Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που θα απολαύσει ο επισκέπτης στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων.
Η Χώρα της Νάξου, που είναι και το λιμάνι του νησιού, με τη φημισμένη “Πορτάρα” το Ενετικό κάστρο και τα μοναδικής ομορφιάς αρχοντικά της, αποτελεί ιδανική αφετηρία για τις περιπλανήσεις .
Τα ορεινά χωριά της φημίζονται για την ομορφιά και την αρχιτεκτονική τους. Αξίζει να επισκεφθούμε την Απείρανθο  το γραφικό παραδοσιακό πετρόχτιστο χωριό τόπο καταγωγής του Μανώλη Γλέζου,το Χαλκί με τα υπέροχα υφαντά ,το Φιλώτι, τον Κόρωνο και τον Απόλλωνα ,γραφικό παραθαλάσσιο ψαροχώρι.
Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο  με πλούσια γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή αξίζει να δοκιμάσουμε .Λικέρ κίτρο, ζαμπόνι,γραβιέρα Νάξου,το κεφαλοτύρι αρσενικό,πατάτες φυσικά, τα τοπικά πιάτα τους πιάτα!
 

Υλικά γέμισης

Σέφουκλα -σέσκουλα 1 1/2 κιλό

Κρεμμύδι 4 ξερά 

Κρεμμυδάκια 8 χλωρά

Άνηθος 1 ματσάκι

Μάραθος 1 ματσάκι

Αλάτι πιπέρι

Ρύζι 1  φλυτζάνι

Λάδι 200 gr

Σταφίδες 1  & 1/2 φλυτζάνι

 

Εκτέλεση

 

Κόβουμε τα σέφουκλα χοντρά, βάζουμε τα κρεμμύδια ξυσμένα ή χοντροκομμένα και τα χλωρά στο λάδι να τσιγαριστούν λίγο. Ρίχνουμε τα σέφουκλα, τον άνηθο, το μάραθο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 7 – 8 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και τις σταφίδες, τα ανακατεύουμε λίγο πάνω στη φωτιά και τα σβήνουμε.

Ανοίγουμε το φύλλο, το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα, σκεπάζουμε από πάνω με φύλλο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Μπορούμε αντί να ανοίξουμε φύλλο να χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας.

 

 

Υλικά ζύμης

 

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό

Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι

Ξύδι 2 κουταλιές

Αλάτι 2 κουταλάκια 

Γιαούρτι 200 gr

Bakin Powder -6 gr – 

Νερό 2 & 1/2 φλυτζάνια περίπου 

Εκτέλεση

 

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το bakin powder. Σε  λεκάνη βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, ρίχνουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί και ανοίγουμε φύλλο.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Πηγή: Tην συνταγή αντλήσαμε από το www.timeout.gr και τους ευχαριστούμε 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »

    Σεφουκλωτή από την Νάξο

    Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που θα

    Περισσότερα »