Σαρμαδάκια αλλοιώς απο τον chef Γιώργο Φραντζή

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά για 4 άτομα

1 συκωταριά αρνίσια χωρίς πνευμόνια

80 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι καθαρισμένο ψιλοκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα καθαρισμένα ψιλοκομμένα

50 ml κρασί λευκό

350 γρμ ντομάτα κόκκινη ψιλοκομμένη

350 γρμ Πλιγούρι

450 ml σπιτικός ζωμός κότας

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 ματσάκι κόλιανδρος ψιλοκομμένος

1 κ.γλ. κύμινο

Αλάτι-πιπέρι/πιπέρι άσπρο

2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι με 15 ml ελαιόλαδο

1 μεγάλη μπόλια αρνίσια

20 γρμ βούτυρο

80 γρμ στραγγιστό γιαούρτι

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

Πάπρικα καπνιστή

Τρόπος εκτέλεσης

Σε σκεύος με ζεστό νερό βάζουμε την μπόλια για 30′ την αφαιρούμε και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε την συκωταριά για 3′ την βγάζουμε και την ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε τη συκωταριά,ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί προσθέτοντας την ντομάτα το πλιγούρι και τον ζωμό κότας.
Σκεπάζουμε με καπάκι , σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό τον κόλιανδρο το κύμινο αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε την γέμιση στα κομμάτια μπόλιας και τυλίγουμε κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα,αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και τοποθετούμε τα σαρμαδάκια.
Αλείφουμε με τους κρόκους αυγών και ψήνουμε σε 180 c για 20′.
Σερβίρουμε με το γιαούρτι το οποίο έχουμε ανακατέψει με σκόρδο, αλάτι ,πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα

Καλή απόλαυση !

Foodme.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »