Σαρμαδάκια αλλοιώς απο τον chef Γιώργο Φραντζή

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά για 4 άτομα

1 συκωταριά αρνίσια χωρίς πνευμόνια

80 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι καθαρισμένο ψιλοκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα καθαρισμένα ψιλοκομμένα

50 ml κρασί λευκό

350 γρμ ντομάτα κόκκινη ψιλοκομμένη

350 γρμ Πλιγούρι

450 ml σπιτικός ζωμός κότας

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 ματσάκι κόλιανδρος ψιλοκομμένος

1 κ.γλ. κύμινο

Αλάτι-πιπέρι/πιπέρι άσπρο

2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι με 15 ml ελαιόλαδο

1 μεγάλη μπόλια αρνίσια

20 γρμ βούτυρο

80 γρμ στραγγιστό γιαούρτι

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

Πάπρικα καπνιστή

Τρόπος εκτέλεσης

Σε σκεύος με ζεστό νερό βάζουμε την μπόλια για 30′ την αφαιρούμε και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε την συκωταριά για 3′ την βγάζουμε και την ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε τη συκωταριά,ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί προσθέτοντας την ντομάτα το πλιγούρι και τον ζωμό κότας.
Σκεπάζουμε με καπάκι , σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό τον κόλιανδρο το κύμινο αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε την γέμιση στα κομμάτια μπόλιας και τυλίγουμε κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα,αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και τοποθετούμε τα σαρμαδάκια.
Αλείφουμε με τους κρόκους αυγών και ψήνουμε σε 180 c για 20′.
Σερβίρουμε με το γιαούρτι το οποίο έχουμε ανακατέψει με σκόρδο, αλάτι ,πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα

Καλή απόλαυση !

Foodme.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »