Σοκολατόπιτα με καραμελωμένα αμύγδαλα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Απο τον chef Δημήτρη Πλουμιστό

Υλικά

Για το σιρόπι:
[lists layout=”half” style=”style4″]

  • 250γρ ζάχαρη
  • 500γρ νερό
  • 75γρ κακάο

[/lists]
Για το κέικ:
[lists layout=”half” style=”style4″]

  • 250γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά
  • 80γρ κονιάκ
  • 200ml νερό
  • 350γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 10γρ μπέικιν πάουντερ
  • 80γρ κακάο
  • 150γρ Αμύγδαλα καθαρισμένα

[/lists]

Για το γλάσο:
[lists layout=”half” style=”style4″]

  • 250γρ κουβερτούρα (55-58% κακάο), ψιλοκομμένη
  • 250γρ κρέμα γάλακτος

[/lists]

Εκτέλεση

Σιρόπι
Βάζετε σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους  όλα τα υλικά και αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι στην άκρη. Θέλει λίγη προσοχή στο βράσιμο
γιατι φουσκώνει εύκολα. Αν θέλετε βάλτε το στο ψυγείο. Μπορεί να ετοιμαστεί  και από την προηγουμένη.

Καραμελωμένα αμύγδαλα
Βάζετε σε τηγάνι  1 κσ ηλιέλαιο ρίχνετε τα αμύγδαλα καθαρισμένα και σωτάρετε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνετε 150γρ ζάχαρη και ανακατεύετε ώστε να μην κάνει κόμπους .
Αφήνετε 10 λεπτά να καραμελώσει η ζάχαρη , την βάζετε  στην άκρη και κατόπιν την ενσωματώνετε στο μείγμα σας.

Σοκολατόπιτα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 C  σε αέρα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε το ταψί και το τοποθετείτε για λίγο αν θέλετε στην κατάψυξη. Έτσι δεν κολλάει το κέικ !
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν και ανακατεύετε καλά με  σύρμα.
Χτυπάτε  το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν και ρίχνετε ένα ένα τα αβγά.
Ανακατεύετε σε  ποτήρι το νερό με το κονιάκ και έπειτα προσθέτετε  εναλλάξ με το μίγμα αλευριού μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 30-35 λεπτά.

Γλάσο
Σε ένα μπολ κομματιάστε την κουβερτούρα. Ζεστένετε την κρέμα γάλακτος πολύ, σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό. Ρίχνετε την καυτή κρέμα πάνω στη σοκολάτα, περιμένετε περίπου 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή κρέμα.
Μόλις το κέικ βγει από το φούρνο χαράζετε  καλά και ρίχνετε το σιρόπι. Μόλις κρυώσει λίγο ρίχνετε και το γλάσο και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου και διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 4 ημέρες.
Εναλλακτικά, μπορούμε να ενσωματώσουμε το σιρόπι με το γλάσο και αφού χαράξουμε την σοκολατόπιτα
να προσθέσουμε το σιρόπι.

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »