Σαρμαδάκια αλλοιώς απο τον chef Γιώργο Φραντζή

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά για 4 άτομα

1 συκωταριά αρνίσια χωρίς πνευμόνια

80 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι καθαρισμένο ψιλοκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα καθαρισμένα ψιλοκομμένα

50 ml κρασί λευκό

350 γρμ ντομάτα κόκκινη ψιλοκομμένη

350 γρμ Πλιγούρι

450 ml σπιτικός ζωμός κότας

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 ματσάκι κόλιανδρος ψιλοκομμένος

1 κ.γλ. κύμινο

Αλάτι-πιπέρι/πιπέρι άσπρο

2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι με 15 ml ελαιόλαδο

1 μεγάλη μπόλια αρνίσια

20 γρμ βούτυρο

80 γρμ στραγγιστό γιαούρτι

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

Πάπρικα καπνιστή

Τρόπος εκτέλεσης

Σε σκεύος με ζεστό νερό βάζουμε την μπόλια για 30′ την αφαιρούμε και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε την συκωταριά για 3′ την βγάζουμε και την ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε τη συκωταριά,ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί προσθέτοντας την ντομάτα το πλιγούρι και τον ζωμό κότας.
Σκεπάζουμε με καπάκι , σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό τον κόλιανδρο το κύμινο αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε την γέμιση στα κομμάτια μπόλιας και τυλίγουμε κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα,αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και τοποθετούμε τα σαρμαδάκια.
Αλείφουμε με τους κρόκους αυγών και ψήνουμε σε 180 c για 20′.
Σερβίρουμε με το γιαούρτι το οποίο έχουμε ανακατέψει με σκόρδο, αλάτι ,πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα

Καλή απόλαυση !

Foodme.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »