Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που θα απολαύσει ο επισκέπτης στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων.
Η Χώρα της Νάξου, που είναι και το λιμάνι του νησιού, με τη φημισμένη “Πορτάρα” το Ενετικό κάστρο και τα μοναδικής ομορφιάς αρχοντικά της, αποτελεί ιδανική αφετηρία για τις περιπλανήσεις .
Τα ορεινά χωριά της φημίζονται για την ομορφιά και την αρχιτεκτονική τους. Αξίζει να επισκεφθούμε την Απείρανθο  το γραφικό παραδοσιακό πετρόχτιστο χωριό τόπο καταγωγής του Μανώλη Γλέζου,το Χαλκί με τα υπέροχα υφαντά ,το Φιλώτι, τον Κόρωνο και τον Απόλλωνα ,γραφικό παραθαλάσσιο ψαροχώρι.
Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο  με πλούσια γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή αξίζει να δοκιμάσουμε .Λικέρ κίτρο, ζαμπόνι,γραβιέρα Νάξου,το κεφαλοτύρι αρσενικό,πατάτες φυσικά, τα τοπικά πιάτα τους πιάτα!
 

Υλικά γέμισης

Σέφουκλα -σέσκουλα 1 1/2 κιλό

Κρεμμύδι 4 ξερά 

Κρεμμυδάκια 8 χλωρά

Άνηθος 1 ματσάκι

Μάραθος 1 ματσάκι

Αλάτι πιπέρι

Ρύζι 1  φλυτζάνι

Λάδι 200 gr

Σταφίδες 1  & 1/2 φλυτζάνι

 

Εκτέλεση

 

Κόβουμε τα σέφουκλα χοντρά, βάζουμε τα κρεμμύδια ξυσμένα ή χοντροκομμένα και τα χλωρά στο λάδι να τσιγαριστούν λίγο. Ρίχνουμε τα σέφουκλα, τον άνηθο, το μάραθο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 7 – 8 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και τις σταφίδες, τα ανακατεύουμε λίγο πάνω στη φωτιά και τα σβήνουμε.

Ανοίγουμε το φύλλο, το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα, σκεπάζουμε από πάνω με φύλλο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Μπορούμε αντί να ανοίξουμε φύλλο να χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας.

 

 

Υλικά ζύμης

 

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό

Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι

Ξύδι 2 κουταλιές

Αλάτι 2 κουταλάκια 

Γιαούρτι 200 gr

Bakin Powder -6 gr – 

Νερό 2 & 1/2 φλυτζάνια περίπου 

Εκτέλεση

 

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το bakin powder. Σε  λεκάνη βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, ρίχνουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί και ανοίγουμε φύλλο.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Πηγή: Tην συνταγή αντλήσαμε από το www.timeout.gr και τους ευχαριστούμε 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »