Από την chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά Συνταγής
- 125 γρ. σοκολάτα 60-70 % περιεκτικότητα σε κακάο
- 125 γραμ. βούτυρο
- 150 γραμ. ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά χωρισμένα
- 1 κ.σ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γαρνίρισμα
- κόκκινα φρούτα
- καρούλια σοκολάτας
- κράνμπερις
Εκτέλεση
Για την τούρτα σε σχήμα καρδιάς, θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα καρδιά καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο ή αλεύρι. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 170 C.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να γίνει το μείγμα χλιαρό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές, για περίπου 2-3′ σε μεσαία ταχύτητα. Απαλά διπλώνουμε τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας.
Αδειάζουμε τη φόρμα και ψήνουμε για 30′ περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με κράνμπερι, κόκκινα φρούτα και καρούλια σοκολάτας.
Πρόσθεσε ένα σχόλιο