Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά.

Υλικά

300γρ φάβα

1 λίτρο νερό,

1 μέτριο καρότο,

1 μέτριο κρεμμύδι,

80γρ ελαιόλαδο ,

χυμό από ένα λεμόνι,

αλάτι, πιπέρι ,

1 κουταλάκι πελτέ

1 κουταλάκι κύμινο

Για την σάλτσα:

100 γρ ελαιόλαδο

60 γρ κρασί

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ξυλάκι κανέλα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλάκι ζάχαρη

κύμινο

αλάτι πιπέρι

1 1/5 κιλό ώριμες ντομάτες η κονσέρβα

Εκτέλεση

Βάζουμε την φάβα για μια ώρα σε μια λεκάνη να μουλιάσει, κατόπιν στραγγίζουμε και την βάζουμε να βράσει με το νερό το κρεμμύδι και το καρότο!

Στην αρχή σε κανονική φωτιά και όταν πάρει βράση  χαμηλώνουμε αρκετά χωρίς να ταράζουμε μέχρι να έχει πιεί όλα τα υγρά!!

Ξαφρίζουμε τακτικά ! Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, χυμό από ένα λεμόνι ,αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε !

Την βάζουμε να στραγγίσει ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά!

Ετοιμάζουμε ταυτόχρονα την σάλτσα .

Σε κατσαρόλα  σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και σβήνουμε με κρασί ,έχοντας αλέσει τις ντομάτες η ρίχνοντας  κονκασέ ..

Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά (κανέλα, ζάχαρη, σκόρδο, κύμινο, αλάτι πιπέρι )και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει!

Προσθέτουμε στη φάβα μια κουταλιά πελτέ , ένα κουταλάκι κοφτό κύμινο και αλεύρι τόσο όσο να μπορούμε να το πλάσουμε χωρίς να είναι το μείγμα σφιχτό! Ρίχνουμε σε ταψάκι που έχουμε αλεύρι ,τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε έως ότου πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα!

Μετά τα  τοποθετούμε σε  ταψί, ρίχνουμε την σάλτσα μας και τα βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά στους 170 βαθμούς!

 

Είμαι σίγουρη πως όσοι τα δοκιμάσουν δύσκολα θα καταλάβουν την διαφορά !

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »

    Σεφουκλωτή από την Νάξο

    Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που θα

    Περισσότερα »