Σαρμαδάκια αλλοιώς απο τον chef Γιώργο Φραντζή

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά για 4 άτομα

1 συκωταριά αρνίσια χωρίς πνευμόνια

80 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι καθαρισμένο ψιλοκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα καθαρισμένα ψιλοκομμένα

50 ml κρασί λευκό

350 γρμ ντομάτα κόκκινη ψιλοκομμένη

350 γρμ Πλιγούρι

450 ml σπιτικός ζωμός κότας

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 ματσάκι κόλιανδρος ψιλοκομμένος

1 κ.γλ. κύμινο

Αλάτι-πιπέρι/πιπέρι άσπρο

2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι με 15 ml ελαιόλαδο

1 μεγάλη μπόλια αρνίσια

20 γρμ βούτυρο

80 γρμ στραγγιστό γιαούρτι

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

Πάπρικα καπνιστή

Τρόπος εκτέλεσης

Σε σκεύος με ζεστό νερό βάζουμε την μπόλια για 30′ την αφαιρούμε και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε την συκωταριά για 3′ την βγάζουμε και την ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε τη συκωταριά,ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί προσθέτοντας την ντομάτα το πλιγούρι και τον ζωμό κότας.
Σκεπάζουμε με καπάκι , σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό τον κόλιανδρο το κύμινο αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε την γέμιση στα κομμάτια μπόλιας και τυλίγουμε κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα,αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και τοποθετούμε τα σαρμαδάκια.
Αλείφουμε με τους κρόκους αυγών και ψήνουμε σε 180 c για 20′.
Σερβίρουμε με το γιαούρτι το οποίο έχουμε ανακατέψει με σκόρδο, αλάτι ,πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα

Καλή απόλαυση !

Foodme.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »