουστάρδα (πικάντικη)
2 κ.γ. πολτός σκόρδου
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μπούκοβο
Θυμάρι
Δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και αν θέλουμε αφαιρούμε  το κεφάλι.
Βάζουμε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.

Τακτοποιούμε σε ταψί  τις σαρδέλες στρωμένες και τις περιχύνουμε με την μαρινάδα μας.
Τις αφήνουμε για 1 1/2 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη.

Εν συνεχεία τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω
για περίπου 25 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Spread the love
  • 1
    Share