Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά.

Υλικά

300γρ φάβα

1 λίτρο νερό,

1 μέτριο καρότο,

1 μέτριο κρεμμύδι,

80γρ ελαιόλαδο ,

χυμό από ένα λεμόνι,

αλάτι, πιπέρι ,

1 κουταλάκι πελτέ

1 κουταλάκι κύμινο

Για την σάλτσα:

100 γρ ελαιόλαδο

60 γρ κρασί

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ξυλάκι κανέλα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλάκι ζάχαρη

κύμινο

αλάτι πιπέρι

1 1/5 κιλό ώριμες ντομάτες η κονσέρβα

Εκτέλεση

Βάζουμε την φάβα για μια ώρα σε μια λεκάνη να μουλιάσει, κατόπιν στραγγίζουμε και την βάζουμε να βράσει με το νερό το κρεμμύδι και το καρότο!

Στην αρχή σε κανονική φωτιά και όταν πάρει βράση  χαμηλώνουμε αρκετά χωρίς να ταράζουμε μέχρι να έχει πιεί όλα τα υγρά!!

Ξαφρίζουμε τακτικά ! Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, χυμό από ένα λεμόνι ,αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε !

Την βάζουμε να στραγγίσει ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά!

Ετοιμάζουμε ταυτόχρονα την σάλτσα .

Σε κατσαρόλα  σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και σβήνουμε με κρασί ,έχοντας αλέσει τις ντομάτες η ρίχνοντας  κονκασέ ..

Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά (κανέλα, ζάχαρη, σκόρδο, κύμινο, αλάτι πιπέρι )και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει!

Προσθέτουμε στη φάβα μια κουταλιά πελτέ , ένα κουταλάκι κοφτό κύμινο και αλεύρι τόσο όσο να μπορούμε να το πλάσουμε χωρίς να είναι το μείγμα σφιχτό! Ρίχνουμε σε ταψάκι που έχουμε αλεύρι ,τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε έως ότου πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα!

Μετά τα  τοποθετούμε σε  ταψί, ρίχνουμε την σάλτσα μας και τα βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά στους 170 βαθμούς!

 

Είμαι σίγουρη πως όσοι τα δοκιμάσουν δύσκολα θα καταλάβουν την διαφορά !

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »