Σαρδέλες με σούμα και μουστάρδα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δημήτρης Πλουμιστός Chef

YΛΙΚΑ

Για την μαρινάδα:

1/2 κιλό φρέσκες σαρδέλες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι σούμα
2 κ.σ. μουστάρδα (πικάντικη)
2 κ.γ. πολτός σκόρδου
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μπούκοβο
Θυμάρι
Δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και αν θέλουμε αφαιρούμε  το κεφάλι.
Βάζουμε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.

Τακτοποιούμε σε ταψί  τις σαρδέλες στρωμένες και τις περιχύνουμε με την μαρινάδα μας.
Τις αφήνουμε για 1 1/2 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη.

Εν συνεχεία τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω
για περίπου 25 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο Γιάννης Χ/Γρηγορίου Πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών μιλάει στο Foodme

    Η συνάντηση μου με τον Γιάννη Χατζηγρηγορίου στην Expotrof τον Ιανουάριο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και η συνέντευξη μας ξαφνική αυτό που λέμε “στο πόδι”.Δεν

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

    Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου Λαλάς δια χειρός μάγειρα Χρήστου Μπούτση Υλικά 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι της αρεσκείας σας 200gr. παστό κολιό #Λαλας

    Περισσότερα »

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »