Σούπερ σαλάτα αγγουριού και κεμπάπ ψαριού δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

Δροσερή, καλοκαιρινή σούπερ  σαλάτα αγγουριού και πεντανόστιμο κεμπάπ ψαριού με μυρωδικά ,απολαμβάνουμε δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου .

 

Υλικά για το κεμπάπ ψαριού

Κρεμμυδάκια 4 φρέσκα ψιλοκομμένα

Κόλιανδρος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος  3-4 κουταλιές

Μπακαλιάρος φιλέτο ή άλλο λευκό ψάρι 500gr

Κάρυ 2 κουταλιές 

Πάπρικα  κόκκινη γλυκιά 1 κουταλιά

Αλάτι 1 κουτ γλυκού

Λεμόνι χυμός 2 κουτ γλυκού

Ελαιόλαδο 2 κουτ γλυκού

Αβγό 1 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κρεμμυδάκια και τον κόλιανδρο. Προσθέτουμε το ψάρι, το κάρυ, την πάπρικα, το αλάτι, το χυμό λεμονιού.
Στο τέλος το αβγό και χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα,Χωρίζουμε σε 12 μερίδες και πλάθουμε σε σχήμα λουκάνικου.
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία. Βάζουμε σε ταψί  λίγο ελαιόλαδο και στο γκριλ για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με την αγγουροσαλάτα που την φτιάχνουμε ως εξής :

Υλικά για αγγουροσαλάτα

Αγγούρι 1  ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες.

Ξύδι 4 κουτ λευκό 

Ζάχαρη μαύρη 1 κουταλιά 

Πιπεριά κόκκινη  χωρίς τους σπόρους 1 ψιλοκομμένη

Κρεμμυδάκι 1  φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το ξύδι με τη ζάχαρη που τα έχουμε ανακατέψει καλά να διαλυθεί  – η ζάχαρη – 
Προσθέτουμε και 3 κουταλιές κρύο νερό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνουν τα fish sticks.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γεωργία Κουτσούκου 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »