Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά.

Υλικά

300γρ φάβα

1 λίτρο νερό,

1 μέτριο καρότο,

1 μέτριο κρεμμύδι,

80γρ ελαιόλαδο ,

χυμό από ένα λεμόνι,

αλάτι, πιπέρι ,

1 κουταλάκι πελτέ

1 κουταλάκι κύμινο

Για την σάλτσα:

100 γρ ελαιόλαδο

60 γρ κρασί

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ξυλάκι κανέλα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλάκι ζάχαρη

κύμινο

αλάτι πιπέρι

1 1/5 κιλό ώριμες ντομάτες η κονσέρβα

Εκτέλεση

Βάζουμε την φάβα για μια ώρα σε μια λεκάνη να μουλιάσει, κατόπιν στραγγίζουμε και την βάζουμε να βράσει με το νερό το κρεμμύδι και το καρότο!

Στην αρχή σε κανονική φωτιά και όταν πάρει βράση  χαμηλώνουμε αρκετά χωρίς να ταράζουμε μέχρι να έχει πιεί όλα τα υγρά!!

Ξαφρίζουμε τακτικά ! Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, χυμό από ένα λεμόνι ,αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε !

Την βάζουμε να στραγγίσει ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά!

Ετοιμάζουμε ταυτόχρονα την σάλτσα .

Σε κατσαρόλα  σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και σβήνουμε με κρασί ,έχοντας αλέσει τις ντομάτες η ρίχνοντας  κονκασέ ..

Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά (κανέλα, ζάχαρη, σκόρδο, κύμινο, αλάτι πιπέρι )και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει!

Προσθέτουμε στη φάβα μια κουταλιά πελτέ , ένα κουταλάκι κοφτό κύμινο και αλεύρι τόσο όσο να μπορούμε να το πλάσουμε χωρίς να είναι το μείγμα σφιχτό! Ρίχνουμε σε ταψάκι που έχουμε αλεύρι ,τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε έως ότου πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα!

Μετά τα  τοποθετούμε σε  ταψί, ρίχνουμε την σάλτσα μας και τα βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά στους 170 βαθμούς!

 

Είμαι σίγουρη πως όσοι τα δοκιμάσουν δύσκολα θα καταλάβουν την διαφορά !

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »