Σφυρίδα ψητή σε κόκκινη σάλτσα , δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

“Με κατακόκκινη σάλτσα, ελπιδοφόρα, από εκείνες που νικούν όλους τους φόβους, έφτιαξα αυτή τη σφυρίδα.
Με μια πρέζα ρίγανη φρέσκια της έδωσα ανοιξιάτικη ορμή να πάρει στο κατόπι της όλα τα παράξενα.
Αν το μάτι βλέπει ομορφιές, το μυαλό ακολουθεί και σκέφτεται ήρεμα….

“Γεωργία Κουτσούκου Chef “

 

Υλικά

1 σφυρίδα περίπου 1 κιλό

Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο

Ντομάτες 4  ώριμες (αλλιώς κον κασε)

Κρεμμύδι 1 μεγάλο

Λευκό κρασί  σφηνάκι 

Κάπαρη 3 κουταλιές της σούπας 

Ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας  φρέσκια ψιλοκομμένη

Ζάχαρη  1 πρέζα 

Αλάτι με προσοχή (λόγω κάπαρης)

Πιπέρι

Μαϊντανός λίγος  ψιλοκομμένος για στόλισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τη σφυρίδα. Την στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και την κόβουμε σε φέτες.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά.

Σιγοβράζουμε για 10 – 15 λεπτά. Προσθέτουμε την κάπαρη και βράζουμε ακόμα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Ψήνουμε την σφυρίδα ως εξής. Αφήνουμε τη σχάρα να κάψει 10 λεπτά. Αλείφουμε ελαφρά με λάδι. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά κάθε πλευρά.
Βάζουμε το ψάρι σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε!

Tips

Εκτός από σφυρίδα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα ψάρια, όπως παραδοσιακό μπακαλιάρο, πεσκανδρίτσα, σαργό, συναγρίδα, σαρδέλα, μπαρμπούνια κ.α

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γεωργία Κουτσούκου 

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »