Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά.

Υλικά

300γρ φάβα

1 λίτρο νερό,

1 μέτριο καρότο,

1 μέτριο κρεμμύδι,

80γρ ελαιόλαδο ,

χυμό από ένα λεμόνι,

αλάτι, πιπέρι ,

1 κουταλάκι πελτέ

1 κουταλάκι κύμινο

Για την σάλτσα:

100 γρ ελαιόλαδο

60 γρ κρασί

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ξυλάκι κανέλα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλάκι ζάχαρη

κύμινο

αλάτι πιπέρι

1 1/5 κιλό ώριμες ντομάτες η κονσέρβα

Εκτέλεση

Βάζουμε την φάβα για μια ώρα σε μια λεκάνη να μουλιάσει, κατόπιν στραγγίζουμε και την βάζουμε να βράσει με το νερό το κρεμμύδι και το καρότο!

Στην αρχή σε κανονική φωτιά και όταν πάρει βράση  χαμηλώνουμε αρκετά χωρίς να ταράζουμε μέχρι να έχει πιεί όλα τα υγρά!!

Ξαφρίζουμε τακτικά ! Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, χυμό από ένα λεμόνι ,αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε !

Την βάζουμε να στραγγίσει ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά!

Ετοιμάζουμε ταυτόχρονα την σάλτσα .

Σε κατσαρόλα  σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και σβήνουμε με κρασί ,έχοντας αλέσει τις ντομάτες η ρίχνοντας  κονκασέ ..

Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά (κανέλα, ζάχαρη, σκόρδο, κύμινο, αλάτι πιπέρι )και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει!

Προσθέτουμε στη φάβα μια κουταλιά πελτέ , ένα κουταλάκι κοφτό κύμινο και αλεύρι τόσο όσο να μπορούμε να το πλάσουμε χωρίς να είναι το μείγμα σφιχτό! Ρίχνουμε σε ταψάκι που έχουμε αλεύρι ,τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε έως ότου πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα!

Μετά τα  τοποθετούμε σε  ταψί, ρίχνουμε την σάλτσα μας και τα βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά στους 170 βαθμούς!

 

Είμαι σίγουρη πως όσοι τα δοκιμάσουν δύσκολα θα καταλάβουν την διαφορά !

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »