Σφυρίδα ψητή σε κόκκινη σάλτσα , δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

“Με κατακόκκινη σάλτσα, ελπιδοφόρα, από εκείνες που νικούν όλους τους φόβους, έφτιαξα αυτή τη σφυρίδα.
Με μια πρέζα ρίγανη φρέσκια της έδωσα ανοιξιάτικη ορμή να πάρει στο κατόπι της όλα τα παράξενα.
Αν το μάτι βλέπει ομορφιές, το μυαλό ακολουθεί και σκέφτεται ήρεμα….

“Γεωργία Κουτσούκου Chef “

 

Υλικά

1 σφυρίδα περίπου 1 κιλό

Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο

Ντομάτες 4  ώριμες (αλλιώς κον κασε)

Κρεμμύδι 1 μεγάλο

Λευκό κρασί  σφηνάκι 

Κάπαρη 3 κουταλιές της σούπας 

Ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας  φρέσκια ψιλοκομμένη

Ζάχαρη  1 πρέζα 

Αλάτι με προσοχή (λόγω κάπαρης)

Πιπέρι

Μαϊντανός λίγος  ψιλοκομμένος για στόλισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τη σφυρίδα. Την στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και την κόβουμε σε φέτες.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά.

Σιγοβράζουμε για 10 – 15 λεπτά. Προσθέτουμε την κάπαρη και βράζουμε ακόμα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Ψήνουμε την σφυρίδα ως εξής. Αφήνουμε τη σχάρα να κάψει 10 λεπτά. Αλείφουμε ελαφρά με λάδι. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά κάθε πλευρά.
Βάζουμε το ψάρι σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε!

Tips

Εκτός από σφυρίδα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα ψάρια, όπως παραδοσιακό μπακαλιάρο, πεσκανδρίτσα, σαργό, συναγρίδα, σαρδέλα, μπαρμπούνια κ.α

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γεωργία Κουτσούκου 

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »