SIAL 2018: Γεύσεις, αρώματα και χρώματα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, κατακτούν το Παρίσι

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Με ένα μεγάλο, εντυπωσιακό περίπτερο και με πολλά τοπικά προϊόντα που έχουν πιστοποιηθεί, συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγίου – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, στην 28η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL , που πραγματοποιείται από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018, στο Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte, στο Παρίσι.

Η SIAL αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Είναι μια παγκόσμια έκθεση που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο.

Αποκαλύπτει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο ενεργώντας ως ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο, που παρέχει εξαιρετική απόδοση της επένδυσης και υψηλής ποιότητας αγοραστές. Η έκθεση περιλαμβάνει 20 εκθεσιακούς τομείς όπου προβάλλεται το σύνολο των κατηγοριών προϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών καθώς και τεχνολογικά προϊόντα για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, όπως και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης.

 

 

Η Έκθεση έχει και φέτος έντονο τα γαλάζιο χρώμα του Αιγαίου, καθώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τα προϊόντα της, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019. Το Νότιο Αιγαίο εκπροσωπούν στη φετινή SIAL πολλοί εκθέτες παραγωγοί που βρίσκονται στην γαλλική πρωτεύουσα, με τα τοπικά τους προϊόντα.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στην SIAL το 2016, πιστή στην επιλογή της εξωστρέφειας, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της και με στόχο την διείσδυση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

 

 

Την τελευταία τριετία, οπότε και η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και η προώθηση των τοπικών προϊόντων τους έγινε στρατηγικός στόχος της Περιφερειακής Αρχής, πάντα σε στενή συνάρτηση με τον τουρισμό, η Περιφέρεια έχει διακριτή παρουσία στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του είδους, όπως είναι οι Sial, Anuga και Tuttofood Milano, καθώς και στη γαστρονομική εκδήλωση James Beard Foundation στη Νέα Υόρκη.

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης που βρίσκεται στο Παρίσι, δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα στο Παρίσι μαζί με παραγωγούς από την Ρόδο την Κω την Αστυπάλαια την Σύρο και την Κέα που εκθέτουν προϊόντα μέλισσας, τυροκομικά προϊόντα, μπισκότα από βελανίδι, αρτοποιήματα κ.λπ. Μας ικανοποιεί επίσης το γεγονός πως σε αυτή την διεθνή έκθεση παρουσιάζονται πιστοποιημένα προϊόντα με την ένδειξη ΠΟΠ, πως το μελεκούνι και το κρασοτύρι της Κω, επιβραβεύοντας τις μέχρι τώρα πετυχημένες προσπάθειες της Περιφέρειας, να προωθήσει, να προβάλει και να πιστοποιήσει τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας.

Δράσεις που υλοποιούμε στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – 2019, αλλά και του στόχου μας να πιστοποπιήσουμε όσο γίνεται περισσότερα από τα εξαιρετικά και μοναδικά προϊόντα των νησιών μας, ανοίγοντάς τους δρόμους για να κατακτήσουν τις αγορές του εξωτερικού».

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »

    Μένουμε Ελλάδα και στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς μας

    Όταν η επιδημία του Κορωνοϊού ηρεμήσει και ο κίνδυνος τελειώσει, ας κάνουμε κάτι για την Πατρίδα μας, αφού μας περιμένει ένας νέος οικονομικός γολγοθάς. Ας

    Περισσότερα »

    Ρόδος. Τα Εστιατόρια και.. τα μάτια μας. Ο Γιάννης Κλούβας μιλάει στο Foodme

    Ο αγαπητός Γιάννης Κλούβας τέσσερις φορές εκλεγμένος πρόεδρος των Εστιατόρων , σύμβουλος του Επιμελητηρίου και ΠΟΕΣΕ και αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕΔ – Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

    Περισσότερα »

    Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

        Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά  Υλικά 800 γρ ταλιατέλες 80 γρ ελαιόλαδο 100 γρ κολοκυθάκι 100 γρ μελιτζάνα 100 γρ καρότο 100

    Περισσότερα »

    Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

    Υλικά για ντολμαδάκια 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς 200 γρ. ρύζι γλασέ 100 γρ. ρύζι κίτρινο 300 γρ. κληματόφυλλα 4 τομάτες τριμμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Περισσότερα »