Σαρδέλες με σούμα και μουστάρδα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δημήτρης Πλουμιστός Chef

YΛΙΚΑ

Για την μαρινάδα:

1/2 κιλό φρέσκες σαρδέλες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι σούμα
2 κ.σ. μουστάρδα (πικάντικη)
2 κ.γ. πολτός σκόρδου
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μπούκοβο
Θυμάρι
Δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και αν θέλουμε αφαιρούμε  το κεφάλι.
Βάζουμε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.

Τακτοποιούμε σε ταψί  τις σαρδέλες στρωμένες και τις περιχύνουμε με την μαρινάδα μας.
Τις αφήνουμε για 1 1/2 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη.

Εν συνεχεία τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω
για περίπου 25 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Από τα προσφυγικά camps στο δικό τους καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

    Μια ωραία ιστορία ανοίγει τις πόρτες της από αυτή την Κυριακή στη γειτονιά της Ολύμπου. Ο Αλή και ο Μαχμούντ, μετανάστης από την Αλγερία και πρόσφυγας από τη Συρία αντίστοιχα, ένωσαν

    Περισσότερα »

    Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες(video)

    Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις

    Περισσότερα »

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!   ΥΛΙΚΑ 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι

    Περισσότερα »