Σφυρίδα ψητή σε κόκκινη σάλτσα , δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

“Με κατακόκκινη σάλτσα, ελπιδοφόρα, από εκείνες που νικούν όλους τους φόβους, έφτιαξα αυτή τη σφυρίδα.
Με μια πρέζα ρίγανη φρέσκια της έδωσα ανοιξιάτικη ορμή να πάρει στο κατόπι της όλα τα παράξενα.
Αν το μάτι βλέπει ομορφιές, το μυαλό ακολουθεί και σκέφτεται ήρεμα….

“Γεωργία Κουτσούκου Chef “

 

Υλικά

1 σφυρίδα περίπου 1 κιλό

Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο

Ντομάτες 4  ώριμες (αλλιώς κον κασε)

Κρεμμύδι 1 μεγάλο

Λευκό κρασί  σφηνάκι 

Κάπαρη 3 κουταλιές της σούπας 

Ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας  φρέσκια ψιλοκομμένη

Ζάχαρη  1 πρέζα 

Αλάτι με προσοχή (λόγω κάπαρης)

Πιπέρι

Μαϊντανός λίγος  ψιλοκομμένος για στόλισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τη σφυρίδα. Την στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και την κόβουμε σε φέτες.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά.

Σιγοβράζουμε για 10 – 15 λεπτά. Προσθέτουμε την κάπαρη και βράζουμε ακόμα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Ψήνουμε την σφυρίδα ως εξής. Αφήνουμε τη σχάρα να κάψει 10 λεπτά. Αλείφουμε ελαφρά με λάδι. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά κάθε πλευρά.
Βάζουμε το ψάρι σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε!

Tips

Εκτός από σφυρίδα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα ψάρια, όπως παραδοσιακό μπακαλιάρο, πεσκανδρίτσα, σαργό, συναγρίδα, σαρδέλα, μπαρμπούνια κ.α

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γεωργία Κουτσούκου 

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »