Σούπερ σαλάτα αγγουριού και κεμπάπ ψαριού δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

Δροσερή, καλοκαιρινή σούπερ  σαλάτα αγγουριού και πεντανόστιμο κεμπάπ ψαριού με μυρωδικά ,απολαμβάνουμε δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου .

 

Υλικά για το κεμπάπ ψαριού

Κρεμμυδάκια 4 φρέσκα ψιλοκομμένα

Κόλιανδρος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος  3-4 κουταλιές

Μπακαλιάρος φιλέτο ή άλλο λευκό ψάρι 500gr

Κάρυ 2 κουταλιές 

Πάπρικα  κόκκινη γλυκιά 1 κουταλιά

Αλάτι 1 κουτ γλυκού

Λεμόνι χυμός 2 κουτ γλυκού

Ελαιόλαδο 2 κουτ γλυκού

Αβγό 1 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κρεμμυδάκια και τον κόλιανδρο. Προσθέτουμε το ψάρι, το κάρυ, την πάπρικα, το αλάτι, το χυμό λεμονιού.
Στο τέλος το αβγό και χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα,Χωρίζουμε σε 12 μερίδες και πλάθουμε σε σχήμα λουκάνικου.
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία. Βάζουμε σε ταψί  λίγο ελαιόλαδο και στο γκριλ για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με την αγγουροσαλάτα που την φτιάχνουμε ως εξής :

Υλικά για αγγουροσαλάτα

Αγγούρι 1  ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες.

Ξύδι 4 κουτ λευκό 

Ζάχαρη μαύρη 1 κουταλιά 

Πιπεριά κόκκινη  χωρίς τους σπόρους 1 ψιλοκομμένη

Κρεμμυδάκι 1  φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το ξύδι με τη ζάχαρη που τα έχουμε ανακατέψει καλά να διαλυθεί  – η ζάχαρη – 
Προσθέτουμε και 3 κουταλιές κρύο νερό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνουν τα fish sticks.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γεωργία Κουτσούκου 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »